در برنامه غذایی، غذاها بر مبناء خواص آن ماده غذایی تقسیم بندی می‌شود.

تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت:‌ ما در تغذیه غذاها را بر مبناء خواص آن گروه بندی می‌کنیم که از جمله گروه‌های پروتئین، لبنیات، سبزیجات، میوه و مغز دانه‌ها که یک گروه مهم است را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: در تغذیه چند اصول وجود دارد به نام تنوع، تعادل و تناسب که باید توجه شود.

نیستانی بیان کرد:‌ در یک گروه غذایی مختلف نباید یک گروه را حذف یا اضافه کنیم. به عنوان مثال میوه‌ها به علت اینکه یک ماده غذایی سالم هستند که نمی‌توان آنها را جایگزین مواد غذایی دیگر به صورت طولانی مدت کرد به دلیل آنکه مواد مورد نیاز در غذاهای مختلف یکسان نیست.

وی تصریح کرد: فرد باید متناسب با وضعیت فیزیولوژیک، سن و جنسیت خود از مقدار معینی ماده غذایی استفاده کند. به عنوان مثال هنگامی که به گوشت به عنوان یک گروه غذایی نگاه می‌کنیم در یک وعده باید علاوه بر آن از گروه‌های دیگر مانند غلات نیز بهره برد به ویژه مصرف سبزیجات برای ما اهمیت بسیاری دارد. گروه‌های دیگری مانند چربی‌ها نیز در وعده غذایی ما وجود دارد که به دلیل مفید نبودن چربی گوشت از میزان مصرف خود در طول روز می‌کاهیم.




انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار