کارشناس بانکی گفت: قدرت بانک‌ها برای اعطای تسهیلات و مشارکت مالی قابل مقایسه با کشورهای خارجی و بخش‌های تولیدی مورد انتظار نیست و در حال حاضر افزایش سرمایه در گردش بانک‌ها حیاتی و ضروری است.

به گزارش سرویس اقتصادی باشگاه خبرنگاران،تاج محمد قجاوند افزود:  دولت می‌تواند با دادن یارانه به بانک‌ها رکود و تورم را کاهش دهد به فرض اگر سود بانکی 20 درصد است. 5 درصد به بانک‌ها یارانه دهد و انگیزه فرار سیستم بانکی را از کاهش یا افزایش نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات از این طریق کنترل کند.
 
قجاوند تصریح کرد: اگر سرمایه بانک‌ها متناسب با بخش‌های مولد نباشد، حساب‌ها قرمز شده و اثرات تورمی شدیدی بر جای خواهد گذاشت و اگر بانک‌ها توانایی بازپرداخت این تسهیلات را به مردم نداشته باشند و مصارف بیش‌تر از منابع باشد نزد بانک مرکزی جریمه خواهند شد پس بنابراین باید تسهیلات بلندمدت در اختیار تولید کننده قرارگیرد و مدت زمانی که از سیستم بانکی تولید کننده تسهیلات بگیرد 3 سال است و این سرمایه در گردش برای بانک‌ها ضروری است.
 
**بانک‌ها با عقود مشارکتی، کاهش سود را خنثی خواهند کرد

وی هم چنین گفت: بانک‌ها با طرح و قراردادهایی که با تولید کنندگان و سایرین می‌بندند می‌توانند از طریق عقود مشارکتی که سودش قطعی نیست کاهش نرخ سود بانکی را خنثی کنند.
 
قجاوند هم چنین گفت: این افزایش سود به صورت زیر سبب انحراف بانک‌داری خصوصی و دولتی خواهد پس در این شرایط باید به صورت تکلیفی این کار را انجام ندهیم و باید این کار مطابق با واقعیت‌ها باشد زیربازارهای غیر متشکل چون ارز و سکه و ... رونق پیدا خواهند کرد.
 
این کارشناس در پایان یادآور شد: در حال حاضر پول در کشور بین حداقل 40 تا 70 درصد خواهان دارد و چون می‌توانند این نیاز مردم را تأمین کنند جامعه علی‌رغم میل باطنی به سوی بازارهای متشکل می‌روند پس در این شرایط دولت برای خروج از رکود از منابع بودجه‌ای خود یارانه به بانک‌ها دهد و با این معضل به طور جدی مبارزه کند تا این مشکل مهم برطرف شود.
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار