گیتی بهدادیپور، کارشناس تغذیه، در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: از بعضی عوامل در رژیم غذایی که به بروز سرطان کمک میکنند، میتوان به، دریافت بالای کالری، قند ساده، فیبر، گوشت قرمز و چربی اشاره کرد.
وی افزود: دریافت مواد غذایی زیاد، به بروز سرطان کمک میکند، یکی از دلایل آن افزایش خطر بدخیمیهای ناشی از چاقی و انباشتن توده چربی است و بنابراین میتوان چاقی را یک فاکتور خطر مهم برای بروز سرطان شمرد.
بهدادیپور، تصریح کرد: قندهای ساده، کالری بالا و ارزش غذایی کم دارند، بعضی از مطالعات رابطه بین تأثیر این مواد غذایی بر روی قندخون و بروز سرطان معده، آندومتر، و کولون را تأیید کرده است.
وی گفت: فیبرها به تعداد فراوان، سبزیجات و میوهها، حبوبات و غلات کامل یافت میشود و در مقابل سرطان اثر حفاظتی دارند، این مواد، همچنین با تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر در روده، از رشد سلولهای سرطانی روده میکاهند.
بهدادیپور، همچنین افزود: بعضی مطالعات رابطه قوی بین مصرف گوشت قرمز و بروز سرطان کولون ورکتوم، پانکراس و پروستات را نشان دادهاند.
وی تصریح کرد: دریافت بالای چربی، به خصوص چربی حیوانی که غنی از اسیدهای چرب اشباع است، خطر بروز سرطان، به ویژه سرطان سینه و کولون را افزایش میدهد.
انتهای پیام/