زمانی که شما تمایل به باردار شدن دارید ضروری نیست که حتماً ماده غذایی خاصی را حذف کنید. در عوض غذاهایی هستند که مصرف آن‌ها بدن شما را در شرایط حساس و تحریک‌پذیر برای بارداری نگه می‌دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، استفاده از تغییرات ساده در رژیم غذایی و روش زندگی برای بهبود تخمک گذاری و باروری ، می تواند به آغاز بارداری سالم و همچنین سلامت قلب ، استخوان ها و سایر اندام های بدن در دوران آبستنی منجر شود.


 روغن های گیاهی اشباع نشده
 این چربی ها را بیشتر به کار ببرید چربی های تک ظرفیتی غیر اشباع به بدن برای بهبود حساسیت به انسولین و فروکش کردن التهابات، کمک می کنند که فرآیندهایی سودمند برای باروری هستند . روغن های گیاهی بیشتر ، مغزها ، دانه ها و ماهی های آب های سرد مانند ماهی سالمون (آزاد) و ساردین بیشتر میل کنید . مصرف روغن اشباع شده (جامد) را قطع کنید .


 غلات کامل
نباید مصرف کربوهیدرات‌ها و غذاهای نشاسته‌ای را کاملا کنار بگذارید بلکه لازم است عاقلانه انتخاب کنید. کربوهیدرات‌های پیچیده مانند نان‌های غلات کامل، برنج قهوه‌ای، آرد ذرت کامل، و نیز جو دو سر، به شدت کربوهیدرات های تصفیه‌شده (مانند نان سفید، برنج سفید، و آرد سفید و تصفیه‌شده) بر سطح قند خون و انسولین تأثیر نمی‌گذارند و هر ماده غذایی که برای عملکرد انسولین و تنظیم قند خون مناسب باشد، برای باروری نیز خوب است. پس جایگزینی غلات کامل به جای قندهای ساده و مواد نشاسته‌ای بدون فیبر نظیر نان سفید، بیسکویت و شیرینی می‌تواند تأثیر مهمی در افزایش باروری داشته باشد.


میوه و سبزی‌های تازه
مزیت‌های مصرف میوه و سبزی در افزایش قدرت باروری آن قدر زیاد است که نمی‌دانیم از کجا شروع کنیم! اصلاً توجه کرده‌اید که امروزه ناباروری چقدر شایع شده است؟ و از طرفی توجه دارید که مصرف میوه و سبزی در میان دختران نوجوان چقدر کاهش یافته است؟! میوه‌ها و سبزی‌ها، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که سلامتی عمومی و مخصوصاً سلامت تولیدمثلی و تخمک‌گذاری را تحت تأثیر قرار می‌دهد. علاوه بر تمام مزایای سبزی‌ها و میوه‌ها، مرکبات و مخصوصاً پرتقال، توت‌فرنگی و سبزیجات برگ سبز، میزان بالایی فولات دارند. همان طور که می دانید فولات ماده مغذی بسیار مهمی است که علاوه بر اهمیت افزایش باروری، کمبود آن در 28 روز اول بارداری نقایص جبران‌ناپذیری در جنین برجای خواهد گذاشت. یعنی زمانی که حتی مادر هنوز از بارداری خود مطلع نیست. 


پروتئین گیاهی
پروتئین‌های با منبع گیاهی نظیر لوبیاها، نخودفرنگی، و بادام‌زمینی بر خلاف پروتئین گوشت قرمز و ماکیان با افزایش حساسیت به باروری در ارتباط هستند. لوبیا و حبوبات همچنین میزان بالایی آهن دارند؛ ماده‌ای که یک کمک‌کننده به باروری در نظر گرفته می‌شود. البته منظور این نیست که برای افزایش باروری گیاه‌خوار شوید بلکه محدود کردن میزان مصرف گوشت قرمز برای این منظور از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد.

این ویتامین ها را فراموش نکنید:

دریافت مقادیر کافی زینک (روی) 
چندین بررسی نشان داده است حتی نقائص کوتاه مدت روی می تواند حجم اسپرم و سطوح تستوسترون را کاهش دهد . منابع غنی دریافت ۱۱ میلی گرم روی مورد نیاز در روز شامل صدف های خوراکی ( شش عدد صدف با اندازه متوسط دارای ۱۶ میلی گرم روی هستند)، لوبیای سیاه ( یک فنجان دارای ۳.۵ میلی گرم روی است) و ....

● دریافت اسید فولیک

دریافت فراوان اسید فولیک را فراموش نکنید . بررسی ها نشان داده است در مردانی که سطح این ویتامین کلیدی از خانواده B پایین است ، همانند خانم ها نیازمند کاهش میزان خطر ناهنجاری های لوله عصبی هستند . در آن ها شمارش اسپرم پایین می آید . شاید بتوان نیاز روزانه ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک را با خوردن آب پرتقال و ... دریافت نمود ؛ اما خوردن مکمل اسید فولیک برای محکم کاری ، بی ضرر است .

● دریافتی کلسیم و ویتامین D

دریافت آن ها را بالا ببرید . دریافت روزانه ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم و ۱۰ میکروگرم ( ۴۰۰IU ) احتمالا باروری را افزایش می دهد (به گفته پژوهش گران دانشگاه ویسکانسن در مادیسون) . منابع خوب کلسیم شامل شیر بدون سرشیر و ماست هستند و ویتامینD در شیر و ماهی آزاد یا همان سالمون یافت می شود .


برچسب ها: بارداری ، غذا ، بانوان ، ماهی ، گوشی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.