مضامين خيام در ديگر شاعران از جمله رودكي ديده مي‌شود.

محمدرضا سهرابي نژاد شاعر در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبيات باشگاه خبرنگاران گفت: مهارت خيام در قالب رباعي انديشه فلسفي و تفكر پرخاشگرانه و سبب شهرت خيام شده او توانسته است انديشه خود را در كمال مهارت و استادي در قالب رباعي بگنجاند اين قالب در دوره كمي بعد در خدمت مضامين عرفاني و سياسي قرار گرفت.

وي افزود: كتاب‌هاي متعددي درباره زبان شيرين خيام در بيان مسائل فلسفي نوشته‌اند استاد مطهري،‌ علامه جعفري، مجتبي مينوي و شاملو، هر يك با نگرش خاص خود در اين موضوع قلم زدند خيام شاعر توانايي است كه انديشه خود را درباره سرنوشت انسان با زيبايي خاصي بيان مي‌كند.

وي تاكيد كرد:‌ مضامين خيام در ديگر شاعران از جمله رودكي ديده مي‌شود از نظر او پستي در حال حركت است و انسان چه با گريه چه خنده تقدير را حاكم برخورد مي‌بيند خيام انسان را شاد مي‌خواهد.

وي ادامه داد: تشخيص اشعار خيام از اشعار منسوب به او كار مشكلي است چون در ديوان سرمد كاشاني، ابوسعيد ابوالخير و باليزيد بسطامي اشعاري را مي‌بينيم ك ه در رباعيات خيام ديده مي‌شود استاد مطهري تعداد رباعيات خيام را هفده،‌ هجده رباعي مي‌داند دنيائي، علامه جعفري و مطهري معتقدند خيام انسان معتقدي است./ي2
برچسب ها: شاعر ، خیام ، سهرابی نژاد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار