به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران،"سیداحمد موسوی" با بیان این مطلب، عنوان کرد: شهرستان زنجان با برخورداری باغات و مراتع مناسب، در زمینه زنبورداری و پرورش زنبورعسل یکی از حوزههای مهم در ایجاد شغل و جذب سرمایهگذاری است.
وی افزود: در شهرستان زنجان با دارا بودن 29 هزار و 949 کلنی زنبورعسل، 207 هزار و 348 کیلوگرم عسل تولید میشود که این مقدار از 29 هزار و 490 کندوی مدرن و 459 کندوی سنتی (بومی) برداشت میشود.
موسوی به تعداد شاغلان فعال در عرصه زنبورداری اشاره و تصریح کرد: شاغلان فعال در این بخش 577 نفر هستند که 121 نفر به عنوان شغل اصلی و مابقی بهعنوان شغل دوم مشغول به فعالیت در عرصه تولید عسل هستند.
رییس جهادکشاورزی شهرستان زنجان در ادامه یادآور شد: با توجه به مصرف سرانه عسل در کشور، مصرف شهرستان زنجان 405 تن است که با توجه به تولید شهرستان که در سال 92 حدود 210 تن بود که در مجموع 195 تن کمبود تولید عسل در زنجان محسوس بوده که از طریق سایر شهرستانها و استانهای همجوار تأمین شد.
وی اظهار کرد: در سال 92 به دلیل بروز پدیده خشکسالی و گرد و غبار وارده و بیماریهای زنبورعسل با کاهش تولید مواجه بودیم.
موسوی در ادامه تأکید کرد: مشکلات زیادی مانع تحقق برنامههای خودکفایی در زمینه تولید عسل و فرآوردههای این ماده ارزشمند طبیعی وجود دارد که میتوان به کمسواد بودن پیش از 80 درصد زنبورداران، وجود آفات و بیماریهای زنبورعسل، وجود خشکسالیهای متعدد که آسیب جدی در حوزه پرورشی زنبورعسل است، کمبود نقدینگی، عدم توسعه مناسب صنعت بیمه و عدم تخصیص اعتبار لازم جهت تسهیلات بانکی به زنبور اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: با ایجاد زمینههای آموزشی مناسب و حمایت مالی از صنعت زنبورداری میتوان در زمینه ایجاد اشتغال پایدار گامهای مناسب برداشت.
انتهای پیام/م