مدیر کل امور عشایر آذربایجان غربی گفت: میزان 13 هزار و 913 تن گوشت مصرفی آذربایجان غربی توسط عشایر این استان تولید می‌شود.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، سیف‌الله قربانی اظهار داشت: پایین بودن سطح سواد و تخصص، عدم گسترش زیرساخت‌ها در قلمروهای عشایر، دور افتاده بودن قلمروهای عشایر و... باعث شده است تا بخش صنعت نقشی در تولید و اشتغال جامعه عشایر نداشته باشد.

وی افزود: علاوه بر اینکه دامداری از عمده مشاغل عشایر است اما اشتغال زنان به امر تولید صنایع دستی مکمل مهمی در ایجاد اشتغال برای جامعه عشایر محسوب می‌شود.

قربانی تصریح کرد: از میان صنایع دستی تولید شده توسط زنان عشایر، تنها تولیدات فرش روانه بازار می‌شوند و دیگر محصولات در زندگی روزمره به مصرف می‌رسند.

وی با اشاره به دیگر محصولات تولید صنایع دستی عشایر، اعلام کرد: محصولاتی چون قالی، قالیچه، گلیم، زیلو، جاجیم، چوقا، چرم و ... از محصولاتی است که می‌توان به آن‌ها اشاره کرد.

مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی اظهار داشت: با توجه به اینکه عمده مشاغل عشایر دامداری است میزان سرانه دامی در عشایر آذربایجان غربی حدود 2 میلیون واحد دامی است.

قربانی عنوان کرد: فرآورده‌های دامی که توسط عشایر آذربایجان غربی تولید می‌شوند اعم از گوشت، شیر، پشم، تولیدات زراعی، باغی و علوفه است.

وی گفت: میزان تولیدات علوفه توسط عشایر آذربایجان غربی 2 هزار تن، تولید محصولات باغی 4 هزار و 300 تن، تولیدات زراعی 20 هزار و 188 تن و میزان تولید پشم 2 هزار و 880 تن، تولید شیر 47 هزار و 370 تن و میزان تولید گوشت توسط عشایر 13 هزار و 913 تن است.

قربانی خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین سرشماری عشایر تعداد کل جمعیت عشایر آذربایجان غربی 103 هزار و 927 نفر بوده است که بیشترین تعداد عشایر در شهرستان ماکو سکونت دارند.

انتهای پیام/م
برچسب ها: ارومیه ، عشایر ، گوشت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.