اکبری افزود: در این میان پرورش گونههای سریعالرشد، داشتن هزینه تولید پایینتر نسبت به سایر گونهها و مقاوم بودن در برابر بیماریها از اولویتهای مدیران شیلاتی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است که در این میان ماهی تیلاپیا به دلیل میزان رشد بالا، داشتن طعم و مزه خوب، اقتصادی بودن در پرورش، تراکمپذیری در سیستمهای پرورشی، هزینه تولید پایینتر نسبت به سایر گونههای پرورشی آبزیان، نیاز به تعویض آب کم در طول دوره پرورش و دوره رشد کوتاهتر بر خلاف پرورش ماهی قزلآلا و سایر گونههای دیگر از اهمیت خاصی برخوردار است.
مدیر شیلات جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: امروزه بروز مشکل مربوط به بحران آب در کشور به ویژه در بسیاری از استانهای غیر ساحلی باعث شده تا اهمیت دانش تولید و پرورش ماهی تیلاپیا با هدف اشتغالزایی، اقتصادی کردن فعالیتهای پرورش آبزیان با توجه به افزایش هزینههای تولید و از همه مهمتر پرورش این گونهای که بتوان آن را در آبهای غیر شرب مثل آبهای لب شور پرورش داد، مورد توجه مسئولان شیلات و تحقیقات در کشور قرار گرفته است.
اکبری تاکید کرد: وابسته نبودن تیلاپیا به جیره غذایی خاص بر خلاف قزلآلا که در جیره غذایی آن از بسیاری از نهادههای وارداتی مثل پودر گوشت و یا ماهی استفاده میشود، امکان توسعه و پرورش آن در بسیاری از استخرهای موجود بخش کشاورزی مثل استخرهای ذخیره آب در بخشهای مختلف کشاورزی اعم از گلخانهها، باغات و... که از حداقل امکانات سازهها برخوردار میباشند و از همه مهمتر تراکم پذیری سه تا چهار برابر و تولید بالاتر در واحد سطح نسبت به ماهی قزلآلا از دلایلی است که باعث شده تا استقبال آبزی پروران به پرورش آن نسبت به سایر گونههای پرورشی بیشتر شود./ب
برای راه اندازی یک پرورش ماهی تیلاپیا چکار باید کرد؟؟؟