طی نشست هم اندیشی که با حضور مدیران ارشد بورس کالای ایران و خانه کشاورز برگزار شد توافقات اولیه برای همکاری بين بورس کالای ایران و خانه کشاورز صورت گرفت.

به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از بورس کالای ایران،  علی پناهی سرپرست معاونت توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران طی این نشست هم اندیشی با بیان اینکه بورس کالا تمام تلاش خود را برای سروسامان دادن به بازرگانی بخش کشاورزی جهت کشف قیمت عادلانه و منصفانه و معامله مطمئن انجام می دهد، گفت : باتوجه به جایگاه و ضریب نفوذ خانه کشاورز در بین کشاورزان کشور  و همچنین برنامه های بورس کالای ایران برای توسعه بازرگانی داخلی و خارجی بخش کشاورزی، بدون شک همکاری دو طرفه می تواند بخش زیادی از مشکلات بخش کشاورزی را حل کند و موجب نظامند شدن شیوه دادوستد این محصولات در سطح کشور شود. 

وی در ادامه به بیان برخی از مسائل و مشکلات اساسی بخش کشاورزی پرداخت و تشریح کرد :  کمبود منابع مالی، عدم امکان پوشش ریسک، نبود بازار نظام یافته برای کشف قیمت، ضعف در بازارسازی، پایین بودن سهم سود تولیدکنندگان و وجود تولیدکنندگان خرد مشکلاتی هستند که بورس کالای ایران سعی دارد با مکانیسم خود، زمینه را برای کاهش و رفع این مشکلات فراهم کند.

پناهی با تاکید بر اینکه ظرفیت های بورس کالا به اندازه ای است که می تواند بسیاری از مشکلات بخش کشاورزی را مرتفع کند، گفت : تامین منابع مالی کشاورزان از طریق قراردادهای سلف، پوشش ریسک از طریق قراردادهای آتی، وجود بازاری منسجم و متمرکز برای کشف قیمت، حضور گسترده خریداران و فروشندگان و ایجاد بازاری رقابتی و شفاف، حذف زنجیره‎های واسطه‎ای، کاهش هزینه‎های معاملاتی و بهای تمام شده محصولات از جمله مهمترین ظرفیت های بورس کالای ایران برای تسهیل امور مبادله ای کشاورزان است.

 سرپرست معاونت توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران افزود : اجرای ماده 33 قانون افزایش بهره‎وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، تجمیع محصولات در انبارهای مورد پذیرش بورس در نقاط مختلف و استفاده از ظرفیت های بورس کالا در تاسیس دفاتر نمایندگی، شعب و تالار از دیگر تدابیر این بورس برای تسهیل امور بازرگانی کشاورزان کشور است.

وی در توضیح مزایای اجرای ماده 33 قانون افزایش بهره‎وری بخش کشاورزی  و منابع طبیعی گفت : این ماده قانونی موجب تحمیل حداقل بار مالی به دولت ، ارتقاء کیفی محصولات و تولیدات کشاورزی از طریق معاملات بورس، ایجاد امکان تامین منابع مالی کشاورزان از طریق پروژه قبض انبار، مرتبط ساختن بازارهای منطقه‌ای با بازارهای ملی و حتی خارج از کشور و ایجاد شبکه گسترده بازاررسانی برای محصولات کشاورزی می شود. 

***نگرانی ما از بازار است 

در ادامه  عنایت الله بیابانی قائم مقام دبیرکل خانه کشاورز با یادآوری اینکه این تشکل با هدف سازماندهي و هماهنگ نمودن كشاورزان سراسر كشور و بمنظور حمايت و احقاق حقوق حقه سياسي ،اجتماعي، اقتصادي و انساني آنها تشکیل شده است، بیان کرد : ما تمام تلاش خود را در جهت رسیدن به این هدف، متناسب با منافع ملی انجام می دهیم و معتقدیم که بورس کالا باتوجه به ظرفیت هایی که دارد در این راه می تواند خانه کشاورز را یاری دهد.

وی تصریح کرد : باور کشاورز آسیب دیده است و ما باید این باور را دوباره بسازیم. ساختار خانه کشاورز مردمی است و یک میلیون و 480 هزار عضو دارد. این تشکل در 30 استان دفتر دارد و به طور مستقیم با کشاورز در ارتباط است. بنابراین این تشکل می تواند مزایا و ظرفیت های بورس کالا را به کشاورزان کشور انتقال دهد.

 بیابانی تاکید کرد : ساختار بورس کالا می تواند به کشاورز کمک کند به شرطی که فرهنگ سازی شود. نگرانی ما از تولید نیست، نگرانی ما از بازار است و این بورس می تواند بازار را شفاف و منافع کشاورزان را به طور مستقیم به آنها برگرداند.

در پایان این نشست « محمدرضا کازرونی» مشاور ارشد اقتصادی خانه کشاورز با اشاره به اینکه تامین منابع مالی برای معاملات سلف محصولات کشاورزی موضوع حائز اهمیتی است، پیشنهاد داد که بانک کشاورزی و بانک های عامل به این موضوع ورود کنند.

براساس این گزارش، در انتهای این جلسه مقرر شد که جلسه ای با حضور مدیران بورس کالای ایران در خانه کشاورز برگزار شود تا ضمن تبادل نظر زمینه تبادل تفاهم نامه همکاری نیز آماده شود. ضمن آن که قرار است ، رایزنی هایی با بانک های عامل، کشت و صنعت های بزرگ کشور جهت ورود و همکاری برای تسهیل امور کشاورزان صورت گیرد.
 
انتهاي پيام/
برچسب ها: بورس ، کالا ، سهام ، شاخص
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار