محققان میگویند این دستگاه ممکن است روزی کار بیدار کردن رانندگان خواب آلود را بر عهده بگیرد و از تصادفات جادهای کاهش دهد.
پروفسور تیران میگوید: دستگاه از یک دوربین، چند منبع نور و یک رایانه برای تحلیل همزمان ویدیو تشکیل شده است. نخستین مشکل این دستگاه شرایط نوری است. برای برطرف کردن این مساله ما تصمیم گرفتیم از یک دوربین مادون قرمز استفاده کنیم. همینطور از نورهای مادون قرمز. نتیجتا از مشکلات ناشی از کمبود نور رها شدیم و دستگاه می تواند در شب و روز، بدون دردسر کار کند.
این دستگاه روی داشبورد و پشت فرمان نصب میشود و دستاورد مشترک موسسه فناوری سوئیس و گروه خودروسازی پژو سیتروئن است.
محققان به الگوریتمی دست یافتند که به این دستگاه امکان تجزیه و تحلیل عکس و ردیابی احساسات را می داد.
با بررسی حرکات پلک، دستگاه در تشخیص خواب آلودگی نیز موفق از کار درآمد. خودروسازان اکنون در حال توسعه سامانهای هشدار دهنده هستند که ممکن است مدلهای جدید خودرو را به آن مجهز کنند.
پروفسور تیران می افزاید: اگر خودرو تشخیص دهد که راننده خسته است و دارد خواب آلود میشود، آن وقت موسیقی تندی پخش میکند یا نور داشبورد تغییر کرده و خشنتر می شود. در مقابل اگر راننده مضطرب باشد، خودرو موسیقی آرام پخش خواهد کرد.
محققان امیدوارند با این کشف از میزان تصادفات کاسته شده و راهی برای کاهش خطرات و سوانح رانندگی که سالانه جان تعداد زیادی از افراد را می گیرد پیدا کنند.
انتهای پیام/