به گزارش
حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، "حجتالاسلام والمسلمین حمید شهریاری"، معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات دستگاه قضایی کشور با حضور در برنامه پایش که شامگاه گذشته از شبکه اول سیما پخش شد، اظهار داشت: مردم آگاهی خود را در هنگام معاملات افزایش دهند تا بعداً درگیر مشکلات قضایی نشوند؛ قاضی که علم غیب ندارد به نفع مظلوم بدون سند و مدرک رای دهد. بخشی از احقاق حقوق در این دنیا قابل اجرا نبوده و آن دنیا خدا حق آنرا میدهد.
حجتالاسلام شهریاری پیرامون علت نبود آمارهای عمومی و شفاف در مورد عملکرد قوه قضاییه، تصریح کرد: حدود دو سه سال است که قوه قضائیه با راهاندازی سامانه سجا موفق شده که به صورت الکترونیکی 14 میلیون پرونده موجود را رصد و ورود و خروج آنها را مشخص کند.
وی افزود: اکنون حدود 4 سال است دقیقاً ما میتوانیم این آمار را اعلام کنیم. در دادگاههای حقوقی میانگین زمان رسیدگی 104 روز است که این زمان در رسیدگی به دعاوی حقوقی 118 روز است.
معاون فناوری اطلاعات قوه قضاییه با تاکید براینکه در سال قبل 41 درصد موارد درخواست طلب از سوی قاضی محرز شده و بدهکار محکوم به پرداخت بدهی شده است، گفت: بیش از 190 هزار مورد درخواست طلب در سال قبل به دادگاههای کشور ارائه شد؛ طبق ۴۹ شاخص ارزیابی در قوه قضاییه در فروردینماه خراسان جنوبی بهترین استان از نظر عملکرد قضایی بوده است، البته در قوه قضائیه حدود سه سال است که 49 شاخص ارزیابی اداری و قضایی را در محاکم و دادسراها تعیین کردیم.
وی افزود: طبق این شاخصهایی که به صورت بومی طراحی شده است عملکرد دادسرا و دادگستریهای کل کشور را ارزیابی میکنیم به صورتی که در نهایت طبق آن شاخصها که نمره دارد میتوانیم بگوییم کدام استانها در ماه گذشته رتبه بهتری نسبت به استانهای دیگر داشتهاند. این کار موجب ایجاد یک مسابقه مثبت میشود.
شهریاری اضافه کرد: در سال قبل 142 هزار پرونده کلاهبرداری در کشور تشکیل شد که فقط 10 درصد آنها به رای قطعی دادگاه علیه کلاهبردار منتهی شد.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات دستگاه قضایی کشور گفت: دستگاههای حکومتی باید مسوولیت مدنی کارکنان متخلف خود را بپذیرند. باید مسئولیت مدنی اشخاص را چنان در قانون منضبط کنیم که فرد احساس کند، چنانچه خطایش آشکار شد کلاً از هستی ساقط میشود.
شهریاری همچنین در تشریح عملکرد دادگاهها و دادسراها در حمایت از تولید و سرمایهگذاری بیان داشت: ثبت شرکتها از سال قبل به صورت الکترونیکی طراحی شده و بخشی از آن نیز در حال اجرا است، قرار است استعلامات مربوط به ثبت شرکتها به صورت کامل الکترونیکی شود، استانهایی مانند سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی وضعیت خوبی ندارند.
وی افزود: باید در یک پیشخوان کلیه فرایندهای اداری و داخلی انجام شود، گاهی اوقات برای انضباط اقتصادی پیچیدگیها لازم است، اما مهم این است که مردم لازم نیست با پیچیدگیها سر و کار داشته باشند.
معاون آمار و فناوریهای قوه قضاییه در پاسخ به انتقاداتی که در مورد عملکرد سازمان ثبت مطرح شده است، یادآور شد: من فکر میکنم سازمان ثبت اقدامات خوبی را در این زمینه انجام داده است، از جمله اینکه ثبت شرکتها به صورت الکترونیکی را از سال گذشته طراحی کردهاند و بخشهایی از این طرح اجرا شده و گامهای خوبی در این زمینه برداشته شده است.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه خاطرنشان کرد: اداره ثبت تفاهم نامهای با اداره مالیات منعقد کرده و در صدد هستند استعلامات را به صورت الکترونیک انجام دهند، حدود 15 پروژه به صورت الکترونیک در سازمان ثبت انجام شده که امیدوارم هر چه سریعتر شاهد ثمرات آن باشیم.
انتهای پیام/