دوره پانزدهم
پانزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر، "مجید مجیدی" را به عنوان برنده سیمرغ بهترین کارگردانی معرفی کرد. مجیدی در آن دوره فیلم "بچههای آسمان" را به دبیرخانه جشنواره ارسال کرده بود. همچنین برنده سیمرغ بهترین فیلم هم "بچههای آسمان" بود.
دوره شانزدهم
"ابراهیم حاتمی کیا" در شانزدهمین دوره جشنواره موفق به دریافت سیمرغ بلورین شد.
"حاتمی کیا" در این سال "آژانس شیشهای" را ساخته بود و هیات داوران این فیلم را برنده سیمرغ بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه، سیمرغ بلورین، بهترین بازیگر نقش اول و دوم مرد و نقش دوم زن دانست.
"حاتمی کیا" با "آژانس شیشهای" سیمرغهایی زیادی را به خانه برد. آخرین ساخته حاتمی کیا فیلم "چ" بود که موفق به دریافت چند سیمرغ از جشنواره سی و دوم شد.
دوره هفدهم
هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سیمرغ بهترین کارگردانی فیلم، مرحوم "رسول ملاقلی پور" را به عنوان بهترین کارگردان معرفی کرد. ضمن اینکه از مجید مجیدی به خاطر ساخت "رنگ خدا" تقدیر شد.
دوره هجدهم
"بوی کافور، عطر یاس" در جشنواره هجدهم علاوه بر دریافت سیمرغ بهترین فیلم، سیمرغ بهترین کارگردانی را هم نصیب "بهمن فرمان آرا" کرد.
"فرمان آرا" برای جشنواره سی و سوم فیلم "دلم میخواد" را برای حضور و رقابت آماده کرده است.
دوره نوزدهم
مجید مجیدی سیمرغ بهترین کارگردانی را از جشنواره نوزدهم دریافت کرد. مجیدی این سیمرغ را به خاطر کارگردانی فیلم "باران" به خانه برد.
دوره بیستم
سید رسول صدر عاملی، بیستمین سیمرغ جشنواره فیلم فجر را به خاطر ساخت فیلم "من ترانه 15 سال دارم" دریافت کرد. در این فیلم "ترانه علیدوستی" به دنیای موسیقی معرفی شد.
دوره بیست و یکم
هیات داوران جشنواره فیلم فجر در دوره بیست و یکم سیمرغ بهترین کارگردانی را برای فیلم "اینجا چراغی روشن است" به دستان "رضا میرکریمی" سپرد و همچنین پرویز شهبازی برای فیلم "نفس عمیق" سیمرغ کارگردانی را در این دوره گرفت.
دوره بیست و دوم
بیست و دومین سیمرغ جشنواره فیلم فجر در دستان احمدرضا درویش آرام گرفت. این کارگردان فیلم "دوئل" را برای رقابت در فیلم فجر آماده کرده بود، فیلمی که پر از بازیگران مطرح سینما بود.
درویش فیلم "رستاخیز" را به جشنواره سی و دوم فرستاده بود که موفق به دریافت جوایزی شد.
دوره بیست و سوم
سیمرغ بیست و سومین دوره جشنواره فیلم فجر بر روی درخت بید مجنون نشست. "مجید مجیدی" موفق به دریافت سیمرغ بهترین کارگردانی جشنواره برای ساخت فیلم "بید مجنون" شد.
آخرین اثر مجیدی فیلم "محمد (ص)" است که در جشنواره سی و سوم حضور خواهد داشت.
دوره بیست و پنجم
حضور "اصغر فرهادی" با ساخت فیلم "چهارشنبه سوری" در جشنواره بیست و چهارم، سیمرغ بهترین کارگردانی را برای او به همراه خواهد داشت.
آخرین ساخته فرهادی فیلم "گذشته" است که در کشور فرانسه تولید شد.
دوره بیست و پنجم
سیمرغ بلورین ویژه هیات داوران در جشنواره بیست و پنجم به "محمد حسین لطیفی" برای ساخت فیلم "روز سوم" اعطا شد. همچنین "امیر شهاب رضویان" با فیلم "مینای شهر خاموش" در کنار لطیفی موفق به دریافت این جایزه ویژه شد.
دوره بیست و ششم
بیست و ششمین دوره سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی در بخش سودای سیمرغ به "مجید مجیدی" به خاطر ساخت "آواز گنجشکها" اعطا شد. "مجیدی" بیشترین سیمرغ را در کارنامه خود دارد.
دوره بیست و هفتم
اصغر فرهادی با ساخت فیلم "درباره الی" توانست دومین سیمرغ کارگردانی را به خانه ببرد، دومین سیمرغ فرهادی در بیست و هفتمین دوره بود. این فیلم پر بازیگر بود و تمام شخصیتهای آن بازیگران مشهور سینما بودند.
دوره بیست و هشتم
"ابراهیم حاتمی کیا" با کارگردانی فیلم "به رنگ ارغوان" سیمرغ بیست و هشتم را دریافت کرد و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به "علیرضا امینی" اعطا شد.
دوره بیست و نهم
بیست و نهمین دوره سیمرغ کارگردانی جشنواره فیلم فجر نیز به خانه "اصغر فرهادی" پر گشود.
فرهادی "جدایی نادر از سیمین" را به جشنواره برد و سیمرغ بهترین کارگردانی را با خود به خانه برگرداند.
دوره سیام
سیامین جشنواره فیلم فجر در بخش بهترین کارگردانی، سیمرغ خود را به "پرویز شیخ هادی" برای فیلم "روزهای زندگی" سپرد.
همچنین جایزه ویژه هیات داوران به "داریوش مهرجویی" برای فیلم "نارنجی پوش" رسید.
دوره سی و یکم
سی و یکمین سیمرغ بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر به "هادی مقدم دوست" برای فیلم "سر به مهر" اعطا شد.
دوره سی و دوم
"احمدرضا درویش" برای فیلم رستاخیز سیمرغ بهترین کارگردانی جشنواره سی و دوم فیلم فجر را به خانه برد.
این فیلم در خصوص وقایع قیام امام حسین (ع) و حادثه کربلا است.
حال باید منتظر ماند و دید که چه کسی سیمرغ سی و سوم را در بخش کارگردانی با خود به خانه میبرد.
انتهای پیام/ اس