به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ، در این همایش که با حضور مدیر کل و معاونان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، فرمانده نظارت بر اماکن استان، رییس اتحادیه هتلداران و رییس انجمنهای دفاتر خدمات مسافرتی و تشکلهای صنفی حوزه گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، پرویز پورفرخی، مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان، گفت: ارتقای جامعه فقط با نظم در شأن خود و براساس فرهنگ بومی، ارزشها و اصالتهای مبین اسلامی میسر میشود.
وی افزود: همان گونه که اوضاع طبیعی نظم و نسخ دورهای دارد، نظم اجتماعی هم باعث ارتقای جامعه میشود و آن چیزی که برای ما ملاک است، معیارهای اساسی است.
مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، با اشاره به این که اگر بر اساس سنت الهی عمل کنیم، جامعه ما بسیار پیشرفت میکند، گفت: خوزستان را در حرکت امورات فرهنگی اقتصادی نباید دست کم بگیریم، بلکه براساس ظرفیتهای آن با نظم و ایثار و همدلی میباید اقدام کرد.
پورفرخی تصریح کرد: جامعه صحنه رقابت است و شرط اول آن درست در کنار هم قرار گرفتن است که در آیات و روایت و فرهنگ بومی ما هم به آن اشاره شده است.
وی تأکید کرد: نکته اصلی در صنعت گردشگری شعوب و دستاوردهای آن موضوع فرابخشی است. بهتر است برای تشخیص آسیبهای خود آژانسداران، هتلداران و کسانی که از آنها خدمات میگیرند مانند تورگردانها با هم داد و ستد آسیبشناسانه داشته باشند و از بیان آسیبها نباید گریز داشت.
مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان خاطرنشان کرد: معرفی ارزشها باعث جذب گردشگر میشود، اما آیا سازمانهای دولتی میتوانند به تنهایی کار آموزش و اطلاعرسانی را در جهت جذب گردشگر انجام دهند؟ بخش خصوصی در کنار بخش دولتی میتواند در این مقوله یاریگر هم باشند.
پورفرخی تأکید کرد: موضوع تصدیگری به منظور قطع بخش دولتی نیست، بلکه بخش دولتی به صورت نظارت بالا دست عمل میکند و در این تصدیگری نظارت در دو بخش مردمی و دولتی انجام میشود که برای ما نظارت مردمی اهمیت بیشتری دارد، چراکه بخش خصوصی با مسایل از نزدیک آشناتر است و به صورت مستمر با آنها مواجه دارد و راهکارهایی را ارایه میدهد.
همچنین در این نشست فرمانده نظارت بر اماکن استان گفت: با واگذاری تصدیگری به تشکل های صنفی بخش خصوصی مشکلات امنیتی کاهش مییابد. کنترل مراکز اقامتی توسط مدیران دفاتر خدماتی باعث کنترل زمینههای اخلاقی در جامعه میشود و یاریگر ما در امر کنترل بر این مراکز خواهند بود.
وی خاطرنشان کرد: اداره کل میراث فرهنگی تا زمانی که متصدیان به وظایف ذاتی خود مسلط بشوند، جلسات آموزش و نظارتی برای صنوف برگزار کند تا ضوابط و دستورالعملهای آنها صادر شود.
همچنین محمدعلی خلیلی، کارشناس مسؤول نظارت اداره کل میراث فرهنگی خوزستان، در این همایش با اشاره به مقوله تصدیگری گفت: تصدیگری یکی از روشهای است که در آن مراحل شناسایی سرمایهگذار و صدور مجوز پروانه بهرهبرداری که براساس قوانین و مقررات موجود بر عهده میراث فرهنگی بوده از این پس به تشکلها واگذار میشود که امیدواریم با کیفیت بهتر این امور را به عهده بگیرد.
رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی گفت: امروز دوستان ما در تعامل با میراث فرهنگی فعالتر از گذشته عمل خواهند کرد و از حسن اعتماد بخش دولتی در واگذاری بخشی از امورات به بخش خصوصی تقدیر و تشکر میکنیم.
رییس اتحادیه هتلداران نیز در این همایش بر اهمیت موضوع آموزش در صنعت گردشگری تأکید کرد و گفت: واگذاری تصدیگری به بخش خصوصی موجب ارتقای صنعت گردشگری میشود، اما آژانسداران و هتلداران به تنهایی نمیتوانند باعث رشد شوند. بیش از 70 دستگاه در این صنعت دخیل هستند که با کمک یکدیگر میتوانند در تعالی این صنعت به نوبه خود نقشآفرینی کنند.