کتاب «الهیات مسیحی» اثر آلیستر مک گراث با حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه ادیان و مذاهب مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، همایون همتی در نشست علمی نقد و بررسی کتاب الهیات مسیحی و ترجمه آن که در دانشگاه ادیان مذاهب برگزار شد، با اشاره به اهمیت چاپ این کتاب اظهار کرد: انتشار چنین کتاب‌هایی برای دسترسی پژوهشگران حوزه دین شناسی بسیار لازم و ضروری است.

رایزن سابق فرهنگی ایران در آلمان افزود: آلیستر مک گراث نویسنده کتاب الهیات مسیحی ساکن انگلیس و از دانشمندان الهی دان صاحب نظر معاصر است که به همراه کسانی چون اسمارت و جان هیک در جهان غرب و در حوزه ادیان و دین پژوهی بسیار مطرح است و حدود چهل کتاب در کارنامه خود دارد.

وی با اشاره به نگاه جامعه علمی آلمان به مک گراث تصریح کرد: آلمانی‌ها بیشتر نگاه نقادانه به مک گراث و آثارش دارند که نقدی بر کتاب سه جلدی «الهیات علمی» وی در آلمان گواه این موضوع است.

همتی مک گراث را از سه جهت چهره ای بسیار حائز اهمیت در حوزه الهیات معاصر غرب دانست و خاطر نشان کرد: اول اینکه او در برهه ای از زندگی خود تجربه الحاد را داشته که صراحتا در آثار خود آن را مطرح کرده، لذا با این ادبیات آشنا بوده و کتاب «روشنفکران به خدا ایمان ندارند» از جمله آثار او در این زمینه است.

رایزن فرهنگی سابق ایران در آلمان با اشاره به اینکه مک گراث می‌تواند به ما نحوه گفتگو با بی دینان را بیاموزد افزود: باید این نگاه مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد زیرا ما عادت داشته‌ایم بیشتر با کسانی که در درون فرهنگ دینی خودمان می‌گنجند صحبت کنیم.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: دومین ویژگی مک گراث جمع او بین علم و دین است که مدارک دکتری وی از آکسفورد و کمبریج در زمینه الهیات و زیست شناسی نشانه همین تسلط اوست که وی را فردی آگاه به تعارضات موجود میان علم گرایان و دین گرایان ساخته است.

همتی با اشاره به اینکه سومین ویژگی مک گراث روحیه بالای او برای مناظره با با قله‌های الحاد در غرب است خاطر نشان کرد: مک گراث بسیار غیرتمندانه بحث الاهیاتی می‌کند هر چند تعلق خاطر او به کلیسای پروتستان و انگلیکن بسیار زیاد است.

رایزن سابق فرهنگی ایران در آلمان افزود: مباحث فلسفی مطرح شده در این کتاب بسیار کم است و از آنجایی که نویسنده با فلسفه غرب به قدر کافی آشنایی ندارد این بحث‌ها در کتاب حاضر تقریبا غایب است.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نقاط ضعف دیگر این اثر تصریح کرد: بخش‌هایی از اثر که به الهیات فمنیستی مربوط است ضعف و کاستی زیادی وجود دارد و مولف نتوانسته دامنه گسترده این نحله الهیاتی را منعکس کند./س

برچسب ها: قم ، نقد ، بررسی ، الهیات ، مسیحی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.