به گزارش خبرنگار باشگاه وخبرنگاران زاهدان حسین پیری اظهار داشت: جنوب سیستان وبلوچستان به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب، چهار فصل سال، اراضی کشاورزی آن به زیر کشت انواع محصولات میرود.
مدیر مرکز تحقیقات جهادکشاورزی جنوب سیستان و بلوچستان افزود: جنوب استان یکی از قطبهای مهم کشاورزی کشور است به طوری که از 100 درصد محصولات مرکبات استان حدود 40 درصد آن در شهرستان نیکشهر تولید میشود.
این مسئول اضافه کرد: همچنین 80 درصد حنای استان در شهرستان دلگان و 20 درصد در ایرانشهر و درصد کمی از این میزان در حوالی شهرستان قصرقند تولید میشود.
پیری ادامه داد: تعداد قابل توجهی از مردم این خطه به شغل شریف کشاورزی اشتغال دارند و در صورت اعطای تسهیلات مناسب بانکی به کشاورزان بلوچستان هم محصول کشت تا حدود دو برابر افزایش مییابد و هم قابلیت اشتغال دو برابر فراهم میشود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه آمار دقیقی از شاغلان در بخش کشاورزی بلوچستان در دست نیست ولی میتوان احتمال داد که حدود 40 درصد مردم این خطه به شغل کشاورزی مشغول هستند.
مدیر مرکز تحقیقات جهادکشاورزی جنوب سیستان و بلوچستان افزایش رشتههای کشاورزی در جنوب استان را ضروری دانست و گفت: ایجاد دانشکدههای کشاورزی در تمامی شهرستانهای بلوچستان باعث رونق بیشتر کشاورزی در این منطقه میشود.
پیری متذکر شد: در بلوچستان هم محصولات سردسیری و هم گرمسیری کشت میشود.
این مسئول با اشاره به قابلیت کاشت سه مرحله برنج در سال در شهرستانهای نیکشهر و قصرقند متذکر شد: این دو شهرستان تنها جایی از کشور هستند که سالانه سه بار برنج در آنها کشت میشود.
وی عنوان کرد: مرحله سوم کاشت برنج در نیکشهر و قصرقند به علت همزمانی با کاشت سایر محصولات کشاورزی کمتر کشت میشود./س