به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، مصرف غذاهايي با قند و چربي اشباع شده به التهاب و درد دامن ميزند و باعث افزايش فعاليت سيستم ايمني بدن ميشوند كه ميتواند منجر به درد مفاصل، خستگي و آسيب به عروق خوني شود. اما در مقابل برخي مواد غذايي ديگر التهاب و درد را مهار ميكنند. برخي از داروهاي طبيعي براي غلبه بر التهاب و درد خواص افسانهاي دارند. اين مواد غذايي مانند بسياري از داروهاي ضد درد اثرات نامطلوبي را ايجاد نميكنند.
زغال اخته: زغال اخته از میوههای ضدالتهابي بسيار عالي و مؤثر است. اين ميوه مقدار تركيباتي به نام پروتئينهاي شوك حرارتي را كه در كاهش سن افراد مؤثر هستند افزايش ميدهد. پروتئين شوك حرارتي هنگام التهاب و درد و آسيب به بافتها در كوتاه مدت توسط زغال اخته در بدن تأمين ميشود.
فلفل قرمز: اين ماده غذايي حرارت و التهاب را به يك تركيب ضد التهابي قوي به نام كپساپسين تبديل ميكند.
كرفس و دانه كرفس: جيمز دوك داروساز معروف ميگويد: بيش از 20 تركيب ضد التهاب در كرفس و دانه كرفس وجود دارد از جمله يك ماده به نام آپژنين كه يك ضد التهاب قوي است در كرفس موجود است.پزشكان توصيه ميكنند به جاي نمك دانههاي كرفس را به سوپ و خورش اضافه كنيد.
گيلاس: در حالي كه بسياري از مردم از آسپرين بهعنوان نخستين مسكن استفاده ميكنند اما يك پزشك از دانشگاه ايالتي ميشيگان نشان داد كه عصاره گيلاس ترش ده برابر مؤثرتر از آسپرين در تسكين التهاب است.
سبزيجات سبز تيره: سبزيجاتي مانند اسفناج و كلم پيچ حاوي مقادير بالايي از مواد معدني مثل كلسيم و منيزيم هستند.اين دو ماده معدني به تعادل وضعيت شيمي بدن كمك كرده و منجر به كاهش درد و التهاب ميشوند. همچنين ويتامين «اي» كه نقشی كليدي در حفاظت از بدن در برابر مولكولهاي التهابي مانند سيتوكنينها دارد، يكي از بهترين منابع اين ويتامين كلم بروكلي و خربزه است.
ماهي: دكتر آلفرد استاينبرگ متخصص آرتروز از مؤسسه ملي بهداشت ميگويد: روغن ماهي بطور مستقيم در سيستم ايمني بدن از سركوب 40 تا 55 درصد از انتشار سايتوكاينها جلوگيري ميكند. سايتوكاينها تركيبات شناخته شدهاي هستند كه منجر به التهاب مفاصل و احساس درد ميشوند. يك تحقيق علمي نشان ميدهد مرداني كه از ماهي آب پز استفاده ميكنند 23درصد در مقايسه با مرداني كه ماهي كم مصرف ميكنند كمتر در معرض خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي قرار دارند.
بذر كتان و روغن كتان: دانههاي كتان و روغن طبيعي كتان در بدن به تركيبات شبههورموني تبديل شده و از التهاب جلوگيري ميكنند.افزودن دانه كتان به مخلوط نان يا كيك و بسياري از غذاهاي ديگر توصيه ميشود البته آن را نبايد مستقيم حرارت داد.
زنجبيل: دكتر كريشنا استاوا از دانشگاه اودنسه دانمارك، زنجبيل يك داروي ضد التهابي قوي و غير استروئيدي بوده و مانند تايلنول يا ادويل در كاهش درد كمك ميكند.
تمشك: دكتر ناير از دانشگاه ايالتي ميشيگان میگوید: تمشك و توت فرنگي داراي اثرات ضد التهابي مشابه گيلاس هستند.
زردچوبه: تحقيقات نشان ميدهد اين ادويه هندي از طريق مكانيسم مشابه مواد مخدر در سركوب التهاب و درد بسيار مؤثر است اين مهاركننده درد هيچ گونه اثرات مضر جانبي ندارد.
آجيل: يكي ديگر از منابع مبارزه با التهاب چربيهاي سالم بخصوص بادام است كه غني از فيبر، كلسيم و ويتامين اي است، همچنين گردو كه داراي مقادير بالايي از الفالينولنيك اسيد كه يك نوع از چربي امگا 3 است به طور مؤثري منجربه كاهش التهاب ميشود. در غذاهاي مديترانهاي آجيل همراه با ماهي و سبزيجات و غلات سبوس دار استفاده ميشود كه بخش بزرگي از رژيم غذايي مديترانهاي را تشكيل ميدهد كه به منظور كاهش التهاب است.
سويا: مطالعات نشان داده ايزوفلاوون تركيبات شبه استروژني موجود در سويا سطوح التهاب را بويژه در زنان كم ميكند ايزوفلاوون منجر به كاهش اثرات منفي التهاب در استخوانها ميشود.
لبنيات كم چرب: لبنيات كم چرب براي بيماران آرتريت روماتوئيد توصيه ميشود. شير كم چرب يا بدون چربي يك منبع مهم مغذي است، همچنين ماست حاوي پروبيوتيك بوده كه به كاهش التهاب روده كمك ميكند.مواد غذايي با كلسيم و ويتامين د خواص ضد التهابي دارند.
چغندر: چغندر قرمز رنگ خواص آنتي اكسيداني دارد چغندر و آب چغندر التهاب را كم ميكند فيبر،ويتامين ث و رنگدانههاي گياهي به نام بتالاين موجود در چغندر همچنين در مقابل بيماريهاي قلبي و انواع سرطانها از بدن محافظت ميكنند.