به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه خبری سی ان ان ، کریستین وایتون در گفتگو با این شبکه در پاسخ به این سوال که آیا تنها نکته شگفتی آور در رسوایی اخیر آمریکا بر ملا شدن عمق و گستردگی برنامه های جاسوسی واشنگتن در اروپا بوده است گفت :این مسئله نباید چندان تعجب آور باشد ، به ویژه اگر شما در حال ارسال سیگنال های بی سیم باشید که نمونه آن شنود مکالمات آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در تلفن همراه وی است. البته فقط آمریکایی جاسوسی نمی کنند. احتمالا روس ها و چینی ها و دیگران نیز سرگرم جمع آوری اطلاعات الکترونیکی هستند. اما نکته این است که شما نباید در چنین ماجراهایی گیر بیفتید و اگر مخصوصا در سطح جاسوسی از مقامات ارشد گیر بیفتید ، طبیعی است که به شما اعتراض خواهند کرد و این همان کاری است که آلمان کرده است و اگر آمریکا نیز متوجه شود کسی مکالمات تلفنی باراک اوباما رئیس جمهور این کشور را شنود می کرده است ، اعتراض خواهد کرد.
سی ان ان پرسید آیا می توان گفت این مسئله نوعی بی اعتمادی را در میان کشورهای متحد به وجود می آورد ، یا اینکه این اعتراض ها صرفا یک اعتراض نمایشی است و کشورها مجبورند پس از علنی شدن چنین اخباری برای راضی کردن افکار عمومی داخلی خود به طرف مقابل اعتراض کنند؟
مشاور ارشد سابق وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ گفت : من فکر می کنم این مسئله بیشتر جنبه نمایشی و مصرف داخلی دارد ، به ویژه در مورد فرانسه و آلمان. آلمانی ها با جمع آوری اطلاعات الکترونیکی آمریکا یا همان شنود یا استراق سمع بسیار آشنایی دارند. آمریکا تاسیسات بزرگی در آلمان داشت که هنوز هم در بخش غربی برلین وجود دارد ، هرچند دیگر کاربرد ندارد. همه می دانند که این تاسیسات همان ایستگاه استراق سمع سازمان امنیت ملی آمریکا در زمان جنگ سرد بود. بنابراین ، ما اطلاعات الکترونیکی زیادی را جمع آوری می کنیم و آنها را در اختیار متحدان خود نیز قرار می دهیم. آنها نیز از ما جاسوسی می کنند. فرانسه یکی از تهاجمی ترین کشورهای جمع آوری کننده اطلاعات درباره آمریکاست. بنابراین اعتراضاتی که اکنون در کشورهای اروپایی شاهد آن هستیم نوعی نمایش اغراق آمیز است و پس از مدت کوتاهی فروکش خواهد کرد.