به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران،"شهین موسوی" با بیان این مطلب، گفت: ازدواج مناسب میتواند از بزرگترین لذایذ یک فرد محسوب شود و برعکس، ازدواج نابهنجار همراه با عدم آمادگی کافی میتواند بزرگترین سرچشمه درد و رنج هر فردی به حساب آید.
وی ادامه داد: هم خوانیهای شخصیتی – خلقی هیجانی زوجین، شخصیتی خلقی و تحصیلی گام اول و مهمترین مسئله در اقدام برای ازدواج به شمار میآیند و گام دوم داشتن مهارتهای لازم و کافی برای مسوولیتپذیری در زندگی مشترک و بلوغ کافی در ابعاد مختلف جسمی و روحی است.
این کارشناس افزود: متاسفانه امروز به مقوله ازدواج علیرغم اینکه امری مهم در زندگی هر فرد به حساب میآید، خیلی سطحی توجه میشود که این امر و سختگیری بیمورد بعضی از خانوادهها در برابر آشنایی قبل از عقد، زمینهساز بالا رفتن آمار طلاق رسمی و عاطفی در سطح جامعه است.
موسوی گفت: جامعه امروزی ما بافتی دوساختاری اعم از سنتی و کهن و جدید و مدرنیته دارد و با توجه به اینکه در ساختار جدید دختران از تساوی و برابری حقوق زن و مرد سخن میگویند، تضاد با نگرش سنتی موجب دوقطبی شدن و اختلاف نظر دیدگاه جامعه نسبت به مقوله طلاق و متعاقب آن پیامدهای اجتماعی سیاه و سفید مربوط به این امر شده است.
این کارشناس بهزیستی اظهار کرد: در خانوادههایی با بافت سنتی، پایبندی به اصول اخلاقی و مفهوم ازدواج از ریشه محکمتری برخوردار است و هرچه جامعه به سمت مدرنیته پیش میرود تصور این که شخص میتواند از استقلال شخصی، تکفل اقتصادی و خودسرپرستی بهرهمند باشد پررنگتر شده و برخورد با مسئله طلاق عادیتر میشود.
موسوی افزود: افراد علیالخصوص زنان در گذشته و دهههای پیشین با شاخص سازگاری بالا و علیرغم مشکلات موجود در زندگی مشترک، حتی در مواردی از قبیل خشونت و چند همسری متمرکز مرد خانواده، به دلیل قبح طلاق حاضر به اقدام در راستای این مسئله نبودند، اما امروزه با توجه به بالا رفتن سطح تحصیلات و آگاهی افراد از حق و حقوق خود و در بسیاری موارد استقلال و تمکن مالی علیالخصوص در زنان، زن و مرد زندگی مشترک خود را فقط در صورت رضایتمندی کامل ادامه میدهند.
وی تصریح کرد: متاسفانه امروزه آمار طلاق در سنین نوجوانی و اوایل جوانی رو به افزایش است و علت این امر میتواند انتخاب غیرآگاهانه افراد به دلیل هیجانات و احساسات کاذب، طغیان علیه والدین و باورها و اعتقادات آنان باشد.
انتهای پیام/م