هنگام خواب، دستگاه گوارش استراحت میکند و حتی سیستم عصبی نیز تغییراتی میکند که لازم بازسازی و بازتوانی آن است.
گویا خواب شبانه کافی، پادزهر استرس است و روز بعد که فرد از خواب بیدار میشود، شادابی پوست و رفع خستگی عضلات را به همراه دارد.
وی افزود: برخی متخصصان معتقدند که حتی پیدایش چروکهای اطراف چشم نیز با بالشهای نامناسبی که برخی از ما شبها زیرسرمان میگذاریم، مرتبط است.
دکتر نیلفروشزاده، تصریح کرد: خواب ناکافی باعث ایجاد بیقراری، عدم تمرکز، خستگی و تحریکپذیری میشود و علاوه بر آن بسرعت پاسخ دهی به محرکهای بیرونی و قدرت هماهنگی فرد با محیط و نیز قدرت حفظ و نگهداری اطلاعات کاهش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: در واقع خواب نامرتب و در ساعتهای نامنظم و نامشخص شبانهروز، باعث گسسته شدن ساعتهای بیولوژیک بدن شده و تنظیم مجدد آن، مدتها زمان خواهد برد. در این حالت تمام ارگانهای بدن، به نوعی تحت تاثیر قرار گرفته و پوست نیز به عنوان یک عضو مهم، بازتابی در این اتفاق را بروز خواهد داد.
دکتر نیلفروشزاده تصریح کرد: آثار کم خوابی، در طولانی مدت باعث بالارفتن سطح هورمونهای استرس، به طور مداوم و کاهش سطح ایمنی بدن میشود و همانطور که انتظار داریم، این ۲ عامل میتواند باعث چینوچروکهای زودرس، شلی پوست، تیرگی دور چشم و فراهم شدن زمینه جهت ایجاد بدخیمیهای پوست و در نتیجه کاهش ایمنی بدن میشود.
وی گفت: همچنین میتوان از سرمها و کرمهای ضدچروک استفاده کرد. بهترین فرم خوابیدن، خوابیدن به پشت است. چون در این حالت هم فرم طبیعی ستون فقرات حفظ میشود و هم عامل کششی بر پوست تحمیل نمیشود.
انتهای پیام/