به گزارش
گروه علمي، پزشکي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دكتر مصطفی قانعي، معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت با اعلام این خبر گفت: از سال 2011 تا 2012، وزارت بهداشت 17 درصد، وزارت علوم 11 درصد و دانشگاه آزاد 3/0- درصد در طي يكسال رشد داشته اند كه اين ارقام نشانه موثر بودن برنامه هاي وزارت بهداشت است.
وي با بيان آن كه «هفت دانشگاه علوم پزشكي تهران، شهيد بهشتي، شيراز، اصفهان، تبريز، مشهد و ايران» به همراه انستيتو پاستور در ميان فهرست دانشگاهها و موسسه تحقيقاتي يك درصد برتر جهان قرار گرفتهاند، گفت: در ارزيابي هاي بين المللي تا ابتداي 2013 ميلادي، رتبه دانشگاه علوم پزشكي تهران به زير 500 رسيد.
دكتر قانعي با اشاره به منويات مقام معظم رهبري در زمينه تعيين نقشه جامعه علمي كشور گفت: هر 2 هفته يكبار يك جلسه در اين زمينه برگزار ميشود و برنامه خاصي براي نقشه جامعه علمي كشور و در ذيل آن نقشه سلامت كشور تهيه شده است.
وي به تعدادي از راهبردها در اين زمينه از جمله اصلاح ساختار نهادهاي علم و فناوري در كشور اشاره كرد و افزود: هدف از نقشه جامع علمي كشور كسب رتبه نخست دانشگاههاي جهان اسلام است و بايد به جايگاه شاخص بين دانشگاههاي دنيا تا سال 1404 دست يابيم.
افزایش دانشمندان برتر ایرانی در جهان به 12 نفرمعاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت ادامه داد: تا چند وقت پيش ايران داراي 3 دانشمند بود كه در ليست دانشمندان مطرح جهان قرار داشت ولي بر اساس آخرين آمارها از روز گذشته تعداد دانشمندان ايراني در فهرست دانشمندان يك درصد دانشگاههاي علوم پزشكي برتر دنيا به 12 نفر رسيد و در تلاشيم تا پايان برنامه پنجم توسعه نيز 8 دانشگاه كشورمان كه در رتبه دانشگاههاي يك درصد جهان هستند را به 10 دانشگاه ارتقاء دهيم.
دكتر قانعي با اشاره به وجود 1200 مجله در كشور افزود: 80 درصد مجلات وزارت بهداشت داراي رتبه SCOPUS هستند و فرآيندي را ايجاد كردهايم تا رتبهبندي دانشگاههاي علوم پزشكي كشور همانند بورس به صورت روزانه محاسبه شود تا مسئولان هر دانشگاه رتبههاي دانشگاه خود را به طور دقيق رصد كنند.
وي با بيان اينكه در مدت اخير توانستيم 7 مركز رشد را به 37 مركز ارتقاء دهيم، خاطرنشان كرد: توليد داروهاي جديد نيز در كشور توانسته است صرفهجويي ميليوني در برخي از داروهاي گران قيمت براي كشور محقق كند./ح