معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه از برگزاری همایش ملی بزرگداشت امامزادگان به مناسبت دهه کرامت خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان - حجت الاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست برنامه ریزی همایش ملی بزرگداشت امامزادگان که امروز ۱۹ فروردین با حضور مدیران کل و روسای ادارات در محل سازمان اوقاف برگزار شد با بیان اینکه در آستانه رویداد مهم دهه کرامت هستیم که نقش سازمان اوقاف در این رویداد، بسیار پررنگ است، گفت: دهه کرامت با ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) در اول ذی القعده آغاز می‌شود و در ۱۱ ذی القعده نیز با ولادت امام رضا (ع) پایان می‌پذیرد و در این ایام، روز ملی بزرگداشت امامزادگان مانند روز بزرگداشت حضرت احمدبن موسی (ع) و روز بزگداشت حضرت صالح بن موسی الکاظم (َع) را پیش رو داریم.

وی اظهار کرد: همه ساله در ایام دهه کرامت، برنامه‌های ویژه در نظر گرفته شده است، قاعدتا امسال با توجه به حساسیت ها، اهمیت‌ها و تاکیداتی که بر روی کار‌های فرهنگی صورت گرفته باید از این ظرفیت که با ارادت مردم به اهل بیت (ع) ایجاد شده استفاده کنیم و از تجربیات گذشته برای غنای کار‌ها در دهه کرامت پیش رو بهره ببریم.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در روز ملی بزرگداشت امامزادگان همه ساله همایش ها، برنامه‌های مختلف و کنگره‌های ملی مانند کنگره ملی بزرگداشت یحیی بن زید (ع) در گنبد کاووس یا کنگره بزرگداشت علی بن محمد باقر (ع) در مشهد اردهال برگزار شده است، اما جای خالی یک اقدام جامع به عنوان روز ملی بزرگداشت امامزادگان احساس می‌شد، لذا طراحی اولیه در خصوص برگزاری همایش ملی بزرگداشت امامزادگان انجام شد.

وی با اشاره به جایگاه امامزادگان در موضوعات مختلف فرهنگی و اجتماعی از جمله بحث سفر‌های نوروزی و نقش بقاع متبرکه در اجرای برنامه‌های فرهنگی و کنترل تصادفات با توقف و استراحت مسافران و زائران در مسیر‌ها و استفاده از برنامه‌های فرهنگی بقاع، گفت: امامزادگان، گوهر‌های گرانبهایی هستند و باید برای این اماکن مقدس، برنامه‌های فرهنگی، دینی و اجتماعی داشته باشیم لذا طراحی نشانی برای افرادی که در حوزه امامزادگان اقدامی شاخص انجام داده‌اند باید در نظر گرفته شود.

حجت الاسلام عادل بیان کرد: طی سال‌های گذشته در هفته وقف در قالب همایش تجلیل از یاوران وقف از تعدادی محدود از افراد فعال در حوزه امامزادادگان (خیرین و خادمان) تجلیل به عمل آمده است در حالی که گروه‌های مختلف از افراد از مسئولان طراز اول تا مردم عادی پای کار امامزادگان آمده‌اند و با این اقدام که در نظر گرفته شده است، زمینه‌ای فراهم می‌شود تا افراد با انگیزه بیشتر پای کار بیایند لذا قرار بر این شد که در دهه کرامت امسال، همایش ملی بزرگداشت امامزادگان در سطح قابل قبول با حضور چهره‌های برتر که در عرصه امامزادگان فعال هستند برگزار شود.

وی تصریح کرد: این همایش به منظور بیان دستاورد‌های امامزادگان در خدمات فرهنگی، اجتماعی، قرآنی و سرمایه گذاری و بیان ظرفیت‌های امامزادگان و تجلیل از افرادی که در سطوح مختلف فعالیت داشته‌اند برگزار می‌شود.

رضا معممی مقدم، مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز با بیان اینکه هدف از برگزاری همایش ملی امامزادگان، مرجعیت سازی فعالان عرصه بقاع متبرکه در جامعه است، گفت: در این زمینه سعی داریم ظرفیت‌ها و تریبونی که در اختیار داریم در اختیار افرادی قرار دهیم که در عرصه‌های مختلف در حوزه امامزادگان تلاش کرده‌اند، از این طریق، این افراد شناخته می‌شوند و از تجربیات آنها می‌توانیم بهره‌مند شویم.

وی با بیان اینکه انتخاب برترین‌ها در حوزه‌های ۹ گانه صورت می‌دذیرد، عنوان کرد: بنا داریم بقعه برتر، هیئت امنای برتر، خدام ثابت و افتخاری برتر، رسانه و تبلیغات برتر، نهاد‌های همکار برتر، هیئات مذهبی برتر مستقر در بقاع متبرکه، پژوهشگر برتر، هنرمندان و معماران برتر و مبلغ برتر را انتخاب کنیم.

معممی مقدم افزود: دبیرخانه نسبت به احصا و تدوین شاخص‌های هرکدام از حوزه‌های ۹ گانه اقدام کرده است. برای انتخاب بقعه برتر، شاخص‌های فرهنگی، مذهبی، عمرانی، زیربنایی، اقتصادی، مدیریتی و اجتماعی به عنوان زیرمجموعه قرار دارند.

وی گفت: زیرمجموعه شاخص‌های فرهنگی و مذهبی، اجرای برنامه‌های فرهنگی، مذهبی، قرآنی و جذب مشارکت‌های مردمی در برنامه‌های فرهنگی مانند مسابقات قرآنی است. در شاخص‌های عمرانی برای انتخاب بقعه برتر وضعیت فیزیکی بقعه، داشتن امکانات رفاهی برای زائران و در شاخص مدیریتی، نحوه مدیریت موقوفات وابسته به بقعه، شفافیت مالی، جذب خیرین و مشارکت‌های مردمی و همچنین شاخص‌های اجتماعی بقعه برتر شامل ارتباط موثر با جامعه محلی، جذب گردشگر محلی و ارائه خدمات اجتماعی و مشاوره و کمک به نیازمندان و در شاخص تبلیغات، داشتن وب سایت و فعالیت در فضای مجازی و پوشش رسانه‌ای مناسب در برنامه ها، از جمله مصادیق عناوینی است که بقعه برتر را بر اساس آن انتخاب می‌کنیم.

مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: برای انتخاب هیئت امنای برتر نیز ۶ عنوان اصلی و ۲۰ مصداق تعریف شده است. موارد از سوی استان‌ها معرفی می‌شوند و در دبیرخانه مورد بررسی قرار می‌گیرد و بر اساس سهمیه که در نظر گرفته شده است برترین‌ها مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

حجت الاسلام محمد نوروزپور، مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: همایش ملی بزرگداشت امامزادگان و تجلیل از برترین‌ها در این حوزه، اقدام بسیار مهمی است و در بحث بقاع متبرکه افرادی که کار‌های شاخص انجام داده‌اند شناخته و معرفی می‌شوند.

وی اظهار کرد: هدف از اعطای نشان خادمی این است که در افرادی که در نقاط مختلف کشور در حوزه بقاع متبرکه فعال هستند انگیزه ایجاد شود.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه کار‌های فاخر و ماندگار در بقاع متبرکه انجام شده که دیده نشده و باید به عنوان نمونه و الگو معرفی شود، افزود: با توجه به نامگذاری امسال با عنوان سرمایه گذاری برای تولید می‌خواهیم بگوییم می‌توانیم از ظرفیت بقاع متبرکه برای تحقق شعار سال بهره ببریم و در این راستا اقداماتی که در این زمینه صورت گرفته و افراد اثرگذار در این حوزه معرفی می‌شوند.

منبع: سازمان اوقاف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار