به گزارش خبرنگار سیاست خارجی
باشگاه خبرنگاران، رضا نجفی در واکنش به برخی شانتاژهای رسانهای مبنی بر اینکه «ایران برای سومین بار به یکی از بازرسان آژانس اجازه ورود نداده است»، گفت: لازم به توضیح است که ایران در چند ماه گذشته علاوه بر اعضای اصلی و همیشگی، برای سه تن از کارمندان آژانس به عنوان اعضای جدید تیم کارشناسی آژانس روادید صادر کرده است.
سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس با ذکر این نکته که ایران بر اساس مقررات آژانس هیچ تعهدی برای صدور روادید برای کارمندان آژانس ندارد، گفت: حتی در خصوص بازرسان انتصابی نیز حق ایران برای رد آنها محفوظ است و ایران از این حق در گذشته استفاده کرده است.
طبق گفته نجفی عدم صدور روادید برای عضو چهارم معرفی شده با تابعیت خاص که تنها کارمند است و بازرس انتصابی هم نیست حق حاکمیتی ایران است.
جوسازی یک رسانه غربیاین در حالی است، خبرگزاری رویترز در گزارشی به قلم "فردریک دال" مدعی شد: ایران انتقاد آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به علت خودداری این کشور در دادن اجازه به یکی از کارشناسان آژانس برای ورود به ایران به عنوان یکی از اعضای تیم تحقیقاتی این نهاد بین المللی درباره ادعاها درخصوص تحقیقات تسلیحات هستهای تهران رد کرده است.
ایران اعلام کرد حق مسلم این کشور است که تصمیم بگیرد چه کسی اجازه دارد وارد ایران شود.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی ماه گذشته اعلام کرد ایران برای یکی از اعضای تیم آژانس بینالمللی انرژی اتمی که 31 اوت به تهران سفر کرد، روادید صادر نکرده بود، هدف از سفر این تیم آژانس به تهران تلاش برای پیشبرد تحقیقات درباره آنچه بوده است که آژانس ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران مینامد.
این سومین بار است این فرد، که هویت او نیز اعلام نشده است، اجازه ورود به ایران را پیدا نمیکند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی پنجم سپتامبر در گزارشی درباره برنامه هستهای ایران اعلام کرد مهم است هر کدام از کارکنان آژانس که از تخصص لازم برخوردار هستند اجازه پیدا کنند در فعالیتهای فنی آژانس بینالمللی انرژی اتمی مشارکت داشته باشند اما ایران در بیانیهای که این هفته در اختیار کشورهای عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار گرفت اعلام کرد:
صدور روادید حق ملی مسلم ماست و ما در زمان مقتضی آن را صادر خواهیم کرد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی سالها در تلاش برای تحقیقات درباره ادعاها درخصوص فعالیت تسلیحاتی احتمالی ایران بوده است.
ایران تاکید دارد فعالیتهای هستهای این کشور کاملا صلح آمیز است اما غرب گمان میکند این فعالیتها پوششی برای دستیابی به توانایی ساخت تسلیحات هستهای است، این تردیدها باعث شده است ایران با تحریمهایی اقتصادی روبرو شود.
ایران امیدوار است در صورتی که مذاکرات با قدرتهای جهان بتواند در پایان دادن به بن بست هستهای موجود موفقیتآمیز باشد، تحریمها علیه این کشور لغو شود.
یک هیئت سطح بالا آژانس بینالمللی انرژی اتمی که مسئولیت تحقیقات درباره ایران را به عهده دارد و گاهی اوقات نیز مقاماتی از فرانسه، آمریکا و انگلیس در آن حضور داشتهاند ، از اوایل سال 2012 نشستهایی را در تهران برگزار کردهاند و جدیدترین آن مذاکرات این هفته این هیئت آژانس در تهران است.
انتقاد از افشای زمان مذاکراترضا نجفی پیش از این از درز اطلاعات مذاکرات ایران و آژانس در رسانه های غربی ابراز نگرانی کرده و گفته بود: مسئله مایه تاسف این است که حفظ اطلاعات طبقهبندی شده در آژانس دوباره رعایت نشده و در حالیکه ایران و آژانس مشغول برنامهریزی بودند خبر آن توسط یک رسانه غربی منتشر شده است.
تائید جاسوسی آژانس انرژی اتمینجفی اظهار داشت: موضوع یک بار دیگر نگرانی ایران در مورد وجود جاسوسی در آژانس را تایید میکند.
هشدار به آمانوسفیر ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی خطاب به مسولان این نهاد بینالمللی به ویژه "یوکیا آمانو" هشدار داد: لازم است آژانس به تعهدش برای حفظ اطلاعات محرمانه جمهوری اسلامی ایران عمل کند.
واکنش سخنگومرضیه افخم سخنگوی وزارت امورخارجه نیز - چهارشنبه 16 مرداد ماه - در واکنش به انتشار و درز اخبار مربوط به تحقیقات آژانس بینالمللی اتمی در رابطه با فعالیت هستهای کشورمان گفت: شاهدیم که اخبار مربوط به ایران پیش از اینکه از سوی مقامات رسمی کشورهای عضو شورای حکام اعلام شود در خبرگزاریها[غربی] منتشر میشود.
وی با بیان اینکه ما نسبت به این روند انتقاد داشته و داریم، تصریح کرد این روند حرفهای نیست و به فضای اعتماد و کارشناسی و ادامه فعالیتهای روتین و منظم ایران و آژانس لطمه وارد میکند.
انتهای پیام.