پس از اتمام مهلت قانوني عضويت سه عضو شوراي نگهبان، وکلای ملت با انتخاب سه عضو جدید ترکیب این شورا را تغییر دادند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، طبق اصل نود و یکم قانون اساسی به منظور پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی از نظر عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آنها شورایی به نام شورای نگهبان به شرح زیر تشکیل می‌شود:
 
1. شش نفر از فقهای عادل و آگاه به مقتضیات زمان و مسائل روز. انتخاب این عده با مقام معظم رهبری است.

2. شش نفر حقوقدان،‌ در رشته‌های مختلف حقوقی از میان حقوقدانان مسلمانی که به وسیله رئیسه قوه قضاییه به مجلس شورای اسلامی معرفی می‌شود و با رای مجلس انتخاب می‌گردد. 

همچنین اصل نود و دوم قانون اساسی تصریح می‌کند اعضای شورای نگهبان برای مدت 6 سال انتخاب می‌شوند ولی در نخستین دوره پس از گذشت سه سال نیمی از اعضای هر گروه به قید قرعه تغییر می‌یابند و اعضای تازه‌ای به جای آنها انتخاب می شوند.  
 
براساس این گزارش اهمیت شورای نگهبان از آنجایی مهم جلوه می‌کند که اصل نود و سوم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی تصریح می‌کند مجلس شورای اسلامی بدون حضور شورای نگهبان اعتبار قانونی ندارد مگر در مورد تصویب اعتبارنامه نمایندگان و انتخاب 6 نفر حقوقدان اعضای شورای نگهبان.  
 
بنابراین براساس اصل نود و چهارم قانون اساسی کلیه مصوبات مجلس شورای اسلامی باید به شورای نگهبان فرستاده شود و شورای نگهبان موظف است آنرا حداکثر ظرف 10 روز از تاریخ وصول از نظر انطباق بر موازین اسلام و قانون اساسی مورد بررسی قرار دهد و چنانچه آنرا مغایر ببیند برای تجدید نظر به مجلس بازگرداند در غیر این صورت مصوبه قابل اجرا است.  
 
نکته مهم آنکه همانگونه که تایید صلاحیت نمایندگان مجلس برای ورود به خانه ملت توسط شورای نگهبان بررسی می‌شود، انتخاب 6 حقوقدان شورای نگهبان نیز باید با تصویب همین نمایندگان مجلس صورت گیرد.  
 
از این جهت آیت‌الله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه با معرفی 5 نفر به مجلس شورای اسلامی،‌این اختیار را به مجلس داد تا از میان آنها سه نفر را به عنوان عضو حقوقدان این شورا انتخاب کنند.  
 
نحوه موافقت مجلس با انتخاب اعضای حقوقدان شورای نگهبان در آئین‌نامه مجلس شورای اسلامی نیز پیش‌بینی شده است چرا که بند «ه» ماده 112 این قانون تصریح می‌کند: پیش از اخذ رای و برای انتخاب حقوقدانان شورای نگهبان و همچنین رئیس و دادستان دیوان محاسبات هر نامزد می‌تواند حداکثر 10 دقیقه در جلسه علنی مجلس مشخصات، سوابق کاری، تحصیلات و برنامه‌های خود را به نمایندگان برساند.  
 
براساس همین بند، 5 عضو معرفی شده مجلس در جلسه علنی امروز (یکشنبه 23 تیرماه) با حضور در خانه ملت هر کدام به مدت 10 دقیقه با وکلای ملت صحبت و خود را معرفی کردند.  

کدخدايي: حقوقدانان منتخب در چارچوب قانون اساسی حرکت کنند
 
در ابتدا عباسعلی کدخدایی به عنوان عضو فعلی حقوقدان شورای نگهبان در مجلس گفت: توفیقی برای خود می‌دانم که در مدت 12 سال در این سمت خدمتگزار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و همکار نمایندگان ملت بوده‌ام.  
 
وی ادامه داد: نهاد شورای نگهبان امروز برای همه شناخته شده است و همه هجمه‌هایی که از سوی دشمنان به شورای نگهبان می‌شود مشخص است که به چه علت و در چه ارتباطی است.
 
کدخدایی اظهار داشت: تعابیری که امام راحل و مقام معظم رهبری برای شورای نگهبان داشته‌اند بسیار گران‌سنگ بوده که شورای نگهبان مثل گوهری خالص یا اینکه شورای نگهبان عماد ملت و دین است، نشان از جایگاه رفیع این نهاد دارد.  
 
وی با توجه به جایگاه ویژه‌ شورای نگهبان در قانون اساسی افزود: شأن و جایگاه این نهاد باید حفظ شود و کسانی که با رای نمایندگان در این پست قرار می‌گیرند فقط و فقط باید در چارچوب قانون اساسی انجام وظیفه کنند.  
 
عضو فعلی حقوقدان شورای نگهبان گفت: در قانون اساسی سه وظیفه مهم نظارت تقنینی، نظارت بر انتخابات و تفسیر قانون اساسی بر عهده شورای نگهبان گذاشته شده است و اعضای این شورا باید در این چارچوب حرکت کنند.
 
کدخدایی اظهار داشت: اگر نمایندگان عنایت کردند و به بنده رای دادند سعی خواهم کرد در چارچوب وظایف قانونی و تعامل با مجلس شورای اسلامی،‌ قوه قضاییه و قوه مجریه این وظایف قانونی را به انجام برسانم.  
 
وی افزود:‌ من انجام این وظایف را باری بر دوش خودم حس می‌کنم که باید در پیشگاه خداوند متعال و مردم شریف و نمایندگان ملت پاسخگو باشم و حتی اگر نمایندگان افرادی را که شایسته‌تر از من هستند انتخاب کنند سپاسگزار خواهم بود و بابت اینکه این بار را از دوش من برداشتید از آنها تشکر خواهم کرد.  

اسماعيلي: شورای نگهبان نهادی حقوقی و مذهبی است نه سیاسی

پس از كدخدايي محسن اسماعيلي به بيان ديدگاه‌هاي خود پرداخت و  ضمن تبریک ایام ماه مبارک رمضان گفت: من در دانشگاه تربیت مدرس در رشته حقوق خصوصی تحصیل کردم و در حوزه نیز تحصیلاتی دارم و اکنون نیز مشغول هستم و دو دوره در شورای نگهبان حضور داشتم.  
 
وی ادامه داد: خواهشمندم با بررسی 12 سال عضویت پیوسته در شورای نگهبان قضاوت دقیق‌تری نسبت به عملکرد یکایک ما داشته باشید و این اطمینان را می‌دهم آنچه که من بین خود و خدا پیمان بستم تا هیچ تخطی نکنم همان پیمانی است که 12 سال قبل در تریبون و مجلس شورای اسلامی اعلام کردم.

عضو فعلی حقوقدان شورای نگهبان افزود: بنده عقاید و گرایش‌های خود را در آراء تاثیر نداده‌ام و مشروح مذاکرات نیز موجود است که می‌توان در این باره قضاوت کرد.

وي گفت:‌ در مقالاتی که داشتم یکی از آرزوهایم این بود که مشروح مذاکرات شورای نگهبان همانند مجلس علنی باشد و موازین و عملکرد اعضای شورای نگهبان مورد قضاوت قرار بگیرد.

اسماعیلی با بیان اینکه شورای نگهبان یک جایگاه عالی حقوقی و مذهبی دارد و نهاد سیاسی نیست، اظهار داشت: شورای نگهبان باید مرکز اعتماد همه مسئولان و ملت باشد و بتواند اعتماد و آرامش همگان را در مراحل مختلف تامین کند.

وی افزود: اعضای شورای نگهبان باید بی‌طرف باشند نه به این معنا که خنثی باشند، به این معنا که گرایشات خود را در آراء تاثیر نداده و سر سوزنی از حق عبور نکنند چرا که ما نیز اعتقاداتی داریم و بی‌طرفی به معنای نداشتن اعتقادات نیست بلکه به معنای عدم تاثیر گرایش در آرا است.

اسماعیلی با بیان اینکه آرای اعضای شورای نگهبان شرعی و علمی است، گفت: همواره گفته‌ام که مجلس طبق فرموده امام(ره) در راس امور است و اگر روزی در راس امور بودن مجلس تردید شود آن روز روز انحراف از آموزه‌‌های امام(ره) است البته در راس امور بودن مجلس در احترام به نمایندگان تجلی پیدا می‌کند.

وی افزود: به عنوان یک حقوقدان اصل را بر صحت می‌دانم در قانون‌گذاری نیز اصل بر صحت است مگر اینکه ایرادی بر آن وارد باشد و ثابت شود که مصوبه مجلس مغایر با قانون است که در این صورت استثنایی رخ داده است.

اسماعیلی با تاکید مجدد بر اینکه مصوبات مجلس باید بر اساس صحت بررسی شود، افزود: بنده چون خودم را سراپا تقصیر می‌دانم از خطا و تقصیر دیگران تعجب نمی‌کنم.

اين عضو حقوقدان شوراي نگهبان در ادامه گفت: لازم می‌دانم از آقای امیری عضو سابق شورای نگهبان نیز یاد کنم که از همکاران عزیز ما و انسانی عادل، متعادل، شجاع و شریف در حمایت از اسلام، انقلاب اسلامی و قانون اساسی بودند که امیدوارم ایشان که نقششان در شورای نگهبان مهم بود در آینده موفق باشند.

اسماعیلی افزود: به عنوان یک حق اخلاقی لازم می‌دانم از حضرت آیت‌الله آملی لاریجانی نیز که همواره به بنده ابراز لطف داشته‌اند و همچنین از رئیس و هیئت رئیسه مجلس همواره تشکر کنم.

وی در پايان خاطرنشان كرد: از نمایندگان خواهش می‌کنم اگر قرار است این بار کمرشکن را همچون گذشته بر دوش بنده بگذارند قبل از اینکه نام بنده را در برگه رای بنویسند ابتدا دعا کنند که خداوند ظرفیت و اهلیت را به من بدهد تا بتوانم همانند گذشته با پایبندی به اصول خدمت کنم.

ابراهيميان: شوراي نگهبان با داوري‌هاي زود هنگام اطمينان عمومي را تضعيف نکند

پس از آن  نجابت الله ابراهيميان گزينه پيشنهادي رئيس قوه قضاييه براي عضويت در شوراي نگهبان در صحن علني  گفت: بنده نجات‌الله ابراهیمیان یا پورابراهیمیان، متولد سال 1344 در شهرستان تنکابن هستم که در ابتدای زندگی به تهران مهاجرت کردیم و تحصیلات خود را از دوران ابتدایی تا پایان دبیرستان در مدارس تهران پی گرفتم؛ در سال 63 وارد دانشکده علوم قضایی شدم و به عنوان کارآموز قضایی به استخدام قوه قضائیه درآمدم.

ابراهیمیان ادامه داد: دوره کارشناسی را در سه سال و نیم به پایان رساندم و بلافاصله در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تهران در رشته حقوق خصوصی پذیرفته شدم و در مدت تحصیل در دبیرستان و دانشگاه با علاقه تحصیل علوم قدیمه را در مدارس علمیه تهران در محضر برخی از علما و اساتید پی گرفتم و توان استفاده از منابع فقهی را در پایان تحقیقات فقهی و حقوقی کسب کردم.

عضو شوراي نگهبان اظهار داشت:در اواخر دوره تحصیل در دانشگاه تهران عملا کار قضایی را در سال 1370 شروع کردم؛ مراحل مختلف ارتقای شغل به ترتیب از دادیاری تا ریاست شعب دادگاه عمومی و مستشاری و ریاست شعب دادگاه تجدید‌نظر استان تهران طی کردم و آخرین سمت قضایی بنده معاون انتظامی قضات است.

عضو فعلي حقوقدانان شوراي نگهبان تصريح کرد: در سالهاي اخير توفيق ارتباط با دستگاه‌هاي کشور و نمايندگان ملت داشته‌ام، مدتي مديرکل امور پارلماني وزارت دادگستري بودم که همکاري موثري با مرکز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي را داشتم.

وي ادامه داد: همکاري بنده با مجلس مقدمه‌اي شد تا در ماه‌هاي اخير به دستور رئيس قوه قضاييه مامور شدم تا به تاسيس پژوهشگاه قوه قضاييه که منشاء تحولات اين دستگاه خواهد بود همکاري کنم، همچنين بنده مديريت آموزش قضات را نيز برعهده دارم.

ابراهيميان با اشاره به تلقي خود از عضويت در شوراي نگهبان تصريح کرد: شرط توفيق من اين است که به تفاهمي مشترک با نمايندگان ملت درباره رسالت عضويت در شوراي نگهبان برسيم و به نظر من جريان راي‌گيري امروز بي‌شباهت به قرارداد نيست لذا لازم است که طرفين قرارداد به درک مشترکي رسيده و يک مفهوم مشترک را ارائه کنند.

وي افزود: اگر تلقي من با نمايندگان مجلس درباره شوراي نگهبان، اين نهاد مهم کشور، متفاوت باشد صداقت و مروت اقتضا مي‌کند که بدون تظاهر از هم جدا شويم.

عضو فعلي حقوقدانان شوراي نگهبان تصريح کرد: تصور بنده اين است که ارتباطات کوتاه و اوليه ميان شوراي نگهبان و نمايندگان بايد به گونه‌اي باشد که تصويري ايده‌ آل و شايسته از اين شورا را ترسيم کند.

وي تصريح کرد: شوراي نگهبان وظايف چهارگانه‌اي از جمله نظارت بر مصوبات، صيانت از قانون اساسي، تفسير قانون اساسي، نظارت بر انتخابات و ... دارد و يکي از مصاديق تجارب بشر، همين نهاد مهم است.

وي تاکيد کرد: تفسیر قانون اساسی در تمام مراحل باید مجال پیشرفت و برون‌رفت از تنگناها را فراهم سازد؛ اصرار قانون اساسی بر حقوقدان بودن شش عضو اقتضا می‌کند از سرمایه حقوقی کشور که مدارس و دانشکده‌های حقوق است در ارتباطی مثمر و برای پویایی اجتهاد حقوقی بهره گیریم و حاصل کار شورای نگهبان همان‌گونه که در شوراهای قانون اساسی ممالک دیگر که الگوی ما بوده رایج است، در قالب آرا و نظرات مستدل و مستند و قابل ارائه به جامعه علمی کشور موضوع نقد و بررسی عالمانه حقوقدانان قرار گیرد.

عضو فعلي حقوقدانان شوراي نگهبان تصريح کرد: در صورت لزوم با اصلاح رویه‌های موجود به درک مشترکی از اصول قانون اساسی برسیم و این درک مشترک پایه‌های اقتصاد، فرهنگ و امنیت ملی ما را قوام بخشد.

حقوقدان پیشنهادی رئیس قوه قضائیه برای عضویت در شورای نگهبان اظهار داشت: قاضی دادگستری موظف است مستقل و بی‌طرف باشد و هیچ مسئولیتی را فدای عدالت نکند؛ مصلحت‌سنجی‌های موهوم تخفیف‌دهنده جایگاه هر مرجع قضایی و دادرسی است.

ابراهيميان با طرح این سؤالات که آیا می‌توان آبروی کسی را فدای مصالح عمومی کرد و می‌توان به نام شجاعت یا ایثار از دین خود برای حفظ دین یا دنیای دیگری گذشت؟، بيان داشت: بنده به هیچ تلقی‌ای از نقش قاضی یا عضو شورای نگهبان نرسیدم که مرا مجاب کند به این سؤالات جواب مثبت دهم.

وي افزود: حفظ نظام یا مصلحت آن با اجرای عدالت و هنرمندانه اجرا کردن آن است؛ قاضی در ایفای نقش خود باید مودب به آدابی باشد گرچه مساوات قلبی بین طرفین نظام دشوار است اما برابری و تسویه در نگاه و هر آنچه منشاء حس اعتماد به قاضی است ضروری و واجب است.

عضو فعلي حقوقدانان شوراي نگهبان ادامه داد: شورای نگهبان که در مقام داوری قرار می‌گیرد نباید با زیاده‌گویی و داوری‌های زودهنگام زمینه اطمینان عمومی و فصل‌الخطاب بودن رای و نظر شورای نگهبان را تضعیف کند، شورای نگهبان در ایجاد امنیت و اقتدار نظام نوپای ما نقش بی‌بدیل دارد و ما باید اعتماد عمومی به نهادی قضاوتی همچون شورای نگهبان که در بحران‌ها به عنوان ناجی کشور است حفظ کنیم، نظر قاضی و داور یعنی پایان همه چیز و ریشه‌دار کردن این باور در بین مردم با رعایت ادب قضا و دادرسی و مداخله به موقع و به اندازه میسر است.

گزينه پيشنهادي قوه قضاييه براي شوراي نگهبان در پايان خاطر نشان کرد: اعضای شورای نگهبان باید اعتقادات سیاسی خود را در نظر خویش نگه دارند و به موقع در نزد احزاب داوری کنند، اگر بنده یا هر کدام از دوستان شایسته اعتماد نمایندگان بودیم به مزاح می‌گویم خود و دوستان را بدهکار نمی‌دانیم بلکه طلبکار می‌دانیم.

صادقي: تعامل مجلس و شورای نگهبان در یک فرآیند نظام‌مند باید بازتعریف شود

پس از اسماعيلي، محمدهادی صادقی کاندیدای معرفی شده به مجلس برای انتخابات حقوقدانان شورای نگهبان در صحن علنی امروز (یکشنبه 23 تیرماه) بعد از سلام و تشکر از صبر و حوصله‌ای که نمایندگان در استماع صحبت‌های وی به خرج خواهند داد، گفت: قبل از هر چیز از ریاست قوه قضاییه به خاطر اعتمادی که به اینجانب داشتند تشکر می‌کنم و همچنین از ریاست مجلس و همه عزیزان حاضر قدردانی می‌نمایم.  
 
وی ادامه داد:‌ بنده عضو هیات علمی دانشگاه شیراز هستم و فعلا به عنوان رئیس بخش حقوق جزا و جرم‌شناسی مشغول می‌باشم؛ تخصص من در جزا و جرم‌شناسی است و در ارتباط با این حوزه دروس مختلفی را در طول 25 سال تدریس کرده‌ام.  
 
صادقی در ادامه بیان کرد: نزدیک به 20 سال به تدریس قانون اساسی در دانشگاه‌ها مشغول بودم و البته در کنار این مسئله هدایت دانشجویان دکتری و ارشد و هدایت و مشاوره بیش از 180 پایان‌نامه را بر عهده داشته‌ام که به لحاظ تولیدات علمی برخی از آنها در رزومه اظهار شده است، لکن بیشتر حجم فعالیت‌های علمی من که منتشر نشده است در راستای نظارت بر سیاست جناحی اسلام و جهت‌گیری‌های کلی است که در مقابله با بزهکاری مطرح شده است.
 
این کاندیدای انتخابات شورای نگهبان ادامه داد: ما تاسیسات بدیعی در فقه مبتنی بر فقهای امامیه و اهل سنت  در مقابله با بزهکاری داریم و شیوه‌های مختلفی را در این راستا تدوین کرده‌ایم که می‌تواند مساعدت و کمک کند.  
 
وی در بیان سوابق کاری خود اظهار داشت: در حال حاضر به عنوان رئیس بخش حقوق قضا و جرم‌شناسی علوم سیاسی دانشگاه شیراز فعال هستم و به مدت 5 سال نیز رئیس این دانشگاه بودم. همچنین در سمت رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشکده شیراز بیش از 8 سال خدمت کرده‌ام.  
 
صادقی با بیان این مطلب که دوستان در مورد اهمیت شورای نگهبان صحبت کرده‌اند، گفت: همین بس که در شکل‌گیری شورای نگهبان قانون اساسی سه مرجع عالی را مدخلیت داده؛ یکی مقام عظمای ولایت و رهبری، دوم مجلس شورای اسلامی و سوم قوه قضاییه که این مسئله بیانگر ویژگی رسالتی است که بر دوش شورای نگهبان گذاشته است و به دلالت این امر اهمیت رای نمایندگان محترم نیز مضاعف می‌شود.  
 
این کاندیدای انتخابات شورای نگهبان تصریح کرد: به اعتقاد بنده نوع تعامل مجلس و شورای نگهبان در یک فرایند نظام‌مند و سیستماتیک باید آسیب‌شناسی و بازتعریف شود؛ بسیاری از مشکلاتی که در انجام وظایف نظارتی شورای نگهبان می‌بینیم بازگشت به فقدان نگرش سیستمی است و هر مصوبه مجلس اراده و هدف خاصی در تبیین آن دارد.  
 
وی ادامه داد: وقتی مصوبه ای به شورای نگهبان می‌رود گاها می‌بینیم نه در مهلت مقرر بلکه چند سال این مصوبه بین شورای نگهبان و مجلس در حال رفت و آمد  بوده‌ که قانون مجازات اسلامی از نمونه‌های بارز آن است.  
 
صادقی گفت: به اعتقاد من این مشکل بازگشت به فرآیند تعریف‌ شده‌ای است که در تعامل بین شورای نگهبان و مجلس نیازمند بازنگری در عملکرد بین این دو قوه می‌شود،‌هر چند که برخی تلاش دارند که این تاخیر و تطویل امر را توجیه کنند اما این توجیهات در مقابل نص قانون اساسی و مهلت مقرر شده چندان قابل دفاع نیست.  
 
این کاندیدای انتخابات شورای نگهبان بیان کرد:‌نکته دیگر تقویت اعتماد عمومی و گروه‌های اجتماعی و سیاسی نسبت به سلامت شورای نگهبان و استحکام نظرات این شورا است، با توجه به این نکات احتراز از ورود به رقابت‌های حزبی و سیاسی به وسیله اعضای شورای نگهبان، تاکید بر ضابطه‌مندی مواضع و اقدامات نظارتی لازم است و اعضای شورا باید اعتقادشان این باشد که به مشارکت همه ظرفیت‌ها و استعداد همه گروه‌های سیاسی در اداره نظام ایمان داشته باشند.  
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: از خدا طلب می‌کنیم در ایام ماه مبارک رمضان توفیق بهره‌مندی از خوان نعمت ربوبی به ما عنایت فرماید. 


سوادکوهی: همکاری نزدیک بین کمیسیون‌های مجلس و شورای نگهبان لازم است

بر اساس اين گزارش، سام سوادکوهی کاندیدا معرفی شده به مجلس برای انتخابات حقوقدانان شورای نگهبان در صحن علنی امروز (یکشنبه 23 تیرماه)  گفت:‌ در ماه مبارک رمضان و مکان مقدس مجلس شورای اسلامی توفیق حاصل شد تا چند لحظه‌ای در خدمت شما باشم،‌ عرض ارادتی داشته باشم و خدا را شاکرم و نسبت به آنچه توفیق حاصله از ریاست محترم قوه قضاییه است تشکر می‌کنم.  
 
وی با تشکر از اعضای شورای نگهبان به دلیل داشتن توفیق در حضور ایشان ادامه داد:‌ بنده در ارتباط با مسئله تحصیلی مقطع لیسانس را در سال 1359 در دانشگاه تهران، فوق‌لیسانس را در سال 68 در دانشگاه شهید بهشتی و مقطع دکتری را با گرایش حقوق دعاوی از فرانسه اخذ نمودم.
 
سوادکوهی بیان کرد: در ارتباط با شغل بنده از سال 59-60 در خدمت عزیزان بودم و در رابطه با مسائل مختلف از جمله دادسراها و دادگستری فعالیت داشتم. بعد از فار‌غ‌التحصیلی در مقطع دکتری در دانشگاه به عنوان عضو هیات علمی به صورت پاره‌وقت انجام وظیفه می‌کنم.  
 
وی اظهار داشت: با توجه به جایگاه مهم و اساسی شورای نگهبان لازم است در کمیسیون‌های مختلف مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان همکاری نزدیک به وجود آید. کاری که مرتبط با شکل‌گیری قانون و قانون‌نویسی و در شأن ملت بزرگ و عظیم ایران شکل بگیرد.  
 
سوادکوهی ادامه داد: با توجه به تجربه‌ای که در 6 سال داوری سازمان بورس و اوراق بهادار داشتم و همینطور در مسائل اقتصادی و نسبت به آنچه در شورای رقابت به عنوان هیات تجدیدنظر فعالیت کرده‌ام این امکان فراهم شد که در مسائل حقوقی و قضایی همکاری مناسب را با مجلس شورای اسلامی داشته باشیم.  
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: دوستان نسبت به آنچه لازم است در ارتباط با توضیحات مجلس و شورای نگهبان صحبت کردند و امیدوارم اگر مورد اعتماد نمایندگان قرار گیرم، بتوانم انجام وظیفه مناسب را در محضر همکاران داشته باشم.
 
سه عضو حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شدند/کدخدایی انتخاب نشد

سرانجام با تصویب نمایندگان اسماعیلی، سوادکوهی و ابراهیمیان به عنوان سه عضو حقوقدان جدید شورای نگهبان انتخاب شدند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه 23 تیرماه) سه عضو حقوقدان جدید شورای نگهبان را انتخاب کردند.  
 
براین اساس از مجموع 260 رای اخذ شده محسن اسماعیلی با 237 رای، سام سوادکوهی با 147 رای و نجات‌الله ابراهیمیان با 130 رای به عنوان سه عضو جدیدی حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شدند.  
 
اضافه می‌شود عباسعلی کدخدایی و محمدهادی صادقی نیز نتوانستند رای نمایندگان را کسب کنند.  
 
براساس این گزارش اعضای جدید شورای نگهبان به شرح زیر خواهد بود:

اعضای حقوقی: مسحن اسماعیلی، سام سواد کوهی، نجات‌الله ابراهیمیان، محمدرضا علیزاده،‌حجت‌الاسلام محمد سلیمی و سیامک ره‌پیک.

اعضای فقهی: آیات اعظام،‌احمد جنتی، محمد یزدی،‌محمدرضا مدرسی یزدی، محمد مومن و سیدمحمود هاشمی شاهرودی.

وکلای ملت در حالی سه عضو جدید شورای نگهبان را انتخاب کردند که این تصمیم بهارستان نشینان تغییری مهم برای شورای نگهبان قانون اساسی به شمار می‌رود به طوری که احمد توکلی نماینده تهران در پی انتخاب نشدن عباسعلی کدخدایی که سال‌ها سخنگوی این شورا بود، گفته است: از انتخاب نشدن کدخدایی تاسف می‌خورم.

انتهاي پيام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار