"استفن ام والت" در مقاله اي تخت عنوان "هدر دادن فرصتي ديگر" به دولت اوباما توصيه مي کند که با موضع گيري اي شجاعانه سياست هاي قبلي در قبال کشورمان را تصحيح نمايد .

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از فارن پالسي ؛ نويسنده با اذعان به وجود "مردم سالاري" در کشورمان و تبلور واقعي آن در حماسه سياسي 24 خرداد مي نويسد "در طول سه روز گذشته براي در کنفرانس "اينترنت و سياست هاي بين المللي" در پاريس به سر برده ام. با اين حال نخستين نظري که مي خواهم ابراز نمايم پيرامون پيروزي شگفت انگيز "حسن روحاني" در انتخابات رياست جمهوري اخير و انتخاب او بعنوان رييس جمهور منتخب ايران است. " 

نويسنده در ادامه با بيان شکوه حماسه سياسي کشورمان مي افزايد "تحليلگران سياسي با مشاهده نتيجه انتخابات به اين نتيجه رسيدند که نظام سياسي ايران براستي داراي مشروعيت است و انتخابات اخير نشان دهنده تحقق اصل "مردم سالاري" در آن کشور بوده است. نتيجه انتخابات نشان داد که ايران حاضر به تعامل با جهان است و کشورهاي مختلف دنيا باید از اين فرصت براي "تعاملي سازنده" با جمهوري اسلامي استفاده نمايند." 

نويسنده مقاله در ادامه با اذعان به هراس و خشم رژيم صهيونيستي از برگزاري موفقيت آميز انتخابات در کشورمان مي افزايد "شايد بتوان گفت تنها فردي در جهان که بشدت از نتيجه انتخابات ايران ناخرسند است "بنيامين نتانياهو" نخست وزير رژيم صهيونيستي مي باشد." 

تحليلگر "فارن پالسي" در ادامه به دولت آمريکا هشدار مي دهد که بار ديگر تجربه شکست خورده اش در قبال کشورمان را تکرار نکند و در اين باره مي افزايد "گرچه انتخاب "حسن روحاني" بعنوان رييس جمهور منتخب ملت ايران مي تواند فرصتي براي آمريکا به منظور تلاش در جهت تعامل با آن کشور باشد اما احساس مي کنم که آمريکايي ها احتمالا بار ديگر اشتباه پيشين خود را تکرار خواهد کرد و وقت را از دست خواهد داد. آمريکا از سال 2000 ميلادي رويکرد خود نسبت به برنامه هسته اي ايران را مشخص کرد. "باراک اوباما" رييس جمهور آمريکا بطور موقت اجازه داد تا برزيل و ترکيه بعنوان ميانجي عمل نمايند با اين حال پس از مدتي دولت آمريکا زا موضع پيشين خود عقب نشيني کرد." 

نويسنده در ادامه به دولت اوباما توصيه مي کند که وجود "ايران هسته اي " را برسميت بشناسد و در اين باره مي افزايد "پيشينه بي اعتمادي ميان ايران و آمريکا به دهه هاي اخير باز مي گردد. اکنون برنامه هسته اي ايران و حساسيت هاي دولت آمريکا نسبت به آن بر تنش روابط ايران و آمريکا افزوده است. ايران نشان داده که به هيچ وجه حاضر به عقب نشيني از حق هسته اي خود و چرخه سوختش نمي باشد در نتيجه دولت آمريکا باید وجود ايراني با قابليت هسته اي را برسميت بشناسد." 

 نويسنده به دولت اوباما توصيه مي کند که بدون توجه به کارشکني هاي لابي رژيم صهيونيستي به تلاش خود براي تعامل با ايران ادامه دهد و در اين باره مي افزايد "در واشنگتن هرگونه تلاش جدي براي برقراري روابط حسنه باید بدون توجه به لابي رژيم صهيونيستي (آيپک) و ساير لابي هاي صهيونيستي فعال در آمريکا به فعاليت هاي خود ادامه دهد. دولت آمريکا همچنين نبايد تحت تاثير لابي عربستان سعودي و ساير کشورهاي عضو محورارتجاع عرب قرار گيرد. متاسفانه دولت اوباما نشان داده که در عرصه سياست خارجي شجاعت لازم را ندارد." 

نويسنده در ادامه به دولت آمريکا توصيه مي کند که در جهت اعتماد سازي متقابل گام بردارد و در اين باره مي افزايد : "در صورتيکه ايرانيان به اين باور برسند که دولت آمريکا صرفا بدنبال تغيير حکومت در ايران است اين موضوع سبب به هدر رفتن فرصت پيش آمده است. رهبري جمهوري اسلامي ايران نيز بارها اظهار کردند که ايران در قبال اعمال و نه صرفا سخنان دولت آمريکا و شخص اوباما قضاوت خواهد کرد. با اين حال نکته اساسي در اينجاست که در صورتيکه سياست هاي دولت آمريکا تغيير نکند و آمريکا از ابزارهاي قبلي خود از جمله تحريم در رابطه با ايران استفاده نمايد هيچ چيزي تغيير نخواهد کرد. براي مثال، مي توان به تصميم هفته پيش دولت اوباما مبني بر ارسال اسلحه براي تروريست هاي سوري اشاره کرد اين گامي بود که به ايران نشان داد که اهداف منطقه اي واشنگتن در چه مسيري پيش مي رود. بايد گفت که تمام تصميمات اوباما در اين رابطه اشتباه بوده است." 

برچسب ها: ایران ، اسرائیل ، حماسه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار