رئیس پلیس «فتا»ی خراسان‌رضوی گفت: در 6 ماهه‌ی نخست سال از کل جرائم سایبری بیش از 80 درصد توسط پلیس سایبری کشف و عاملان آن دستگیر شدند.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، ،«محسن عرفانی» در نشست خبری دیشب(چهارشنبه 16 مهرماه) در میان جمعی از فعالان و نخبگان فرهنگی جوان مشهد، در مرکز مشاوره جوانان آستان قدس رضوی، با تأکید بر گسترش دامنه فعالیت‌های پلیس فتا، خاطرنشان کرد: با گسترش فعالیت‌ها، شمار جرائمی که توسط این مرکز کشف شده افزایش یافته است.

وی در خصوص تماس‌های پلیس «فتا»ی استان، افزود: حدود 65 درصد تماس‌ها با مرکز پلیس فتا مربوط به کلاهبرداری‌های مالی، 25 درصد هتک حرمت و مسائل اخلاقی و 10 درصد مربوط به دیگر موارد بوده است.

رئیس پلیس «فتا»ی خراسان‌رضوی با اشاره به پرونده‌های کثیری که در ارتباط با مسائل شخصی افراد تحت‌عنوان انتشار عکس و اطلاعات شخصی در فضای مجازی است، ادامه داد: افراد نباید اطلاعات شخصی خود را تحت هیچ عنوانی در فضای مجازی نگهداری کنند، چون در صورت پخش اطلاعات برداشتن آن‌ها بسیار سخت و در اکثر موارد غیرممکن است.

عرفانی با اشاره به عدم آگاه مردم نسبت به حوزه امنیتی فضای مجازی، گفت: مشکل ما تکنولوژی نیست، ما تکنولوژی را وارد کردیم ولی در بسیاری از موارد فرهنگ‌سازی و آماده‌سازی بستر برای ورود آن مهیا نشده است.

وی در خصوص ویژگی‌های فضای مجازی و نکاتی که کاربران باید مد نظر داشته باشند، افزود: مهم‌ترین مسأله‌ای که در اینترنت باعث سوءاستفاده برخی کاربران می‌شود این است که هویت‌ها در این فضا نامشخص است و امکان جعل آن وجود دارد از همین‌رو مردم باید نسبت به این موارد آگاهی کامل داشته باشند.

رئیس پلیس «فتا»ی خراسان‌رضوی افزایش کلاهبرداری‌های آنلاین و گسترش مفاسد اخلاقی را مهم‌ترین مشکل فضای مجازی برشمرد و افزود: در فضای مجازی هیچ‌گونه امنیتی وجود ندارد و مردم باید نسبت به هر موضوعی که در این فضا آگاهانه عمل کنند تا دچار مشکل نشوند.

عرفانی همچنین با بیان اینکه همه‌ی شبکه‌های اجتماعی سرور اصلی خود را در کشورهای بیگانه قرار داده‌اند، افزود: همه‌ی اطلاعاتی که در این شبکه‌ها رد و بدل می‌شوند توسط بیگانگان به‌صورت روزانه تجزیه و تحلیل می‌شود و راستای حرکت و جهت‌گیری هم‌وطنان ما قابل شناسایی شده و دشمنان برای جلوگیری از پیشرفت و سرگرم کردن آنان با مسائل بیهوده در این راستا تصمیم‌گیری می‌کنند.

وی در خصوص تهدیدات موجود در فضای مجازی گفت: هر سال حدود 27 میلیون بدافزار ساخته می‌شود و حدود 32 درصد رایانه‌های جهان به این بدافزارها آلوده هستند.

رئیس پلیس «فتا»ی خراسان‌رضوی هم‌چنین از کشف مدارکی مبنی بر اینکه سایت گوگل بزرگترین دستگاه جاسوسی دنیاست خبر داد و گفت: این سایت با اکثر سازمان‌های جاسوسی در آمریکا در ارتباط است.

عرفانی از افزایش روزافزون کاربران اینترنت در سراسر جهان خبر داد و گفت: هم‌اکنون شمار کاربران فضای مجازی در جهان 3 میلیارد نفر است که سهم ایران از این تعداد به 42 میلیون نفر می‌رسد و خراسان‌رضوی 3 میلیون کاربر فعال دارد.

وی در خصوص انگیزه‌ی کاربران برای استفاده از فضای مجازی گفت: 80 درصد کاربران بدون علت از اینترنت استفاده می‌کنند که امکان ارتکاب جرم برای این افراد زیاد است، 10 درصد کاربران با قصد ارتکاب جرم از فضای سایبری استفاده می‌کنند و تنها 10 درصد کاربران با هدفی سالم از اینترنت بهره می‌گیرند.

رئیس پلیس «فتا»ی خراسان‌رضوی از کشف 90 هزار قلم داروی غیرمجاز و تاریخ مصرف گذشته که توسط برخی سایت‌ها به فروش می‌رسید خبر داد و از مردم خواست تا درهنگام خرید از سالم بودن جنس خریداری شده اطمینان حاصل کنند.

عرفانی در خصوص اینترنت ملی نیز افزود: اینترنت ملی در دستور کار پلیس فتا قرار دارد و این طرح باید هرچه سریع‌تر عملی شود، مردم باید در نظر داشته باشند که با راه‌اندازی اینترنت ملی فضای مجازی از دسترس خارج نمی‌شود بلکه به‌صورت مدیریت شده در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: شهروندان می‌توانند به صورت 24 ساعته با شماره تلفن 2183918 تماس گرفته یا به سایت پلیس فتا مراجعه کرده و درخواست خود را اعلام کنند.

انتهای پیام/م

منبع: ایسنا
برچسب ها: مشهد ، جرایم ، سایبری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.