تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: کم خونی انواع مختلفی دارد البته شایعترین آن در دنیا کمخونی تغذیهای است در واقع در وهلهی اول باید تشخیص داده شود که تغذیه نقش حمایتی بسیاری دارد و سلامتی را حفظ میکند.
وی افزود: کمبود تغذیهای ناشی از کمبود مواد اولیه و ثانویه مواد مغذی است. در کمبود مواد اولیه خانم ها 15گرم، آقایان 10 گرم باید از منابع مغذی و آهن دریافت کنند و در مواد ثانویه 1 الی 2 میکرون گرم دریافت شود.
وی اذعان داشت: مصرف انواع گوشت در میزان دریافت آهن نقش بسزایی دارد و اگر درهنگام مثرف پروتیئنها از اسید فولیک و ویتامینB 12 استفاده شود. کم خونی تغذیه به وفور کمتر دیده میشود.
وی توصیه کرد: از غذاهای فیبردار استفاده شود زیرا سلامت گوارشی در دستان خوراکیهای فیبردار است در وافع جذب آهن در معده ضروری است و اگر ترشحات معده کاهش یابد خونریزی معده رخ میدهد.
اگر از دارو جهت خونسازی استفاده شود ممکن است دوباره به کم خونی دچار شده و نیز اگربیش از حد جگر و یا کباب مصرف گردد باز هم دچار کمخونی میشود و دیگر قابل جبران نیست.
انتهای پیام/