به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: از مدت ها قبل ارتباط بین اضافه وزن وافزایش احتمال خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2شناخته شده است ولی کمتر کسی از ارتباط بین سرطان وچاقی آگاه است.
لیلا شورورزی افزود: گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت حاکی از آن است که اضافه وزن وبی تحرکی علت 25تا30درصد از موارد ابتلا به سرطان های سینه، کولون، آندومتر، کلیه ومری است به علاوه شواهدی نیز دال بر ارتباط بین چاقی وافزایش احتمال ابتلا به سرطانهای پانکراس، رحم، پروستات و خمدان وجود دارد.
وی بیان داشت: همه ما باید بدانیم که درخوردن موادغذایی افراط نکنیم، بیشتر ورزش کنیم تا وزن خود را در محدوده طبیعی حفظ کنیم. محققان معتقدند اضافه وزن و بی تحرکی باعث ایجاد تغییرات هورمونی و متابولیکی در بدن می شوند که این تغییرات احتمال بروز سرطان را افزایش می دهد.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور در ادامه اظهار داشت: سرطان بیماری پیچیده ای است و چاقی از راه های مختلفی موجب افزایش احتمال ابتلا به سرطان می شود، یافته های علمی اخیر نشان داده است که سلول های چربی بطور مداوم انواع هورمونها و سایر فاکتورهای رشد را به جریان خون ترشح می نمایند، درچنین شرایطی سلولها با سرعت بیشتری رشد می کنند و احتمال وقوع جهش هایی که منجر به سرطان می گردد، بیشتر می شود.
شوروری ادامه داد: نمایه توده بدنی(BMI) بیشتر از 25 و نیز اندازه دور کمر در زنان 88سانتیمتر یا بیشتر و درمردان102سانتیمتر یا بیشتر افراد را در معرض خطر بروز سرطان قرار می دهد.
وی گفت: دربیشتر موارد نمایه توده بدنی واندازه دور کمر با یکدیگر مطابقت دارند وهمراه هم افزایش می یابند،اما اگر فقط یکی از این دو شاخص نیز در فردی افزایش یابد آن فرد در معرض خطر محسوب می شود.
شورورزی هشدار داد: حتی اگر اضافه وزن ندارید و چاق نیستید و اندازه دور کمر شما هم در محدوده مطلوب قرار دارد توجه داشته باشید که مصرف غذاهای پرچرب و سرخ شده ویا زیاده روی در مصرف موادغذایی شما را در معرض خطر چاقی قرار می دهد.
وی اضافه کرد: بزرگسالان برای کاهش خطر ابتلا به سرطان باید مراقب باشند که اضافه وزن بیشتر از5کیلوگرم نداشته باشند.
گفتنی است: بهترین، مطمئن ترین و ساده ترین راه کاهش وزن مصرف موادغذایی در حد نیاز و پرهیز از افراط در مصرف موادغذایی و انجام فعالیت بدنی بیشتر است./ح