تحمل رنج بارداری، برای رسیدن به لذت مادر شدن، بسیار با ارزش است و یکی از رنج‌های این دوران، ابتلا به کمر دردهای بسیار شدید است.

دکتر کورش منصوری، متخصص طب فیزیکی، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران  گفت: در حین بارداری، به دلیل شل شدن تاندونهای و لیگامانها و همچنین تغییرات هورمونی و افزایش وزن، مشکلاتی در ناحیه کمر ایجاد می‌شود و دردهایی را در ناحیه پهلو، کمر و به خصوص لگن باعث می‌شود. 

دکتر منصوری ادامه داد: در مواردی که علت کمر درد فقط حاملگی باشد و یا سرخوردگی مهره که ناشی از افزایش وزن در طی بارداری است، پس از زایمان، به دنبال کاهش فشار بر کمر و کاهش وزن و بازگشت تدریجی فیزیولوژیکی بدن به فرم طبیعی، درد کمر و لگن کاهش پیدا می‌کند. 

این متخصص طب فیزیکی بیان کرد: در بعضی موارد که خانم قبل از بارداری، دردهای زمینه‌ایی در ناحیه کمر، مثل دیسک یا آرتروز داشته، این دردها در طی بارداری تشدید می شود ولی پس از زایمان بهبودی حاصل نمی‌شود و باید علت اصلی درمان شود. 

وی در پایان تأکید کرد: بهتر است خانمها قبل و حین حاملگی، ورزش و پیاده‌روی داشته باشند و بعد از زایمان نیز تحت نظر پزشک متخصص طب فیزیکی، با انجام ورزشهای مناسب زودتر به کاهش وزن و کاهش عوارض ناشی از بارداری، از جمله کمر درد، برسند. 


انتهای پیام / 
برچسب ها: بارداری ، کمردرد ، مهره
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار