مرغ سبز همان مرغ ارگانیک نیست اما هيچ نوع آنتي بيوتيكي در پرورش و توليد آن استفاده نشده است كه موجب حفظ سلامت مصرف كننده مي شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، مرغ ارگانیک به مرغی گفته می شود که دانه و آبی که می خورد، ارگانیک باشد؛ یعنی از هیچ نوع ماده غیرطبیعی، شیمیایی و افزودنی برای تغذیه و پرورش این مرغ ها استفاده نشود. علاوه بر اینها، چنین مرغی نباید هیچ گونه دارویی از جمله انواع آنتی بیوتیک ها را در طول دوران رشدش دریافت کرده باشد. در حال حاضر مرغداری های ایران توانایی تولید مرغ های ارگانیک را ندارند.

توليد مرغ سبز پایان دهنده مصرف آنتی بیوتیک در مرغداري ها

"مرغ سبز" همان مرغ بدون آنتی بیوتیک است. یعنی این مرغ ها هیچ نوع آنتی بیوتیک و داروهای ضد کوکسی دیوزی مصرف نکرده اند. کوکسی دیوز نوعی بیماری انگلی طیور است؛ معمولا مرغدارها برای پیشگیری از ابتلای مرغ های خود به این نوع بیماری، داروی کوکسی دیوز که نوعی آنتی بیوتیک است، به مرغ ها می دهند اما همان طور که گفتيم، مرغ های سبز هیچ نوع آنتی بیوتیکی دریافت نمی کنند.

سازمان دامپزشکی کشور این مرغ ها را در طول دوره پرورش، ۳ بار آزمایش می کند و اگر در هر ۳ نوبت داروهای نامبرده در بدنشان وجود نداشته باشد، مجوز عرضه به عنوان مرغ سبز را دریافت می کنند. اگر وجود هرگونه آنتی بیوتیک یا داروهای ضد کوکسی دیوز در بدن این مرغ ها به اثبات برسد، دیگر نشان مرغ سبز برای فروش به آنها داده نمی شود و چنین مرغ هایی باید مانند سایر مرغ های معمولی در بازار به فروش برسند.

ایران یکی از 20 کشور دنیا و دومین کشور آسیاست که مردمش بیشترین آنتی بیوتیک را مصرف می کنند.مصرف بیش از 40 درصدی آنتی بیوتیک در فرآیند تولید گوشت مرغ در کشور،سازمان دامپزشکی را از حدود سه سال پیش بر آن داشت که تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک را ترویج دهد.

مرغ های سبز روانه بازار شد

خوشبختانه حجم تولید و عرضه مرغ های سبز به اندازه ای رسیده است که مردم می توانند آنها را از بیشتر میادین میوه و تره بار تهیه کنند.

فروشگاه های معتبر زنجیره ای و برخی از مرغ فروشی های سطح شهر تهران مرغ های سبز را عرضه می کنند. بر اساس آخرین آمارها، در حال حاضر این مرغ ها در قریب به ۱۶ استان کشور هم توزیع می شوند.

قيمت مرغ سبز از مرغ هاي معمولي بيشتر است

طبق قیمتهای بازار قیمت این نوع مرغ بیشتر از مرغ های معمولی است.این افزایش قیمت به دو دلیل است؛ اول اینکه مدیریت پرورش این مرغ ها بسیار حساس و دقیق است زیرا ظرف ۴۵ روزی که قرار است پرورش پیدا کنند، به هیچ وجه نباید بیمار شوند تا مرغداران مجبور به استفاده از آنتی بیوتیک برای درمان آنها نباشند. دوم اینکه به دلیل تولید و تقاضای کم مصرف این مرغ ها، قیمت آنها بیشتر می شود.

امیدواریم در آینده ای نه چندان دور، شاهد تبلیغ و استقبال بیشتر از مرغ های سبز باشیم تا قیمت آنها هم پایین تر از حدی که است، برسد و تمام مردم قادر به خریدن آنها شوند.

فواید مصرف مرغ سبز آنقدر هست که عامل خرید مردم و پرداخت هزینه بیشتر باشد حتما همین طور است. متاسفانه بسیاری از مرغداری های دوره منع مصرف بعد از تجویز دارو را هنگام استفاده از آنتی بیوتیک ها رعایت نمی کنند و گاهی تا روزهای آخر هم به مرغ ها دارو می دهند. این دارو با مصرف مرغ ها، وارد بدن ما می شود و مقاومت دارویی در بدنمان ایجاد می کند.

با ایجاد مقاومت دارویی به آنتی بیوتیک ها، ممکن است بدن هنگام مواجهه با بیماری های مختلف، دیگر به آنتی بیوتیک های ساده جواب ندهد و مجبور به مصرف داروهایی قوی تر و با قیمتی گران تر باشیم. هرچه میزان مصرف آنتی بیوتیک های قوی تر افزایش یابد، امکان آسیب و بروز عوارض دارویی در بدن بیشتر خواهدشد.

نکته دیگر، حساسیت عده ای از افراد به برخی از انواع آنتی بیوتیک ها مانند پنی سیلین است و مصرف مرغ های معمولی می تواند برای آنها حساسیت های شدیدی را در پی داشته باشد. ضمن اینکه برخی مرغداری ها هم از آنتی بیوتیک های غیرمجاز که از راه های قاچاق تهیه می شوند، استفاده می کنند.

برخی از این آنتی بیوتیک های غیرمجاز حتی می توانند باعث متوقف شدن فعالیت مغز استخوان شوند و کم خونی های کشنده ایجاد کنند.

برخی از متخصصان معتقدند چنین داروهایی می توانند باعث ابتلا به سرطان خون هم بشوند. به دلیل طیف وسیع مشکلاتی که مصرف برخی مرغ های معمولی می تواند برای افراد به وجود بیاورد، تلاش و توصیه به تولید، مصرف و استقبال بیشتر از مرغ های سبز است. ضمن اینکه مزه مرغ های سبز هم به مراتب از مرغ های معمولی بهتر است.

مصرف آنتي بيوتيك در مرغداري ها ديگر به صرفه نيست

در شرایط فعلی بازار ارز و چالش هایی که سر راه تجارت بین المللی ایران با سایر کشورهاست طبیعی است که داروهای دامپزشکی و به طور خاص آنتی بیوتیک ها و هورمون های رشد،با قیمتهی گزاف تری در دسترس مرغداران قرار می گیرد بنابراین تولید مرغ سبز و گوشت سالم عاری از پسماندهای دارویی قیمت تمام شده تولید را برای مرغداری کاهش می دهد.

این ادعای شماری از کارشناسان است که چندان هم غیرمنطقی به نظر نمی رسد و اگر بتوانیم با فرهنگ سازی و کار ترویجی برای مرغداران،آنها را به اندازه کافی توجیه کنیم که مقابل دستورات بهداشتی دامپزشکی کرنش بیشتری نشان داده و تولید محصول سالم را رقم بزنند.

انتهاي پيام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مبین
۱۷:۰۳ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
مرغ سبز بهترین پروتئن را دارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۰۲ شهريور ۱۳۹۵
با سلام من یه کارگر هستم با در کم ولی به خاطر سلامتی خانواده همشیه مر غ اورگانیک مصرف می کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۶ ۰۱ اسفند ۱۳۹۴
با سلام.مرغ سبز فاقد هر گونه آنتی بیوتیک است و طعم بسیار دلپذیری دارد و در بدن مقاومت دارویی ایجاد نمی کند.مرغ سبز برای سلامتی بسیار مفید است.
آخرین اخبار