سلیمانی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: عملیات شخم حداقل، اثرات مهم بیولوژیکی، زراعی و اقتصادی در سیستم های ارگانیک دارد.
وی تصریح کرد: در شخم حداقل، عملیات خاک ورزی به حداقل ممکن کاهش یافته و بقایای گیاهی به مقدار قابل توجهی در سطح خاک نگه داشته می شوند.
سلیمانی ادامه داد: نفوذپذیری بهتر خاک و افزایش تراکم میکروارگانیسم ها و فعالیت های بیولوژیک نیز را از اثرات مهم شخم حداقل می دانند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: تجزیه کنندگان اصلی دردر سیستم های بدون شخم، قارچ ها بوده ولی در شخم معمولی این عمل توسط باکتری ها صورت می گیرد.
سلیمانی افزود: در اکوسیستم های زراعی بدون شخم، موادآلی و عناصر غذایی بیش از سیستم های همراه با شخم حفظ می شوند.
وی تاکید کرد: شخم حداقل در اکوسیستم های زراعی باعث افزایش ثبات سیستم خاک و کارآیی چرخه عناصر غذایی می شود./ع