به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: در زمینه استفاده از قلیان باورهای غلطی در بین برخی از مردم وجود دارد و فکر می کنند که دود قلیان بدلیل عبور از آب، فیلتر شده و باعث صدمه به ریه نمی شود و مضرات آن نسبت به سیگار کمتر است. اما حقیقت این است که نیکوتین موجود در دود قلیان پس از عبور از آب سنگین تر شده و مدت زمان بیشتری در ریه می ماند و باعث صدمه بیشتر به ریه می شود.
رضا دواساز ایرانی ادامه داد: برخی افراد نیز می گویند که تنباکوی قلیان گیاهی است و نمی تواند برای بدن مضر باشد. در حالی که سیگار نیز گیاهی بوده و این ویژگی دلیلی بر سرطان زا نبودن آن نیست.
مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت استان خوزستان افزود: دود حاصل از سوختن تنباکو توسط زغال بالای آن سرطانزا بوده و 8 تا 10 برابر بیشتر از سیگار اعتیاد آور است و مضرات مصرف قلیان حداقل با مصرف یک پاکت سیگار برابر است.
دواساز ایرانی انجام فعالیت های ورزشی را از راهکارهای مقابله با مصرف قلیان دانست و افزود: قطع ارتباط با افرادی که مصرف کننده ی قلیان هستند و دوست شدن با افراد غیر قلیانی یکی دیگر از راههای مقابله با مصرف قلیان است چرا که اشخاص قلیانی اطرافیان خود را به مصرف قلیان دعوت کرده و برخی افراد به دلیل رودربایستی، عدم قدرت نه گفتن و دلایل دیگر به استفاده از قلیان مبادرت می ورزند که در اینجا لازم است فرد قدرت نه گفتن را در خود تقویت کند.
وی در پایان افزود: نداشتن برنامه مشخص در زندگی و همچنین داشتن وقت های آزاد و بدون برنامه می توانند شخص را در معرض مصرف قلیان قرار دهند که برای رفع این مشکل، شخص باید یک برنامه منظم در زندگی داشته باشد./ح