به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از رويترز، اين درخواست در حالي مطرح شده است که گروههاي کنترل تسليحات هشدار داده اند اين طرح بسيار پر هزينه و غيرضروري است.
مادلين کريدون معاون وزير دفاع آمريکا در نشستي در مجلس نمايندگان آمريکا نوسازي تسليحات قديمي آمريکا را امري ضروري توصيف کرد تا پس از اجراي آن سياستمداران آمريکايي بتوانند مجوز طرح باراک اوباما رييس جمهور آمريکا رابراي کاهش تسليحات هسته اي اين کشور صادر کنند.
"کريدون" در جمع نمايندگان کنگره گفت نوسازي تسليحات هسته اي آمريکا فرايندي گران و پرهزينه است با اين حال هيچ شکي وجود ندارد که يک سرمايه گذاري بزرگ است. وي در حالي اين اظهارات را بيان کرد که کنگره آمريکا در حال بررسي طرح کاهش انواع کلاهک هاي هسته اي آمريکا است.
وي گفت: هيچ گزينه ارزان تر ديگري که پاسخگوي نيازهاي ارتش و اهداف سياست گذاران آمريکايي باشد وجود ندارد. وي اضافه کرد بمب هاي گرانشي بي 61 که در اروپا مستقر است يکي از مهمترين بخشهاي تعهد بازدارنگي هسته اي آمريکا در قبال ناتو به شمار مي رود.
آمريکا در حال حاضر در واقع در نقطه آغاز فرايندي است که رابرت کهلر رييس فرماندهي استراتژيک ارتش آمريکا در نشست کنگره، آنرا طرحي چند دهه اي براي تجديد بازدارندگي هسته اي آمريکا و زيرساخت هاي آن توصيف کرد.
علاوه بر نوسازي تسليحات مربوط به دهه 1970 ميلادي و استفاده از ابزارهاي الکترونيک کنوني به جاي لوله هاي خلاء که فناوري آن به دهه 1960 باز مي گردد، پنتاگون در نظر دارد بيشتر سامانه هاي انتقال خود را نوسازي کند و سامانه هاي نوين از جمله نوع جديد زيردرياييهاي مسلح به موشکهاي باليستيک و نوع جديد بمب افکن هاي دور پرواز را به کار گيرد.
موسسه مطالعاتي استيمسون سال گذشته هزينه کلي نوسازي هسته اي آمريکا طي يک دهه آتي از جمله نوسازي تاسيسات زيربنايي و سامانه هاي انتقال را بين 350 تا 400 ميليارد دلار تخمين زده بود.
طرح نوسازي تسليحات هسته اي آمريکا در حالي مطرح شده است که بودجه محدود دولت آمريکا، پنتاگون را مجبور کرده است هزينه هاي خود را براي يک دهه آتي نزديک به 1 تريليون دلار کاهش دهد.
اين طرح با انتقاد شديد گروههاي کنترل تسليحات روبرو شده است. اتحاديه مستقل دانشمندان نگران هفته گذشته در گزارشي اعلام کرد اين طرح، گمراه کننده و ناقض تعهد اوباما مبني بر کاهش تسليحات هسته اي آمريکا است.
کينگستون ريف تحليلگر مرکز کنترل سلاح و عدم اشاعه گفت هزينه کردن نزديک 11 ميليارد دلاري براي نوسازي بمب بي 61 در زمان کمبود بودجه واقعا غيرعاقلانه است.
وي گفت اين برنامه بسيار گران، غير واقعي و غيرضروري است، زيرا گزينه هايي بسيار ارزان تر براي افزايش عمر تسليحات وجود دارد.
اوباما از طرح جهان بدون تسليحات هسته اي حمايت کرده و درباره پيمان "استارت جديد" با روسيه مذاکره کرده است که براساس آن اين دو رقيب سابق جنگ سرد موظفند تا سال 2018 ميلادي شمار تسليحات استراتژيک هسته اي خود را به 1550 عدد کاهش دهند.
رييس جمهور آمريکا تابستان امسال در سخناني در برلين اعلام کرد به اين نتيجه رسيده است مي تواند شمار سلاح هاي استراتژيک آمريکا را يک سوم يعني به 1000 تا 1100 عدد کاهش دهد و همچنان قادر به تضمين امنيت آمريکا و متحدانش باشد.
مسئولان تسليحاتي آمريکا روز سه شنبه در کنگره آمريکا کردند براي آنکه بتوانند شمار تسليحات هسته اي اين کشور را کاهش دهند نخست بايد به طور کامل اطمينان حاصل کنند آيا تسليحات کنوني کارآيي دارد يا خير.
دکتر پال هومرت رييس لابراتورهاي ملي سانديا که وظيفه نظارت بر ايمني و کارآمدي سلاح هاي هسته اي آمريکا را دارد گفت فرايندهايي فيزيکي در اين تسليحات روي مي دهد که در واقع مجبوريم طرح افزايش عمر آنها را اجرايي کنيم.