معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی استان مرکزی گفت: میانگین ابتلا به سرطان در استان 60 سال است.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، بابک عشرتی در جمع خبرنگاران افزود: شاهد هستیم که افزایش سرطان در سن 30 سالگی در استان در حال رخ دادن است و اینجاست که بحث پیشگیری مطرح می‌شود.

وی بیان کرد: طبق آمار، تعداد مبتلایان به سرطان در استان در سال 86 حدود 764 نفر بود که این رقم در سال 88 به دلیل تغییر در شیوه کار و ثبت سرطان به هزار و 795 نفر رسید. در سال 89 نیز هزار و 608 نفر بیمار مبتلا به سرطان در استان گزارش شده است.

عشرتی افزود: در سال 88 روال ثبت سرطان در استان تغییر یافت. در سال‌های قبل، فقط از طریق آزمایشگاه پاتولوژی این آمار به ثبت می‌رسید اما از سال 88 علاوه بر آمار آزمایشگاه‌ها، آمار بیمارستان‌ها و گواهی فوت نیز به ثبت رسید و باعث شد که تعداد مبتلایان بیشتری گزارش شود.

عشرتی با بیان اینکه در استان مرکزی به ازای هر 100 هزار نفر مرد 180 نفر مبتلا به سرطان هستند، اضافه کرد: به ازای هر 100 هزار نفر زن نیز 152 نفر مبتلا به سرطان گزارش شده است که این آمار از نرم کشوری بالاتر است.

معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی استان مرکزی بیان کرد: مشکل امروز جامعه در موضوع سرطان این است که مردم به خودشان توجه نمی‌کنند. لازم است که آموزش در حوزه سرطان به صورت جدی‌تر دنبال شود که البته این امر منوط به این است که آموزش‌ها از سوی مردم جدی گرفته شود.

وی اظهار کرد: سن بروز سرطان پستان در کشور بیشتر از نرم جهانی است و این امر نشان می‌دهد که مردم ما بیشتر در معرض خطر هستند. شایع‌ترین سرطان‌ها در بین زنان به ترتیب سرطان پستان، پوست و روده بزرگ است. علاوه بر مسائل ژنتیکی، مصرف غذاهای چرب و سرخ‌کردنی، عدم تحرک و مصرف سیگار از دلایل ابتلا به سرطان پستان در میان زنان استان است.

عشرتی افزود: در بین مردان، سرطان پوست، معده و پروستات شیوع بیشتری دارد. سرطان پوست به جهت شرایط آب‌وهوایی و نور خورشید ایجاد می‌شود، اما سرطان معده به دلیل مصرف غذای سرخ شده و استفاده از دخانیات، الکل و مواد مخدر بروز می‌کند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان خواستار حمایت و کمک‌های سازمان‌های غیردولتی و خیریه‌ها در موضوع پژوهشی و مشاوره برای بیماران شد و گفت: امروز ضرورت دارد که برای افراد سالم نیز جلسات مشاوره‌ای برگزار شود. در این راستا بخش خصوصی می‌تواند کمک شایانی داشته باشد. همچنین برای سلامتی افراد و زیرمجموعه‌های دستگاه‌ها، سرمایه‌گذاری نیاز است تا هم آموزش صورت گیرد و همچنین غربالگری انجام شود، چرا که غربالگری امر مهمی است و شناسایی بیماران را سریع‌تر و همچنین مدیریت آن را ساده‌تر می‌کند.

در این نشست براساس پیشنهاد احمد قربانی، مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سرطانی استان مرکزی( تبسم) با طرح غربالگری مردان برای سرطان پروستات موافقت شد و مقرر شد که در این راستا تفاهم‌نامه‌ای بین معاونت بهداشت و انجمن تبسم به امضاء برسد.



انتهای پیام/م
منبع: ایسنا
برچسب ها: سرطان ، اراک ، جوانان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.