طبق بند ۶ سیاستهای افزایش جمعیتی کشور، باید امکانات برای ایجاد و تولید مواد غذایی سالم به ویژه محصولات سالم محیا و استانداردهای لازم به طور کامل رعایت شود.

دکتر جعفر اصلانی رییس دانشگاه علوم پزشکی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با اشاره به بند ۶ سیاستهای کلی افزایش جمعیتی مبنی بر تامین سلامت و تغذیه سالم افزود: تغذیه سالم و امنیت غذایی فقط صرفا مصرف محصولات تازه و به ظاهر سالم نیست بلکه این امر بر روش تهیه و توزیع محصولات نیز تاکید دارد و کشورهای بسیاری نسبت به این موضوع حساسیت شدیدی نشان می‌دهند، قوانین سختگیرانه نیز در برخورد با متخلفین این امر تصویب کرده‌اند و البته در کشور اجرا چنین برنامه‌ای مستلزم داشتن مولفه‌های مهمی است که آگاه‌سازی عمومی و البته بدون تشویش اذهان عمومی و ایجاد نگرانی توسط رسانه‌های مختلف به صورت برگزاری برنامه‌های آموزشی و فرهنگسازی یکی از این مولفه‌هاست. 

وی تاکید کرد: باید زیر ساختهای لازم برای امکانات برای ایجاد و تولید مواد غذایی سالم محیا شود. در زمینه تولید محصولات کشاورزی که بخش اعظمی از چرخه غذایی تمام جوامع را در برمی‌گیرد، بذر سالم و مناسب خاک مرغوب نوع کود مصرفی و البته آب سالم بسیار با اهمیت است زیرا وجود واسطه‌های مختلف و مداخلات غیر کار‌شناسی در بسیاری از مناطق کشور منجر به تولید محصولات غذایی شده است که به علت آلوده بودن آب خاک و یا بذرهای نامناسب از استانداردهای یک محصول کاملا سالم و ارگانیک برخوردار نیست. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله اذعان داشت: در تولید محصولات کشاورزی همانگونه که به سلامت آبهای آشامیدنی توجه می‌شود، باید نسبت به سلامت آب مصرفی در کشاورزی سلامت کامل برای بذر نیز توجه ویژه‌ای شود زیرا تمام آثار آب و نوع بذر در میزان سلامتی محصول و خاصیت آن نقش مهمی دارد و این در حالی است که در بسیاری مناطق نیز به علت مصرف بیش از حد و غیر استاندارد کودهای شیمیایی به منظور محصول دهی سریع و یا دلایل مختلف خاک کشاورزی دچار شرایط نامناسبی شده است.

دکتر جعفر اصلانی ایجاد برنامه‌ریزی درست و کارآمد را برای بهبود کیفیت مواد غذایی و تولید محصولات کشاورزی سالم یکی از راهکارهای مهم عنوان کرد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.