جاذبه های گردشگری ساری:
شهرستان ساری دارای اماکن دیدنی و جاذبههای مختلف تاریخی و طبیعی است.
برج رسکت:
در چهل کیلومتری جنوب غرب شهر ساری قرار دارد و مسیر دست رسی به آن از ساری آغاز و پس از عبور از دو راهی کیاسر و سد سلیمان تنگه به جانب غرب منحرف میشود که بیشتر قسمتهای آن آسفالته میباشد.
این بنا در مجاورت روستای رسکت در بخش دودانگه ساری قرار دارد و باآجر ساخته شده و تزئینات آن شامل مقرنس کاری دو کتیبه آجری به خط کو فی و پهلوی ساسا نی است. احتمالاً مقبره یکی از شهریاران آل باوند بوده و مربوط به قرن نجم هجری قمری است.وجود خط پهلوی در این بنا به این دلیل است که خط رایج در مازندران تا قرنها پس از حمله ی اعراب به ایران همچنان خط پهلوی بود.
مجموعه تاریخی فرحآباد:
در 28 کیلوماری شمال شهر ساری و در ورودی خزر آباد و در 3 کیلومتری ساحل دریای مازندران قرار دارد . این مجموعه شامل مسجد، پل، دیوارهای بر جای مانده از یک کاخ سلطنتی است که به ستور شاه عباس صفوی ساخته شده و تفرجگاه ساحلی صفوی بود. مسجد با ایوانهای رفیع، شبستانها . حجره هاو منارهها از مهمترین بناهای تاریخی استان مازندران به شمار میرود
مسجد جامع ساری:
مسجد جامع ساری از بناهای زیبای این شهر است. قدمت این مسجد را به بیش از هزار سال تخمین می زنند.این مسجد در مرکز شهر و در مجاورت بازار نرگسیه قرار دارد.
خانه قدیمی کلبادی:
این مکان زیبا و قدیمی در مرکز شهر ساری و در مجاورت خیابان انقلاب واقع شده است و در حال حاضر به عنوان اداره میراث فرهنگی مورد بهرهبرداری قرار گرفته و قدمت آن حدوداً یه 200 سال قبل باز میگردد. ویژگیهای اجزای معماری آن نظیر اتاقها ، حجرهها ، شاه نشین، حمام اصطبل، حیاط و هنر بکاررفته بر روی پنجرهها و ارسیها و تزئین آنها با شیشه رنگی در نوع خود بینظیر است.
حمام وزیری:
این بنا نیز در مرکز شهر ساری و در مجاورت خانه کلبادی قرار دارد و از لحاظ نوع معماری ، مصالح و ویژگیهای ساختمانی از ابنیه دیدنی و مشهور مازندران به شمار میرود. این بنا نیز متعلق به دوران قاجاریه است.
ساحل خزر آباد(فرح آباد):
در 35 کیلومتری شمال شهر ساری در ساحل دریای خزر واقع شده که بوسیله بلوار و جاده زیبای فرحآباد که زیبایی خاص دارد به ساحل ارتباط پیدا میکند و مکان مناسب و امن برای شنا بالاخص برای استفاده خانمها از دریا میباشد.
امامزاده عباس:
در حاشیه شمالی ورودی شرقی شهر ساری واقع شده و از نظر شیوه معماری، گنبد هرمی شکل و صندوق چوبی نفیس، یکی از بناهای معروف استان مازندران است.
تاریخ ساخت آن 897 هجری قمری است و سه امامزاده بنامهای عباس ؤ محمد و حسن در آن مدفون می باشند.
جاذبه های گردشگری قائم شهر:
شهرستان قائمشهر یکی از شهرستانهای استان مازندران در شمال ایران میباشد که(قبل از انقلاب اسلامی ایران) آن را شاهی مینامیدند.
این شهر در سال ۱۳۱۴ از علیآباد به شاهی تغییر نام پیدا کرد و در سال ۱۳۵۷ و در جریان انقلاب اسلامی ایران به قائمشهر تغییر نام پیدا کرد ،شهرستان قائمشهر از سمت شمال و شمال غرب به شهرستان جویبار و شهرستان بابلسر و دریای مازندران (دریای خزر)، از سمت جنوب به شهرستان سوادکوه، از سمت غرب به شهرستان بابل و از سمت شرق به شهرستان ساری محدود است.
طول و عرض جغرافیایی شهرستان قائمشهر این شهرستان بین ۳۶ درجه و ۲۱ دقیقه تا ۳۶ درجه و ۳۸ دقیقه عرض شمالی و ۵۲ درجه و ۴۳ دقیقه تا ۵۳ درجه و ۳ دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفتهاست.
تپههای تاریخی:
دین کتی باوند جنید
تپه گردکوه جمنون
تپه امامزاده کتی
تپه یوزباشی
تپه طالقانی
تپه پریجا
تپه دینه کفشگرکلای ارطه
تپه دینه سرپائین کرفا
تپه دینه سر رکنی کلا
تپه آغوزدین جمال کلا
تپه شال کتی قراخیل
تپه دین کتی قراخیل
دین تپه کلاگر محله
تپه گمبه سره
تپه دینه کش
تپه دین کتی
تپه اکوک
تپه دین
حمامهای تاریخی
حمام بورخیل ارطه
حمام افراکتی
حمام باستانی ساروکلا
پلهای تاریخی
پل قدیمی بالارستم اوجی تالار آسیابسر
پل افراکتی
پل آجری بالا جنید لاک پل
پل آجری بالا تجن
پل آجری خرما کلا
تکایا و مساجد تاریخی
سقانفار ریکنده
پیرتکیه سید ابو صالح
سقانفار پایین کروا
سقانفار پهناجی
ساختمانها و ابنیه تاریخی
ساختمان شهرداری قائم شهر
مدرسه مری دوره پهلوی اول
جاذبه های گردشگری بابل
اماکن دیدنی و مذهبی بابل
امامزاده قاسم (بقعه آستانه)
بنای تاریخی امامزاده در آستانه بابل، به قرن نهم هجری قمری تعلق دارد. این بقعه که مدفن امام زاده قاسم، فرزند حضرت موسی کاظم(ع) است به بقعه آستانه مشهور است. داخل صحن بقعه دو صندوق نفیس چوبی قرار دارد که صندوق اصلی آن به تاریخ 888 هـ.ق مربوط است و به دست استاد احمد نجار ساروی ساخته شده است.
مسجد جامع:
این مسجد در محله مسجد جامع واقع شده است. ابن اسفندیار گوید: این مسجد را ابتدا مازیار بن قارن بنا کرد (سال 160 ق). این مسجد در عهد فتحعلی شاه قاجار بر اثر زلزله خراب شد و در سال 1225 ق به فرمان این شاه قاجار و به مباشرت میرزا محمد شفیع بندپیای صدر اعظم توسط میر محمد حسین متولیان دوباره ساخته شد.
مسجد مولانا:
این مسجد در زرگر محله واقع است و آن را سید حسن مولانا، از تاجران صاحب نام بارفروش، ساخته است. این مسجد که حیاطی کوچک دارد به مسجد رانندگان نیز معروف است.
مسجد خان بیک:
مسجد کوچکی است که در حیاط مقبره بیکاییها واقع است.
مسجد محدثین:
این مسجد در محله طوقدار بن واقع است. ملانصیرا در عالم شهود به دیدار امام زمان(ع) مشرف شد و دستور ساختن محراب این مسجد را داده است و کتیبهای که بر محراب مسجد نوشته شده گویای این امر است. در ضلع شمالی مسجد مقبرههای ملانصیرا و شیخ کبیر قرار دارند.
مسجد طوقدار بن:
این مسجد در محله طوقدار بن واقع است، دارای حیاط کوچکی است و محراب آن در ضلع جنوبی حیاط واقع است. بر کاشیهای محراب آیاتی از قرآن مجید به خط نستعلیق نوشته شده است. این بنا در سال 1349 به همت حاج محمدعلی ایمانی که بانی بسیاری از امور خیر دیگر در بابل بوده تعمیر شد.
مسجد قهاریه:
این مسجد در حوالی محله شهدا واقع بوده بانی این مسجد قهار قلی خان، حاکم بارفروش عهد قاجاریه بود. این مسجد زیبا دارای حیاط کوچکی بود و محرابه آن در ضلع جنوبی حیاط قرار داشت. بنای قدیمی مسجد قهاریه در سال 1377 تخریب شد و دیگر اثری از آن باقی نماند.
تکیه پیر علم یا تکیه مرادبیک:
مراد بیک برادر کاظم بیک (بانی مسجد کاظم بیک) بوده است، تکیه پیر علم یا تکیه مراد بیک از یادگارهای اوست. این تکیه در محله مراد بیک واقع است و از تکایای قدیمی شهر محسوب میشود.
کیجا تکیه:
کیجا تکیه در دوره ناصرالدین شاه قاجار ساخته شده و در محله حمزه کلا واقع است. کیجا تکیه سقاتالاری دو طبقه دارد که بنا بر روایتی دو دختر با فروش جهیزیه خود این بنا را ساختهاند و از اینرو کیجا تکیه نامیده میشود.
ستونهای مارپیچ و سرستونهای دهان اژدری و نقاشیهای اساطیری، این سقاتالار را زیباترین سقاتالار ایران و گستردگی موضوعات اساطیری و داستانی منقوش بر در و دیوار و سقف این بنا کیجا تکیه را شگفت انگیزترین و دیدنیترین اثر تاریخی بابل ساخته است. این بنا از شهرت ملی برخوردار است.
مسجد کاظم بیک:
این مسجد در میدان سرحمام واقع است. این بنا در سال 1092 توسط حاج کاظم بیک، از معتمدین بارفروش، ساخته شد. در سال 1101 پسر او آقا محمدرضا و در سال 1169 مولانا میرنظام الدین محمد به تعمیر آن همت گماشتند.
مسجد کاظم بیک در ابتدا محل تدریس علوم دینی نیز بوده است. در طرف شرقی مسجد اتاقی است که مقبره چند تن از علما است.
مسجد دارای کتیبههایی به خط نستعلیق است. در کنار مسجد کاظم بیک مقبرههای ملامحمد حمزه و فرزندش شیخ محمدحسن و شیخعلی شریعتمدار و شیخ محمد حسن شریعتمدار قرار دارد. محمدجعفر کاظم بیکی، که هنوز در قید حیات است، متولی این مسجد میباشد. او در سال 1342 مسجد را تعمیر کرده است. این مسجد و مقبرههای کنارش بیش از ده کتیبه دارد.
مسجد گلشن:
این مسجد در محله گلشن در حوالی مسجد بیسر تکیه و چهارراه شهدا واقع شده است. حدس زده میشود که قدمت این مسجد احتمالا به دوره صفویه باز میگردد. اما امروزه در مسجد گلشن عموما آثار قدیمی دیده نمیشود.
مسجد بیسر تکیه:
این مسجد در محله بی سر تکیه واقع شده است. دارای حیاط کوچکی است و گلدستهای زیبا دارد. مسجد بی سر تکیه از یادگارهای عهد قاجاریه است.
مسجد چهارسوق:
این مسجد در محله چهارسوق واقع است. مسجد چهارسوق در دوره صفویه ساخته شده است. از روی کتیبهای که اکنون در دیوار جنوبی حیاط ـ که دیوار اصلی محرابه است ـ قرار دارد در مییابیم که این مسجد در سال 1211 ق توسط حاجی حسین نامی تجدید بنا شد.
مسجد چال:
این مسجد که به مسجد حاجی میرزا بابا نیز معروف است در محله چهارسوق واقع است، مسجد چال حیاطی است که دوازده حجره دارد و محرابه مسجد در ضلع جنوبی حیاط واقع است. بر کتیبه مسجد تاریخ 1323 قمری و نام کاتب شیخ محمدرضا و متولی آن آقا علی حک شده است.
مراکز تاریخی و باستانی بابل
پل محمدحسن خان:
بیهقی از پلی چوبی بر روی بابلرود که مسعود غزنوی در لشکرکشیاش به مازندران از آن به سختی گذشت یاد میکند. بعدها نصیرالدوله شاه غازی(558- 536) زربه بخروارها ریخته بود و پلی از خشت و آهک بنا کرد. که تا عهد زندیه باقی بود و احتمالاً همان پلی است که ظهیرالدینمرعشی از آن بعنوان گذرگاه زیار یاد میکند. در اوایل حکمرانی کریم خان زند در سال 1146 به امر محمد حسن خان جد آقا محمدخان قاجار، که در آشفته بازار سیاسی آن عهد حکومت مستقلی برای خود در مازندران ساخته بود و بعدها به دست کریم خان زند کشته شد با صرف دوازده هزار تومان پل با شکوهی بر سر راه قدیم بارفروش و آمل بنا شد که 140 متر درازا و 5 تا 6 متر پهنا و 8 متر ارتفاع و 8 چشمه (طاق) دارد، 6 چشمه اصلی آن بزرگتر و دهانه هر یک 755 سانتیمتر است و دو چشمه فرعی آن در طرف این شش چشمه قرار دارد که کوچکتر است و پهنای هر یک از آن دو 410 سانتیمتر است. پل محمدحسن خان در زمان رضاخان تعمیر شد.
تا سال 1343 ارتباط بابل و آمل از طریق همین پل ممکن بود تا اینکه در این سال راه جدید که از سوی غرب شهر آغاز میشد ساخته شد.
پل محمدحسن خان از یادگارهای مهم تاریخ عهد زندیه است و هنوز هم یکی از مهمترین پلهای استان مازندران از نظر مسایل اقتصادی، اجتماعی و ارتباطی به شمار میرود.
کاخ بابل:
ساختمان این کاخ که به دوره پهلوی مربوط است، در باغ مصفایی در جنوب بابل قرار دارد و محل فعلی دانشکده پزشکی مازندران است.
بنای کاخ دو طبقه است، با اتاق ها و سالن های متعدد و مزین به گچبری های بسیار زیبا. مصالح عمده ساختمان کاخ را سنگ تشکیل می دهد ونمای خارجی کاخ، ویژگی های خاص و منحصر به فردی دارد که مشابه آن در کاخ های دیگر این دوره کمتر دیده می شود.
جاذبه های گردشگری نور:
شهرستان نور از شمال به دریای مازندران، از مشرق به شهرستان های محمودآباد و آمل، از جنوب از طریق کندوان و قله دماوند به استان تهران و از غرب به شهرستان نوشهر محدود است و۳/۵ درصد جمعیت استان را در خود جای داده است .
نور که تا چند سال قبل سولده نامیده می شد از شهرهای مهم رستمدار بخشی میان رویان و مازندران است. این شهر دارای دو منطقه سردسیری و گرمسیری با بلوکات بسیار است که مهمترین آنها بالاده نامیده می شود .
شهرستان نور به لحاظ توسعه صنعتی و گردشگری شرایط ممتازی در استان دارد و محصول غالب کشاورزی منطقه، برنج است .
نور دارای آثار تاریخی و دیدنی بسیاری از جمله قلعه پولاد بلده، بقعه متبرکه آقا شاه بالو زاهد، بقعه متبرکه جمشید کیا سلطان، خانه نیما در بلده، پل خشتی نور، تکیه تاکر، روستای ناتل، امامزاده احمد در بلده، کاخ تمیشان، سواحل زیبا، پارک جنگلی، آبشار آب پری، آب گرم معدنی لاویج ، فیل سنگی لاویج، مسجد جامع بلده، غار کهو و کاروانسرای زمستانی یالو است .
پارک جنگلی نور که در شرق شهر نور قرار دارد با مساحتی حدود ۴۰۰۰ هکتار بزرگترین پارک جنگلی خاورمیانه است وجود سبزه زارهایی در زیر درختان، رستوران زیبا در میان انبوه درختان سر به فلک کشیده، آلاچیق های متعدد چوبی، پارک کودک، مسجد، سرویس های بهداشتی، زمین های ورزشی فوتبال و والیبال و … مسافران را مشتاق گذراندن اوقات فراغت در آن کرده است .
یکی دیگر از مراکز تفریحی این شهر پارک جنگلی کشپل در غرب شهر چمستان در کنار رودخانه زیبای لاویج است که به دلیل وجود چشمه سارهای متعدد و سالم سازی آن درختان انبوه و تنومند پهن برگ ،پارک کودک و … مکان مناسبی برای تفریح و استراحت مسافران به شمار می آید . آب بندان نور در جنوب غربی شهر واقع است این آب بندان علاوه بر تامین نیاز آبیاری زمین های کشاورزی هر ساله در فصول مختلف سال پذیرای تعداد زیادی از پرندگان مهاجر است که هر کدام جلوه خاصی به آن می بخشند .
همچنین در روی رودخانه لاویج رود شهرستان نور در ضلع جنوبی مسجد جامع شهر، پل خشت پل واقع شده و از بناهای دوران میرزا آقا خان نوری محسوب می شود که در حال حاضر تنها طاق مرکزی آن باقی مانده است .
آبشار طبیعی آبپری با نام محلی "پری او ” در مسیر جاده ییلاقی رویان به گلندرود جاده سیاه سنگ یکی از جاهای دیدنی این شهر است که گردشگران زیادی برای دیدن این آبشار به شهر نور سفر می کنند. جریان آب بر روی دامنه سنگی و وجود درختان در حاشیه این آبشار بر زیبایی چشم انداز آن افزوده است .
آبشار حرم آب با نام محلی حرم او در بیشتر فصول سال دارای آب بوده و در مسیر جاده رویان -کپ در نزدیکی دوراهی دونکوه (مسیر جاده سیاه سنگ) قرار دارد و بسیار دیدنی و دل انگیز است . قله سوردار در جنوب شهر نور با ارتفاعی حدود ۲۰۰۰ متر کاملا مسلط بر مناطق جلگه ای است که در روزهای آفتابی و صاف چشم انداز زیباتری را از مناطق روستایی و شهری پایین دست و سواحل نور ایجاد می کند .
دیدن این مناظر از بالای قله واقعا دیدنی است. الیمالات در مسیر جاده ارتباطی نور به چمستان در جنوب دو راهی روستای کارگر کلا در بین درختان انبوه و سر به فلک کشیده قرار دارد و چشم انداز بسیار زیبایی را ایجاد کرده است. یکی دیگر از مناطق دیدنی این شهر آبادی یوش از توابع بخش بلده و در مسیر جاده ارتباطی بلده به جاده کندوان است. بافت معماری سنتی، اقلیم خشک و کوهستانی و وجود آرامگاه نیما شاعر نوپرداز فارسی، در آن، بر جاذبه های دیدنی این روستا افزوده است .
که هر ساله گردشگران زیادی برای دیدن این آرامگاه و مناظر طبیعی آن به شهر نور سفر می کنند. یکی دیگر از بناهای مرتفع شهرستان نور بقعه سلطان احمد در حاشیه شرقی شهر بلده است. این گنبد یکی از بناهای زیارتی زیبایی است که از داخل دارای نقش شیری است که ماری به دور آن حلقه زده است .
بقعه آقا شاه بالو زاهد در مسیر جاده چمستان به آمل در روستای آهودشت شهریار قرار دارد. شاه بالو عارف، استاد شیخ آملی است که وی مرشد شیخ حسن جوری از رهبران مذهبی سربداران به شمار می آید. آقا شاه بالو در اواخر قرم هفتم و اوایل قرن هشتم می زیسته است . پولاد یا قلعه نور از اقلاع مهم رویان و رستمدار قدیم نور و کجور و پایگاه مهم پادوسبانان در سال های ۲۲ تا ۱۰۰۶ هجری بوده است. که در شهر بلده واقع شده است و یکی دیگر از جاذبه های گردشگری و دیدنی نور به حساب می آید.
جاذبههای گردشگری رامسر:
رامسر غربیترین شهر استان مازندران است و در شمال ایران قرار دراد
این شهر که پیش از این سخت سر نام داشت، از سمت شرق با تنکابن، از غرب با چابکسر، از جنوب با رشته کوههای البرز و از سمت شمال با دریای خزر همجوار است.
رامسر در تابستان آب و هوایی گرم و مرطوب و در زمستان سرد دارد. مجاورت با جنگل و دریا به این شهر زیبایی خاصی بخشیده است.
این شهر دارای مناطق ییلاقی بسیار زیبا و خوشآب و هوا است. محصولات عمده رامسر برنج، مرکبات و چای است.
شهرستان رامسر در دامنه جنگلی و زیبای البرز و سواحل زیبای دریای خزر با برخورداری از انوع جاذبههای گردشگری و امکانات اقامتی، پذیرایی و تفریحی با لقب عروس شهرهای ایران به عنوان قطب مهم گردشگری در کشور شناخته شده است.
قلههای مخروطی شکل، باغات مرکبات، چای، مزارع برنج، ساحل زیبا، مناطق ییلاقی خوش آب و هوا، منابع فراوان آبهای گرم معدنی، فرودگاه و هتلهای قدیم و جدید این شهر را به یکی از شهرهای پر گردشگر تبدیل کردهاست.
رامسر در غرب مازندران با برخورداری از جاذبههای منحصر به فرد طبیعی و تاریخی یکی از مناطق برتر کشور به لحاظ طبیعت گردی محسوب میشود.
وجود آبشارها، آبهای سرد و گرم معدنی، بوستانهای جنگلی، غارها، چمشهها، دریاچه، یادمانهای تاریخی، صدها مراکز اقامتی و پذیرایی و تفریحی و به ویژه نزدیکی کوه، دریا و جنگل این منطقه را به عنوان قطب مهم گردشگری در کشور مطرح کردهاست.
جواهرده:
جواهرده یکی از مناطق زیبا در استان مازندران و شهرستان رامسر است.
در مورد نام این روستا عقاید مختلفی وجود دارد، در گذشته آن را جورده به معنی ده بالا در مقابل جیرده یعنی پایین ده مینامیدند.
جواهرده منطقهای تاریخی با جنگلهای سرسبز است که نیمی از سال پوشیده از برف و در فصل تابستان از هوای بسیار مطبوع برخوردار است.
این منطقه رویایی، شاهکار طبیعت و نگین فیروزه فام کوههای البرز به شمار میرود که از 3 جهت در محاصره کوه قرار دارد.
این منطقه با وجود فاصله کم از دریای خزر، در ارتفاع قابل ملاحظهای از سطح دریا که حدود 2 هزار متر است، قرار دارد.
جواهرده روزگاری مرکز دادوستد بود و با قزوین ارتباط داشته است اما جاده آن در سال ۱۳۵۰ به دست مهندسان آلمانی ساخته شده است.
این منطقه خاطره جنگ میرزاکوچک خان با قوای دولتی را در یاد دارد.
گهواره سنگی، سلاژپشته، شیرسنگی ، چشمه های زیبای طبیعی از مناطق دیدنی جواهرده به شمار می رود.
از ورزشهای رایج منطقه کوهنوردی و صعود به ارتفاعات زیبای جواهرده (قله سماموس)، کشتی محلی گیله مردی و اسب سواری است.
مسجد آدینه و گورهای گبری از آثار تاریخی جواهرده به شمار میرود. ساخت بنای مسجد آدینه به حدود ۷۰۰ سال پیش و توسط شخصی به نام شل شریف برمی گردد. وی از بزرگان جواهرده بوده است.
پوشش محلی اغلب ساکنان دهستان جواهرده در مازندران جلوه خاصی دارد که این منطقه را از دیگر مناطق استان متمایز میکند.
لباسهای سنتی بانوان این منطقه که در اغلب جشن ها و مراسم به تن میکنند، شکوه خاصی به آن مراسم میبخشد.
جواهرده با زیباییهای وصف ناپذیر که میتوان از آن به عنوان یکی از شاهکارهای خلقت در عرصه طبیعت یاد کرد، در ۲۶ کیلومتری رامسر واقع شده است.
مسیر دسترسی به این ییلاق سنتی، از منتهیالیه مسیر غربی رامسر به طرف گیلان منشعب شده است و با عبور از میان کوههای مشجر و در امتداد رودخانه خروشان صفارود ادامه مییابد و با شیب و افزایش ارتفاع در طول مسیر، به تدریج نوع پوشش گیاهی تغییر مییابد و از تراکم درختان کاسته میشود.
در نزدیکی جواهرده، پوشش جنگلی به چمنزار و بوته زار تغییر شکل میدهد و در همین نقطه در دامنه کوههای پربرف سماموس روستای ییلاقی وسنتی جواهرده با طبیعت زایدالوصفش خودنمایی میکند.
این منطقه در هر 4 فصل سال زیباست. جواهرده در فصل تابستان بخاطر آب و هوای خنک خود میتواند میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی باشد. این منطقه در زمستان به دلیل کوههای پربرفش زیبایی چشمگیری دارد.
بوستان جنگلی صفارود:
مسیر دسترسی به این بوستان از ابتدای جاده جواهرده در میدان غربی شهر رامسر آغاز و پس از طی 9 کیلومتر و عبور از مسیری زیبا به این پارک در کنار رود صفارود میرسد.
این بوستان در میان دره و در پایین جاده قرار دارد که پلههایی نیز برای ورود بهآن از جاده ساخته شدهاست و وجود جنگل، رودخانه، آب معدنی، آب و هوای مطبوع به این مکان جلوه خاصی بخشیده است.
قله مارکوه:
قله مارکوه از سلسه کوههای البرز است و در 6 کیلومتری شرق رامسر و 3 کیلومتری ساحل دریا و محور ارتباطی تنکابن به رامسر واقع است.
قله مارکوه با وسعت ۶۰۰هزار مترمربع با انواع درختچهها، درختان انجیلی، بلوط، شمشاد و ازگیل پوشیده شده و ارتفاع قله از سطح دریا حدود ۵۰۰متر است.
340 پله در ضلع جنوبی کار صعود را آسان کرده است.
شهر کتالم، چشماندازهای زیبای آن به دریا، مزارع برنج و باغات چای و مرکبات در شمال قله، تسلط به تپهها و ارتفاعات سرسبز البرز و روستاهای اطراف و رودخانه نسارود در شرق به این مکان موقعیتی ویژه بخشیدهاست.
غارهای تاریخی رامسر:
غار گرگرلوکا:
این غار دارای شیبی تند بوده و در منطقه صعب العبور از ارتفاعات کوه ایلمیلی با دیوارههای صخرهای قرار دارد. لوکا به زبان محلی به سوراخ و شیار گفته میشود
غار یاغی لوکا:
غار یاغی لوکا دارای شیبی 95 درجه بوده که دهنه بالائی غار 3 متر است و حدود هزار متر از سطح دریا ارتفاع داشته و در شمال غربی رامسر واقع است.
غار بام بامه:
این غار در جنوب هتل و جنوب غربی محله رمک در میان جنگلهای پوشیده از درختان کهنسال در فاصله 200 متری دامنه کوه قلعه بند قرار گرفته است.
دهانه آن به شکل مثلث بوده و حدود 40 متر عمق دارد و احتمالا در گذشته محل اختفای اشیای با ارزش و عتیقه بوده است. غار بام بامه دیدنی، ترسناک و از عجایب رامسر محسوب میشود.
غار شب پره چال:
این غار به علت وجود شب پره (خفاش) فراوان و آویزان در داخلش به این نام معرف شده است.
جنگل دالخانی:
7 کیلومتر بعد از مسیر رامسر - تنکابن و بعد از سهراهی جنت رودبار در مسیر ارتباطی و آسفالته، جنت رودبار در کنار جاده قرار دارد که برای احداث پارک جنگلی در نظر گرفته شده و به عنوان یک تفرجگاه مهم شهر رامسر مورد استفاده گردشگران قرار میگیرد.
آبشارهای رامسر:
رامسر به علت داشتن کوههای پربرف، ریزش بارانهای فراوان در آن و قرار داشتن در منطقه پر آب ایران، از چندین آبشار زیبا و دیدنی با چشم اندازهای طبیعی برخوردار است.
آبشار ازارک در منطقه سنگ پشته
آبشار هیسیان در منطقه جنت رودبار
آبشار چاردر در منطقه جنت رودبار
آبشار خشکا در منطقه هریس
آبشار لج و میج در منطقه اشکور رامسر
آبشار ریزش براز در منطقه جنت رودبار
آبشار راشمه دره در جواهر ده
احسینه در منطقه جنت رودبار (بلندترین آبشار منطقه)
هتل قدیم رامسر:
هتل قدیم رامسر با معماری بسیار زیبا در مرکز شهر در دامنه کوههای مشجر و فضای سبز با محوطهسازی چشم نواز واقع شده و در 1312 سال ساخته شده است.
زیربنای این هتل حدود 5 هزار متر مربع در 3 طبقه است و به لحاظ نوع معماری، زیبایی، موقعیت مکانی و تجهیزات یکی از مشهورترین هتلهای خاورمیانه به شمار میرود.
آبهای گرم معدنی رامسر:
بخشهای گستردهای از مرکز شهر رامسر از آبهای گرم معدنی با خاصیتهای طبی و درمانی برخوردار است که گردشگران از این آبها بهرهمند میشوند.
وجود این آب گرمها در نزدیکی ساحل دریا ویژگی منحصر بهفردی به رامسر بخشیده است.
در شهرهای کتالم و سادات محله نیز چند وان و استخر آب گرم معدنی وجود دارد که برای درمان بیماریهای پوستی، رماتیسم و دردهای عصبی و عضلانی سودمند است.
سادات محله در فاصله 5 کیلومتری رامسر قرار دارد که زمانی معاف محله نام داشت و سپس به سید محله تغییر یافت و در چند دهه اخیر مبدل به سادات محله شد. این شهر به داشتن چشمههای آب گرم معدنی مشهور است.
کوههای رامسر:
رامسر در منطقهای واقع است که دارای کوهستانهای زیبای بسیار میباشد.
مهمترین کوههای رامسر عبارتند از :
سماموس کوه که با ارتفاعی بیش از 3600 متر بلندترین کوه رامسر میباشد و در تمام فصول سال پوشیده از برف است
شیطان کوه که در فصل گرم سال، پر از گل و گیاه بوده و بسیار زیباست
زرود کوه که بیش از 3 هزار متر ارتفاع دارد
کوه زرین پشت که جنگل بابران در آن قرار دارد و شبیه به زین اسب بوده و بسیار زیباست
کوه بن کوه معروف به سرخ تله که در تابستان بسیار سرسبز و دیدنی است
کوه سه براره که در تابستان بسیار سرسبز و محل چرای دام اهالی است
سیاه کند کوه که دارای مراتع سرسبز در تابستان است
دیلمان کوه که در جنوب غربی رامسر واقع بوده و بیش از سه هزار متر ارتفاع داشته و در تابستان بسیار سرسبز است
بزابن کوه با ارتفاعی بیش از 3300متر که در تابستان به علت سرسبزی زیاد مورد استفاده و چرای احشام قرار میگیرد
لپاسر کوه که بیش از 3200متر ارتفاع دارد و در اواخر بهار پس از ذوب برفها پر از گل و گیاه وحشی شده و بسیار دیدنی است
وژک کوه که در آن آثار باستانی فراوانی موجود بوده و هست
خشچال کوه که بیش از سه هزار متر از سطح دریا ارتفاع داشته و در اواخر بهار و تابستان بسیار دیدنی و سرسبز است
رودهای رامسر:
اکثر رودهای رامسر فصلی بوده و در فصول پر باران، دچار طغیان شده و تبدیل به رودی سرکش میشوند.
رودهای رامسر پس از گذشتن مسافت کمی به دریای خزر وارد میشوند که عبارتند از:
صفا رود که بسیار سرکش و وحشی است در هر دسته چند شاخه شده که شامل: رودخانه زکی محله، رودخانه لاکش محله، رودخانه فتوک محله، رودخانه رضی محله، رودخانه نارنج بن
ترک رود
نسارود
چالکرود
سرخانی رود
چالدره رود
پلنگ رود
نمک آبرود
رمک رود
شوراب سررود
برشی رود
میان حاله رود
گرسماسر(بهشتی در آسمان):
در مسیر رامسر به کتالم، مسیری آسفالته، جنگلی و زیبا وجود دارد که امتداد آن به زیباترین و باشکوهترین ییلاق واقع در رامسر میرسد و نام آن گرسماسر است.
گرسماسر قدمتی تاریخی دارد و در مسیر عبور کوهنوردانی است که جهت استفاده از مناظر طبیعی و زیبای لپاسر به قله 3600متری و پر برف با شکارهای نایاب سماموس راهی میشوند.
قلعه تاریخی گرسماسر با قدمتی بیش از 10 قرن در مجاورت این روستای باصفا قرار دارد.
موزه تماشاگه خزر:
این عمارت به کاخ مرمر معروف بوده و در سال 1316در میان باغی به مساحت 60 هزار متر که مساحت کاخ حدود 600 متر میباشد با شیوه معماری اروپایی بنا گردیده است.
در داخل کاخ گچبریهای زیبا، سقف بسیار دیدنی با 4 ستون سنگی بزرگ خوشتراش، ببر سنگی، مجسمههای برنزی و مرمری، تابلوهای نقاشی عتیقه، فرشهای نفیس، کریستال، منبتکاریهای استادانه و آثار منحصر به فرد هنرمندان بزرگ ایران و جهان جهت بازدید عموم به نمایش گذاشته شده است.
در این باغ اولین نهالهای مرکبات اصلاح شده و گونههای گیاهی متفاوت و نایاب خارجی کاشته شده که این موزه را به یکی از باغهای منحصر به فرد ایران از نظر تنوع گونههای گیاهی تبدیل شده است.
تله کابین رامسر:
تله کابین رامسر به عنوان بزرگترین تله کابین کشور از کنار ساحل خزر تا ارتفاعات جنگلی با 40 کابین به طول 2 کیلومتر امتداد دارد و توسط بخش خصوصی ایجاد شده است.
تله کابین رامسر تنها تله کابین ر خاورمیانه است که ساحل دریا را به ارتفاعات جنگلی متصل میکند.
این تله کابین که به واحدهای پذیرایی و اماکن تفریحی- گردشگری مجهز است با ظرفیت50 کابین ظرفیت حمل450 نفر در ساعت را دارد.
تله کابین رامسر در 5 کیلومتری غرب رامسر و 300 متری شهر چابکسر قرار دارد.
پلاژ های رامسر:
به علت نزدیکی دریا به شهر ، پلاژهای شهر رامسر نقش عمدهای در جذب توریسم ایفا میکنند.
پلاژهای رامسر عبارتند از:
پلاژ لیدو:
مکانی دنج و خانوادگی با آلاچیقی در دریا که در منطقه ساحلی لیدو واقع است. رستوران قهوهخانه و چند فروشگاه صنایع دستی و غذایی نیز در آن وجود دارد.
پلاژ توسکا سرا:
این پلاژ نام خود را از رستوران و استخر توسکاسرا گرفته و دارای رستوران، فروشگاه صنایع دستی و حیوانات تاکسیدرمی شده، کتاب فروشی، قایق سواری، شهر بازی، سالن تیراندازی و محل شنا است.
پلاژ شهرداری:
این پلاژ در انتهای خیابان 20 متری و در منطقهای زیبا با فضاسازی جدید واقع شده و دارای صنایع دستی، فروشگاههای مواد غذایی، قهوه خانه و رستوران است.
جاذبههای گردشگری چالوس
آبشار اکاپل:
آبشار اکاپل در جنگل کوهستانی سردی چال کلاردشت واقع شده و چشم انداز و مناظری بدیع دارد. همجواری این آبشار با ییلاقات کلاردشت و زیبایی طبیعی آن که دریاچه ولشت را نیز در خود جای داده، قابلیت تفرجگاهی آن را به طور فوق العادهای افزایش داده است.
آبشار سواسره:
آبشار سواسره مشرف به ناحیهای از توابع بلده قرار دارد و حدود 100 متر ارتفاع دارد. این آبشار دارای آبی فراوان با پخشابی منحصر به فرد است. فضای این منطقه کوهستانی - بیشه ای است و چشماندازهایی بکر و شگفتانگیز دارد.
آبشار هریجان:
آبشار هریجان مشرف به روستایی به همین نام در نزدیکی گردنه هزارچم در جاده تهران ـ چالوس قرار دارد. این آبشار بیش از 9 متر ارتفاع دارد و یکی از زیباترین آبشارهای رشته کوه البرز است.
آبشار هریجان با آب فراوان، فضای مرتفع و بیشه ای وچشم انداز کوهستانی، درهای و جنگلی از فراز کوهی سنگی با پخشابی ویژه سرازیر و در پایین دست به آبشارهای متعددی تبدیل می شود.
پارک جنگلی چالوس:
پارک جنگلی چالوس (فی ین) در 7 کیلومتری جاده چالوس ـ تهران واقع شده است. رودخانه چالوس از کنار آن میگذرد و ویژگی خاص و جالبی به آن بخشده است. در این پارک، اردوگاهی احداث شده که کلبه و کومههایی برای اقامت مسافران دارد. این پارک امکانات خاص تفرجگاهی نظیر میز، نیمکت وجایگاه بازی بچهها نیز دارد.
پارک جنگلی نمک آبرود:
این پارک بیش از 200 هکتار مساحت دارد و مانند سایر پارک های جنگلی، درختان خودرو و انبوهی را درخود جای داده است. گونه های مختلف گیاهان شمشاد آن بیش از 700 سال برآورد گردیده است. پارک نمک آبرود با طبیعت بکر و وحشی، ضمن حفظ سیستم های اکولوژیکی به عنوان یکی از پارک های جنگلی زیبای جهان محسوب می شود.
تلهکابین نمک آبرود:
یکی از بخشهای مهم توریستی نمک آبرود تله کابین است. این تله کابین که در جنوب شرقی شهرک نمک آبرود واقع شده، امکان صعود به بالای قله زیبای مدوبن را فراهم میکند قله کوه مدوبن، با داشتن امکانات پذیرایی مسافرین و همچنین اختلاف دمای حدود ۱۰ درجه سانتیگراد نسبت به پای کوه در ماههای گرم سال فضای دلنشین و خاطره انگیزی را برای گردشگران خواهد داشت.
تله کابین نمک آبرود دارای ۴۲ کابین ۴ نفره میباشد که با سرعت ۳ متر بر ثانیه مسیر ۲۱۰۰ متری را کمتر از ۱۲ دقیقه طی میکند. ارتفاع دکل تله کابین بین ۴ الی ۴۹ متر متغییر است.
متوسط جابجایی مسافرین در طول سال با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی منطقه و همچنین ایام تعطیل سال متفاوت بوده بطوریکه در ایام غیر تعطیل بین ۷۰۰ الی ۱۰۰۰ (نفر در روز) و در ایام تعطیل بین ۲۵۰۰ الی ۳۵۰۰ (نفر در روز) متغیر است.
دریاچه سد دریوک:
این دریاچه که در حدود یک هکتار وسعت دارد، روبروی دره ولی آباد هزارچم و در دامنه کوه دال کمر قرار گرفته است. عمق آن حدود 5 متر است و آبی شیرین دارد و اطراف آن را مراتع و مرغزار احاطه کرده است. به همین جهت این دریاچه مامن و زیست گاه پرندگان بومی و وحشی است.
درماه های زمستان نیز پرندگان مهاجری مانند غاز و مرغابی در اطراف آن مشاهده می شود. اقلیم مناسب و فضای طبیعی و دلنشین آن با چشم اندازهای بدیع، جلوه تفرجگاهی جذابی را به این دریاچه بخشیده است.
از آن جایی که این مجموعه دریاچهها دارای راههای دسترسی، محوطه های اتراق، چشم اندازه های طبیعی، مرغزارهای وسیع، پرندگان گوناگون و همچنین استفاده های طبی می باشند، قابلیتهای فوقالعاده مناسبی برای ایجاد و احداث کانونهای تفرجگاهی، زیستگاهی و پژوهشی دارند.
دریاچه ولشت:
این دریاچه در جنوب غربی چالوس و شمال شرقی منطقه کلاردشت در میان درهای عمیق قرار گرفته است. وسعت آن حدود 15 هکتار و عمق متوسط آن 20 متر می باشد.
حجم آب دریاچه حدود 3 میلیون متر مکعب برآورد شده و شیرین است و به همین دلیل نیز مأمن پرندگان مهاجر، ماهی و سایر آبزیان است.
دریاچه ولشت از جمله دریاچههایی است که در نزدیکی منطقه کوهستانی تخت سلیمان علم کوه قرار دارد و به دلیل قرار گرفتن در یک گودال بزرگ محاط به تپههای کم ارتفاع کلمه، از دید پنهان است. دسترسی به دریاچه از طریق مرزنآباد و سمت غربی جاده چالوس امکان پذیر است.
مرداب کندوچال:
رداب کندوچال در میان جنگل انبوه فی ین چالوس قرار گرفته است. این تالاب یک هکتار وسعت و حدود 4 تا 5 متر عمق دارد.
آب این مرداب از چشمه های اطراف تأمین می شود و شیرین است.
غیر از درختان جنگلی که دورتادور آن را فرا گرفته اند، پیرامون و سطح مرداب نیز پر از نی و گیاهان مردابی است. این تالاب در ارتفاع 730 متری دریا قرار گرفته است و مأمن پرندگان و آبشخور وحوش است.
کاخ اجابت:
کاخ اجابت در دوره پهلوی، در روستای اجابت از بخش کلاردشت ساخته شد. این کاخ در محلی مشرف به منطقه کلاردشت بنا شده، تزئینات و گچبریهایی زیبا به شیوه معماری اروپا دارد.
محوطه این کاخ بسیار زیباست و در داخل آن لوسترهایی نفیس و گران قیمت قرار دارد. حیاط کاخ پوشیده از درختان سرو سرسبز است و در حال حاضر به عنوان استراحت گاه مورد استفاده قرار میگیرد.
کاخ چایخوران:
کاخ چایخوران با شماره ثبت تاریخی 1045 در جنوب میدان معلم چالوس و در منطقهای موسوم به محوطه کاخ واقع شده اداره میراث فرهنگی چالوس در آن قرار دارد.
این کاخ از بناهای دوره پهلوی اول است و بنای آن در محوطهای به مساحت تقریبی ۴۰۰۰ متر مربع در یک طبقه و زیر زمین احداث شدهاست.
دو ورودی اصلی بنا در ضلع غربی و شرقی است و فضاهای داخلی ساختمان مشتمل بر دو بخش اصلی و خدماتی بوده که با راهروی میانی به هم مرتبط میشوند.
بخش اصلی شامل بالکن ستوندار شمالی و دو تالار مربع شکل در جنوب آن و یک تالار مستطیل شکل در جهت شمالی و جنوبی است که با تزئینات زیبای گچبری آراسته شدهاست. بخش خدماتی دارای دو اتاق و آبدارخانه و دو ایوان در دو سوی شرقی و غربی است./ز