به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، این نشست دیروز (یکشنبه) با سخنرانی دبیر شورای عالی پاکسازی و معاون مهندسی دفاعی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران، در تهران کار خود را آغاز کرد.
سردار حائری دبیر شورای عالی پاکسازی و معاون مهندسی دفاعی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع طی سخنانی با بیان اینکه "ثبات، آرامش و امنیت از جمله آرزوهای دیرینه بشر در طول تاریخ حیات بوده و در تاریخ چند هزار ساله، بشر کمتر از 300 سال بدون جنگ را تجربه کرده است"، گفت: ایجاد جنگ و درگیری مسلحانه موجب بکارگیری خشونت از جمله جنگافزارهای گوناگون میشود.
وی همکاری و کمک بینالمللی در زمینه عملیات مینزدایی جهت ایجاد جهانی عاری از مین را امری مهم و ضروری تلقی کرد و افزود: بکارگیری سلاحهای متعارف در هنگام جنگ و دفاع موضوعی پذیرفته شده است اما بکارگیری جنگافزارهایی مانند مین که پس از جنگ نیز آثار مخرب دارند مقولهای است که باید مورد تأمل قرار گیرد.
دبیر شورای عالی پاکسازی و معاون مهندسی دفاعی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با احترام به روح بشردوستانه حاکم بر معاهدات بینالمللی اقدامات مینزدایی را در 2.4 میلیون هکتار مناطق آلوده در جنگ تحمیلی که در برگیرنده حدود 20 میلیون انواع مین زمینی و دهها میلیون گلوله عمل نکرده است، با جدیت و همت مثالزدنی انجام داده است.
حائری تصریح کرد: تمام فعالیتهای ارزیابی، برنامهریزی، آمادهسازی، بسیج منابع، مدیریت اطلاعات، نظارت، توسعه منابع انسانی و آموزش مدیریت بر کیفیت و کاربرد مناسب تجهیزات ایمن و کارآمد باید با استفاده از استاندارهای موجود بینالمللی به منظور بهبود سطح ایمنی و کارایی مدیریت، هدایت و هماهنگ شود.
معاون مهندسی دفاعی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع در ادامه با اشاره به پیام حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در روز 19 فروردین مبنی بر اینکه "جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا تجربیات کسب شده در زمینه عملیات مینزدایی بشردوستانه را در جهت پاکسازی مناطق آلوده در اختیار دیگر کشورهای قرار دهد"، افزود: نشست کشورهای فارسی زبان میتواند زمینهساز همکاریهای مشترک در حوزههای مختلف مینزدایی باشد.
وی یکی از نتایج مهم این نشست را تبادل تفاهمهای همکاری و توسعه ارتباطات و همکاری میان کشورهای افغانستان، تاجیکستان و ایران و همچنین پرکردن خلاء میان کشورهای منطقه دانست و تشکیل کارگروههای مشترک میان کشورهای فارسیزبان در حوزه عملیات مینزدایی بشردوستانه را از پیوندهای سازنده عنوان کرد.
معاون مهندسی دفاعی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع در پایان گفت: همه جوامع بشری با توجه به پیامدهای ناشی از جنگ هایی که رخ میدهد این احساس را داشته باشند که وجود امنیت و ثبات و پیشگیری از تجاوز هزینهای بس کمتر از جبران خسارتها بوده و ابراز امیدواری کرد با همکاری همه کشورها شاهد جهانی عاری از خشونت، تهدید و تجاوز باشیم.
محمدحسین امیراحمدی رئیس مرکز مینزدایی جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست طی سخنانی گفت: به دنبال برگزاری اولین نشست کشورهای فارسیزبان در جمهوری تاجیکستان، دومین نشست همکاری مینزدایی کشورهای فارسیزبان نیز به میزبانی ایران، با همت و تلاش نمایندگان محترم این کشورها و خصوصاً شورای سیاستگذاری مرکز بینالمللی مینزدایی برگزار شده است.
امیراحمدی موضوع پاکسازی و رفع تهدید مین را نه تنها به عنوان یک معضل ملی در کشورهای آلوده، بلکه به عنوان یک مشکل جهانی دانست و اظهار کرد: سازمانها و نهادهای بینالمللی با برگزاری نشستها و کارگاههای آموزشی مشترک نقش قابل توجهی در جهت ارتقای آگاهی، دانش پاکسازی و تبادل تجربیات در زمینه همکاری فیمابین را فراهم میآورند.
رئیس مرکز مینزدایی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: ایران با 2.4 میلیون هکتار آلودگی یکی از قربانیان اصلی مین است که ما در این راستا با تکیه بر توانمندیهای داخلی و تلاش دستاندرکاران موفق شدهایم بیش از 98 درصد از اراضیآلوده خود را در سطح عمومی پاکسازی و بیش از 11 میلیون مین را کشف و خنثیسازی کنیم.
امیراحمدی به آموزش بیش از دو میلیون نفر از ساکنان مناطق مرزی کشورمان در خصوص مین و راههای مقابله با خطرات آن و بکارگیری 500 نفر از نیروهای متخصص اشاره کرد و افزود: ساخت و تولید تجهیزات مکانیزه و انفرادی پاکسازی از دیگر موفقهای ایران در این زمینه است.
رئیس مرکز مینزدایی کشور در پایان، یکی از انگیزههای برگزاری این نشستهای سازنده را ارائه گزارشهایی از اقدامات و نحوه فعالیت در هریک از فرآیندهای مینزدایی و بیان توانمندیها، راهکارها، پیشنهادات و تجربیات کسب شده در جهت توسعه برنامهها و فعالیتهای آتی مینزدایی دانست و از کلیه کسانی که در هر گوشه جهان به نوعی در امر مینزدایی بشردوستانه و رفع خطر مین برای نجات جان انسانها تلاش میکنند، تقدیر و تشکر کرد.
در ادامه این نشست خانم دکتر هایرینگ از مرکز بینالملی مینزدایی بشردوستانه ژنو و رئیس شورای سیاستگذاری GICHD ضمن تشکر از مرکز مینزدایی جمهوری اسلامی ایران جهت میزبانی این نشست، ایران را از کشورهای پیشرو در جهت خنثیسازی مین دانست و اهتمام تمامی کشورهای دنیا برای ایجاد جهانی عاری از مین را خواستار شد.
بر اساس این گزارش، دومین نشست همکاریهای منطقهای کشورهای فارسیزبان در
حوزه مینزدایی بشردوستانه با برگزاری کارگروههای تخصصی به کار خود ادامه
خواهد داد.
/انتهای پیام