آفت خشکيدگي و بارش برف پارسال 10 ميليارد تومان به جنگل هاي بلوط برآورد و تصويب شد.

به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران،مديرکل بحران  چهارمحال و بختياري امروزافزود: اين عوامل بيش از 10 هزار هکتار از جنگلهاي کهنسال بلوط  چهار محال و بختياري از جمله  مناطق  حفاظت  شده  هلن،قلعه مدرسه  و لردگان را  نابود کرد .
ستار فرهادي با اشاره  به  اينکه 80 درصد از310 هزار هکتار جنگلهاي چهار محال و بختياري را بلوط تشکيل مي دهدگفت:‌ 200 هزار هکتار از اين  جنگلها در محدوده زاگرس مرکزي قرار دارد.
وي از آغاز برنامه احياي جنگل هاي آسيب ديده چهارمحال و بختياري خبرداد و گفت: طرح صيانت از جنگلهاي زاگرس مرکزي هم در33 هزار و500 هکتار از جنگلهاي چهار محال و بختياري در 26 سامان عرفي ( محل) از اوايل سال 83 در حال انجام  است .
مدت زمان اجراي اين طرح 10 سال است  .
طرح 10 ساله بين المللي جايکا نيز با همکاري کارشناسان ژاپني به همين منظور از 5 سال پيش در چهار محال و بختياري آغاز شد.
 جزايري افزود: عواملي نظيرآب و هوا ، سن درخت ، ريزگردها ، تغييرات زيست محيطي ، شخم و شيار ، زراعت ديم در کف اشکوب ، قطع درختان جنگل، چراي بي رويه دام ها، ضعف و فقر خاک از عوامل خشکيدگي اين درختهاست.
براساس طرح ملي شناسايي و مبارزه با عوامل زوال و خشکيدن جنگلهاي بلوط ، عارضه درختان بلوط در خاکهاي کم عمق و شني بيشتر شده است و بتدريج با ظهور آفات و بيماريهاي ثانويه مانند سوسکهاي چوب و پوستخوار، پوسيدگي سفيد ريشه و شانکرهاي مختلف روي تنه درختان سبب زوال و خشکيدگي درختان بلوط مي شود.
زوال و خشکيدن جنگلهاي بلوط عارضه ايست  که  در چند سال اخير در بسياري از استان ها منجر به  نابودي بسياري از جنگلها  شده  است.

برچسب ها: خشکسالی ، درخت ، آفت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار