به گزارش خبرنگار باشگاه
خبرنگاران قم، حجت الاسلام احمد مبلغی در مراسم تقدیر از پژوهشگران برگزیده مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حیات و پیشرفت کشورها منوط به پویایی علم در آن کشورهاست، اظهار کرد: حیات علم نیز مرهون پویایی و فعال بودن پژوهش است و تا مادامی که پژوهش نباشد علم همچون کالبد بی تحرک و بی جان است.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی، نبود پژوهش در کنار علم را موجب توقف، انفعال و ناکارآمدی علوم در برابر پیشامدها عنوان کرد و افزود: حیات پژوهشی به داشتن رویکردهای مبتنی بر اصول است و از جمله این رویکردها می توان به تمرکز در موضوعاتی که حاکی از نیازهای واقعی یا تاثیرات اساسی در رفع نیازهای جامعه است، اشاره نمود.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با تاکید براینکه رویکردهای پژوهشی نباید صرفا واجد ایده های نو باشد تصریح کرد: باید خروجی های پژوهشی کیفی بوده تا توان پاسخگویی به مسائل را داشته باشد.
استاد حوزه علمیه قم، حیات در رویکرد و عینیت یابی پژوهش ها را وابسته به فعال بودن 3 عامل دانست و گفت: روش علمی- پژوهشی، مدیریت پژوهشی و امکانات پژوهشی 3 عنصر مهم است که پژوهش های علمی دقیق به وسیله آن قادر به حل مسائل نو است.
وی با تاکید براینکه نیازمند مدیریت پژوهشی هستیم، بیان کرد: فقدان مدیریت پژوهشی، سرگشتگی در پژوهش را ایجاد می کند که این خود انفعال و انفکاک در بخش های مختلف پژوهش و نداشتن چشم برای دیدن افق ها را به همراه دارد.
حجت الاسلام مبلغی در بخش دیگری از لوازم مسیر پژوهش یعنی امکانات لازم برای امر پژوهش اشاره نمود و تاکید کرد: اگر امکانات پژوهش نباشد مدیریت و رویکردها نمی توانند کاری از پیش ببرند و در مسیر تعالی گام بردارند.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر ایجاد و گسترش فرهنگ پژوهش عنوان کرد: پژوهش فراهم کننده بستر فعالیت های گسترده علمی است، پژوهشگران همواره باید در بهترین شرایط تامین امکانات پژوهشی قرار بگیرند و فقدان چنین امری یعنی به حد کافی برای اینکه با پژوهش، علم و با علم جامعه را به پیش ببریم فراهم نشده است.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: بزرگان نظام و حوزه باید برای اینکه پژوهش به فرهنگ اجتماعی تبدیل شود تلاش کنند.
وی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در تلاش است تا در روند رسمی یک لایحه در حال حرکت به جایگاه رسمی دست یابد./س