در استان سمنان 100 هزار هکتار جنگلهای تاغ وجود دارد که نقش مهمی برای مقابله با فرسایش های بادی در اطراف شهرها دارند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران سمنان، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از همکاری 800 همیار طبیعت با این اداره کل خبر داد و گفت: استان سمنان از نظر نیروی انسانی مورد نیاز برای حراست از عرصه های طبیعی با استانداردها جهانی فاصله زیاد دارد.

سیدنقی عزیزی اظهار کرد: این تعداد همیار طبیعت شامل دانش آموزان ،دانشجویان، دهیاران، کوهنوردان و ... در 20 کارگاه آموزشی، روشهای مهار آتش در جنگلها و مراتع را فراگرفتند.

وی استفاده از نیروهای بومی و ساکن هر منطقه برای مهار آتش مراتع و جنگلها را از اهداف اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان عنوان و تصریح کرد: بهترین مهار کنندگان آتش سوزی های طبیعت در اولین فرصت اهالی منطقه هستند و امسال نیز آتش سوزی های جنگلها در مناطقی از شاهرود به دست مردم مهار شد.

وی افزود: امسال آتش سوزی جنگلها کاهش یافته است اما دفعات آن بیشتر شده که به دلیل سهل انگاری و بی توجهی رهگذران ،مسافران و سود جویان منابع طبیعی بوده است.

وی به اهتمام ویژه برای اجرای طرح های بیابانزدایی اشاره کرد و گفت: طرح ترسیب کربن از مهمترین این طرح هاست که با همکاری سازمان ملل و سازمان جنگلهای کشور اجرا می شود و برای اجرای بخشی از آن در موافقت نامه سال 92 سه میلیارد ریال اعتبار درنظر گرفته شده است.

عزیزی قاچاق چوب تاغ را از معضلات تازه استان سمنان عنوان کرد و اظهار کرد: سودجویان این گیاه ارزشمند مناطق بیابانی را با استفاده از خودرو، ریشه کن کرده و به صورت زغال به بازار عرضه می کنند.

وی اضافه کرد: در استان سمنان 100 هزار هکتار جنگلهای تاغ دست کاشت که توسط ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری کاشته شده است وجود دارد که نقش مهمی برای مقابله با فرسایش های بادی در اطراف شهرها دارند.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان خاطرنشان کرد: این استان با کمبود نیروی حفاظتی برای حراست از عرصه های منابع طبیعی روبروست و در این زمینه با استانداردها جهانی فاصله زیادی دارد./ز
برچسب ها: قاچاق ، تاغ ، کویر ، فرسایش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.