کرمانشاه؛

بنای تاریخی کاخ شکار سلطان‌محمد خدابنده را چه کسانی از زیر خاک بیرون کشیدند؟

کاخ شکار سلطان محمد خدابنده الجایتو از شاهان قدرتمند و عمران‌دوست ایلخانی در استان کرمانشاه و در جوار رودخانه گاماسیاب قرار دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه ؛در کرانه راست رودخانه گاماسیاب و در اراضی جنوبی بیستون در استان کرمانشاه، بقایای دیواری از دوره ساسانی دیده می‌شود.

این دیوار پنج متر ضخامت دارد که در امتداد شمالی جنوبی با سنگ و ملاط گچ ساخته شده است. نمای این دیوار با دو یا سه ردیف بلوک های سنگی به بزرگی 70 سانتیمتر ایجاد شده و داخل آن با سنگ های غوطه ور در ملاط گچ ساخته شده است.

حدود هزار متر از این دیوار در سمت راست گاماسیاب قابل پیگیری است که بخش جنوبی آن در این نقطه با پل خسرو یک زاویه راست گوشه تشکیل می دهد.

به اعتقاد باستان شناسان، در دوره ایلخانی بر روی بقایای این دیوار ساسانی، بنایی ایجاد شده است. دیوارهای بنای مذکور را از آجر و ملاط گچ ساخته‌اند ، این بنا 22 متر عرض و30 متر طول داردکه دارای یک تالار، سه ایوان جانبی و 13 اتاق پیرامونی بوده است.

تالار به وسیله سه ایوان جانبی با اتاق ها مرتبط بوده است. این بنا با آجرکاری، گچبری و کاشی های زیبای شاخص دوره ایلخانی مزّین شده بود.

باستان شناسان آلمانی که در دهة 60 میلادی این بنا را از زیر خاک بیرون کشبده اند، بر اساس بررسی و مطالعه سفال ها، کاشی ها و آجرهای تراش خورده تزئینی بدست آمده از این بنا آنرا کاخ شکار سلطان محمد خدابنده الجایتو از شاهان قدرتمند و عمران‌دوست ایلخانی می‌دانند.

انتهای پیام/ب

برچسب ها: کرمانشاه ، بنا ، تاریخ ، خاک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.