در این فاجعه تاریخی، 15 نفر از بازیکنان، داوران، مربیان و تماشاگران به شهادت رسیده و دهها تن نیز مجروح شدند.
این واقعه دردناک برای نخستینبار در جهان معاصر از سوی دشمنان بعثی رژیم سابق عراق روی داد که باید در راستای معرفی آن تلاش کرد.
سیری در زندگینامه و شهادت شهدای زمین فوتبال چوار ایلام و شهیدان جامعه فوتبال باید موضوع اصلی برنامههای معرفی حادثه چوار باشد.
واقعه چوار یکی از رویدادهای بینظیر تاریخ فوتبال جهان است که در آن عدهای از جوانان کشور که فوتبال را وسیلهای برای اتحاد و همدلی، شادی و نشاط مردم قرار داده بودند حین انجام مسابقه به شهادت رسیدند و فوتبال را تبدیل به پلی برای رسیدن به شهادت و ایثارگری کردند.
معرفی شهدای فوتبالیست کشور میتواند الگویی مناسب برای نوجوانان و جوانان باشد چراکه آنان شهرت و محبوبیت فوتبال را رها کرده و برای دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی به سوی جبههها شتافتند.
بسیاری از شهدای فوتبالیست عضو تیمهای ملی جوانان، امید و بزرگسالان کشور بودهاند که دفاع از وطن را بر انواع و اقسام سفرهای داخلی و خارجی ترجیح دادند.
بنابراین مطالعه زندگی و نحوه شهادت این فوق ستارههای اصلی فوتبال ایران، بسیار آموزنده بوده و سبب ترویج فرهنگ پهلوانی و ایثار در جامعه ورزش میشود.
بر این اساس همگان بهویژه دستاندرکاران ورزش کشور باید مسئولان ورزش استان بهویژه فرزاد فتاحی مدیرکل ورزش و امور جوانان استان را در این راستا یاری دهند.
به عنوان مثال اجرای ویژه برنامهای در قالب اعزام یک گروه فرهنگی به مسابقات جام جهانی فوتبال در برزیل میتواند در معرفی بینالمللی این حادثه مؤثر باشد.
تجلیل از بازماندگان این حادثه دردناک و خانواده معظم شاهد زمین چمن چوار
در مسابقات جام جهانی فوتبال در کشور برزیل میتواند در ترویج فرهنگ ایثار
و شهادت مؤثر باشد. /ج1