به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران ،به نقل از شبکه اطلاع رساني نفت و انرژي (شانا) ، معاون وزير نفت در امور پژوهش و فناوري گفت : بر اساس توافق کنسرسيوم ازدياد برداشت نفت و مديريت پژوهش و فناوري شرکت ملي نفت ايران، قرار است قرارداد ازدياد برداشت ميدان هاي هدفگذاري شده در شرکت هاي ملي نفتخيز جنوب، نفت فلات قاره ايران، نفت مناطق مرکزي ايران و نفت و گاز اروندان تا پايان سال جاري امضا شود.
محمدرضا مقدم افزود: با آغاز به کار اين کنسرسيوم در ميدان هاي تعيين شده، همه مشکلات مخزن شناسايي مي شود و مطالعه و بررسي براي يافتن بهترين روش ازدياد برداشت در دستور کار قرار مي گيرد.
وي با بيان اينکه مدت زمان اين فرايند با توجه به نوع ميدان متغير است، گفت: مطالعات کنسرسيوم روي هر ميدان به حدود 2 تا 3 سال زمان نياز دارد.
مقدم افزود: کنسرسيوم ازدياد برداشت نفت در مرحله دريافت مجوز نهايي براي تبديل شدن به پژوهشکده ملي ازدياد برداشت است.
پيش از اين نيز مدير پژوهش و فناوري شرکت ملي نفت ايران با اشاره به ذخيره بسيار بالاي نفت در مخزن بنگستان ميدان اهواز، از عملياتي شدن نخستين طرح کنسرسيوم ازدياد برداشت نفت در اين مخزن خبر داده بود.
علي عمادي با بيان اينکه طرح 10 ميليارد توماني مطالعه لايه نفتي بنگستان ميدان اهواز، نخستين پروژه مشترک کنسرسيوم ازدياد برداشت نفت و دانشگاه هاي کشور است، تصريح کرد: ضريب بازيافت نفت از اين مخزن با مطالعه و آزمايش روش هاي مختلف بين پنج تا هشت درصد افزايش خواهد يافت.
تقويت و بکارگيري ظرفيت هاي علمي و فناوري موجود در دانشگاه ها و مراکز علمي- تحقيقاتي کشور به عنوان پشتيبان حرکت علمي صنعتي دانش بنيان در حوزه نفت و گاز، تجميع امکانات، تجهيزات و نيروي انساني متخصص و به کارگيري آنها براي انجام پژوهش و مطالعات مربوط به ازدياد برداشت از مخازن نفت، مطالعه و اجراي طرح ها و پروژه هاي پژوهشي کلان ازدياد برداشت از مخازن و کمک به تقويت زنجيره ارزش شرکت ملي نفت ايران در بخش پژوهش، نوآوري و فناوري در زمينه ازدياد برداشت از اهداف تشکيل اين کنسرسيوم است.