رئيس انجمن پسته ايران با شاره به افزايش عرضه داخلي و کاهش صادرات اعلام کرد : فروش پسته ايراني بيشتر از تقاضاست و امسال دغدغه فروش داريم.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران،محسن جلال پور رئيس انجمن پسته ايران گفت : عرضه‌ اين محصول در بازار بيشتر از نياز داخلي بوده و قيمت‌ها نيز  در مقايسه با پارسال کاهش يافته است. 

وي افزود : قيمت مناسب پسته در داخل حداکثر 40 تا 45 هزار تومان در هر کيلوگرم  است.
 
جلال پور اظهار داشت : خوشبختانه گونه هاي پسته ايران متنوع است ، در حالي که در ترکيه و امريکا فقط يک گونه باغ پسته ديده مي شود.

وي افزود : البته ممکن است قيمت پسته هاي با کيفيت بالا و خندان که به صورت جدا شده و انتخابي عرضه مي شود بالاتر هم باشد که ميزان ان کمتر از 2 درصد است.

نايب رئيس اتاق بازرگاني ايران با بيان اينکه صادرات پسته امسال به دليل افزايش حمل و نقل و هزينه تحريم ها کاهش يافته است ، گفت : اميدواريم در نيمه نخست سال اينده اين کاهش جبران شوداقتصاد باغداري پسته همچنين تحت تاثير کمبود منابع آب و افت کيفيت آن  قرار دارد که عملکرد توليد در هر هکتار را کاهش مي دهد.
 

وی افزود:علل کاهش توليد و برداشت پسته در سال جاري شامل خشکسالي، گرما، افزايش دماي محيطي، خشک شدن مغز پسته، آفات پسته است.وضع منابع آب در باغات پسته در همه مناطق کشور بغرنج بوده و کيفيت و سطح آب خيلي پايين است و در مناطقي از کرمان شوري آب خيلي زياد شده است.


با ادامه روند کنوني  و شور شدن آب ، بخشي از 300 تا 400هزار هکتار باغات پسته  کشور تهديد مي شود و از توجيه اقتصادي ، خارج خواهد شد. 

در آمريکا با حدود 200 هزار هکتار حدود 260 هزار تن پسته توليد مي شود و در حالي که مساحت باغات پسته ايران زياد است ، اقتصاد باغداري پسته کشور تحت تاثير خرده مالکي و مساحت کوچک باغات است و توليد پسته در ايران در سال 1386 حدود 280 هزار تن هم رسيد اما تکرار آن ممکن نيست. استان هاي کرمان، يزد ، مرکزي  ، قزوين و سمنان از استان هاي پسته خيز و استان کرمان قطب اصلي توليد پسته کشور است و به جز نوار جنوبي و شمالي کشور در همه جاي اين سرزمين مي توانيم پسته  توليد کنيم  اما بايد منابع  آب آن تامين شود. هر چند آمريکا رتبه نخست توليد پسته را دارد اما پسته ايران ، کيفيت ممتاز و متقاضيان ويژه خود را دارد.

وی ادامه داد:پسته هاي فندقي ، کله قوچي ، احمد آقايي و اکبري  4 نوع اصلي  پسته توليدي کشور است و از ويژگي هاي کيفي محصول پسته شامل درشت بودن ، رنگ ( قرمزي روي مغز پسته) و شکل پسته ( فندقي يا بادامي ) است.
 

جلال پور تصریح کرد:پسته صادراتي عمدتا فندقي و بادامي شکل است و در داخل هم پسته هاي کله قوچي ، احمدآقايي و اکبري مصرف مي شود. 

انتهای پیام/
برچسب ها: پسته ، کشاورزی ، تولید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار