محمدجواد سروش در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، افزود: شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزي حدود يک ماه پيش به سازمان جهاد کشاورزي استانها و همچنين مديريت حفظ نباتات ابلاغ شد و در حال حاضر استانها اجراي آن را عملي کردهاند.
وي با اشاره به اين که در استان تهران نيز قرار است طي همين هفته محصولات کشاورزي به صورت کدگذاري شده و شناسنامه دار به بازار عرضه شود، ادامه داد: در اين طرح به هر محصول يک کد 16 رقمي داده ميشود که براساس آن کليه اطلاعات مربوط به آن محصول شامل نوع استان و شهرستان توليد، نام کشاورز و شبکه مراقبتي ناظر توسط سيستمهاي نظارتي ثل وزارت بهداشت، سازمان استاندارد و... قابل پيگيري و رديابي است.
سروش افزود: در حال حاضر برنامه اوليهي ما براي محصولاتي است که تحت پوشش شبکههاي سازمان حفظ نباتات قرار دارند.
وي با بيان اين که ماحت اين شبکهها 2 ميليون و 300 هزار هکتار است، ادامه داد: ما اين کار را از گلخانهها، تعاونيهاي روستايي و ساير مراکزي که توليداتشان به صورت بسته بندي و عرضهي آنها مشخص است، شروع کرديم.
معاون فني سازمان حفظ نباتات با اشاره به اينکه روي هر بسته از اين محصولات يک کد مشخص زده ميشود، گفت: ما بايد برنامهريزي دقيقي انجام دهيم تا اين طرح براي توليدات همه باغات و مزارع کشاورزي اجرا و فراگير شود.
وي خاطر نشان کرد: طبق ماده 28 قانون حفظ نباتات، وزارت بهداشت موظف است بعد از مشخص شدن مشخصات توليد کنند خاطي با او برخورد و از توزيع محصولات غير سالم جلوگيري کند.
سروش در پايان با بيان اينکه در بخش اعظمي از محصولات کشاورزي ما باقيمانده عموم وجود ندارد، افزود: طرح شناسنامهدار کردن بيشتر براي محصولاتي مثل سبزي، صيفيجات، محصولات تازه و باغي که احتمال باقي ماندن عموم يا ساير آلايندهها در آنها وجود دارد، در نظر گرفته شده است.
لازم به ذکر است سازمان حفظ نباتات کشور طي سالهاي اخير برنامههاي زيادي براي کاهش مصرف سموم شيميايي اجرا کرده است، از جمله اين برنامهها ميتوان به استفاده از روشهاي بيولوژيک براي مبارزه با آفات اشاره کرد که براساس اعلام معاون فني اين سازمان ميزان اين مبارزات در سال جاري به حدود 350 هزار هکتار ميرسد.
انتهاي پيام/