مديركل روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام تعريف مي‌كند: در زمان سفر آيت‌الله هاشمي به مدينه منوره شيعيان زائر، مخصوصاً زنان همديگر را خبر مي‌كردند و ثانيه‌هاي روز را مي‌شمردند تا شب فرا رسد و به همراه كاروان سياسي ايران از ميله‌هاي آهني و شرطيه‌هاي آهنين دل بگذرند تا دل خويش را به مظلوميت بقيع گره بزنند.

به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران رضا سليماني در خاطره‌اي از سفرش با آيت‌الله هاشمي به مدينه منوره نقل مي‌کند:

درايام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) دخت گرامي پيامبر عظيم‌الشأن اسلام حضرت محمد(ص) حيفم آمد بخشي از خاطرات سفر تاريخي خود با آيت الله هاشمي رفسنجاني به شهر مقدس مدينه در سال 1387 را نقل نكنم.

شرايط زماني و برنامه‌هاي مكاني آخرين سفر آيت‌الله هاشمي رفسنجاني به سرزمين وحي، به خصوص مدينه النبي در خرداد ماه سال 1387 به گونه‌اي بود كه هر ساله در ايام فاطميه، ياد و خاطره آن سفر  در ذهنم زنده مي‌شود.

زنان شيعه‌اي كه آن ايّام توفيق تشرف به مدينه را داشتند، حسرت مضاعف مي‌كشيدند كه حتّي در سالروز شهادت مظلوم‌ترين بانوي عالم، نمي‌توانند به دنبال قبر گمشده‌اش در بقيع بگردند كه ناگهان خبر حضور آيت ا... هاشمي رفسنجاني، مخصوصاًٌ برنامه‌هاي شبانه زيارت قبور بزرگان دين در قبرستان بقيع در بين زائران كاروانهاي ايراني، دهن به دهن پيچيد.

شيعيان زائر، مخصوصاً زنان همديگر را خبر مي‌كردند و ثانيه‌هاي روز را مي‌شمردند تا شب فرا رسد و به همراه كاروان سياسي ايران از ميله‌هاي آهني و شرطيه‌هاي آهنين دل بگذرند تا دل خويش را به مظلوميت بقيع گره بزنند.

ظرافت اقدام هر شب آقاي هاشمي رفسنجاني هم ستودني بود كه در حلقه نيروهاي امنيتي و تشريفاتي عربستان، وقتي به چند متري درب ورودي بقيع مي‌رسيدند و خيل عظيم زائران بويژه زنان مشتاق و گريان را مي‌ديدند، مي‌ايستادند و ورود خود را مشروط به ورود همه زنان و مردان زائر مشتاق مي‌كردند كه هر شب به تعداد آنها نيز افزوده مي‌شد، حتّي شب آخر اقامت در مدينه، مأموران امنيتي عربستان به بهانه ازدحام جمعيت و ناامن بودن مسير و خطر عمليات تروريستي توسط نيروهاي افراطي و القاعده ، ايشان را از حضور در بقيع منع كردند، ولي آيت ا... هاشمي قاطعانه با رد درخواست نيروهاي امنيتي و حتي توصيه‌هاي دلسوزانه برخي همراهان ، گفتند: مردم امشب با هزار اميد و آرزو براي زيارت بقيع تجمع كرده و چشم انتظارند و صحيح نيست آنها را منتظر بگذاريم و بايد برنامه زيارت طبق روال هر شب انجام شود.

بقيع نيز در آن سه ، چهار شب، حالاتي خاص داشت، مدتها بود كه شيعيان را در خويش نديده بود و اينك مي‌ديد در همان ساعاتي كه بيش از 1400 سال پيش، مولاي مظلومان عالم، تابوت مظلومه تاريخ را غريبانه بر دوش مي‌كشيد و در بقيع ناله مي‌كرد، گروهي از پيروانش در سالگرد همان شب‌ها در بقيع، يا زهرا يا زهرا گويان به دنبال قبر گمشدة  ذريه پيامبر اسلام(ص) مي‌گردند،  بر خاكش مي‌نشينند،  نوحه مي‌خوانند، عزاداري مي‌كنند و بر سينه و سر مي‌زنند.

حتماً خاطرة اين سفر تاريخي هرگز از اذهان زائران آن زمان در بقيع تا پايان عمر  محو نخواهد شد .
برنامه ديگر آيت ا... هاشمي رفسنجاني در مدينه كه اتفاقاً پيوندي عميق و تاريخي با حيات و رحلت حضرت زهرا(س) دارد، سفر به منطقه فدك بود.

فدك كه هنوز هم مظلوميت تاريخي خويش را بر دوش مي‌كشد و حتي آيت ا... العمري رهبر شيعيان مدينه، كه خدايش رحمت كند، شب قبل از سفر آيت ا... هاشمي رفسنجاني كه ميهمانش بوديم، ايشان را نهي مي‌كرد و مي گفت: هيچ اثري از فدك نيست، نامي نيست و به جاي آن به ابوا و زيارت قبر پدر پيامبر برويد!

با اينكه شيعه حضرت فاطمه(س) هستيم، وقتي صبح روز دوشنبه 20 خرداد 1387 از محل اقامت خود در مدينه حركت كرديم، نمي‌دانستيم فدك كجاست!! 260 كيلومتر در بيابانهاي بي آب و علف راه پيموديم و از پس تپه‌اي كه جاده را در خويش مي‌كشيد، شهري به نام «حائط» هويدا شد كه نام «فدك» در ذيل آن با عبارت «ترحب بكم» به همه خوش آمد مي‌گفت.

از چند شهر بياباني گذشتيم و ناگهان منطقه‌اي سرسبز ، چشم نوازي كرد كه مردي خود را به كاروان ايراني رساند و از مأموران امر به معروف و نهي از منكر منطقه معرفي كرد، در پاسخ به اين سوال آقاي هاشمي كه «اينجا كجاست؟» گفت: «هذا فدك» هذا بستان الفاطمه » و با اشاره دست ساختماني را نشان داد و گفت: «هذا مسجد الفاطمه»

آري به فدك رسيده بوديم كه نخل هايش را كينه‌هاي قرون متمادي دشمنان اهل بيت پيامبر (ع) سربريده و ديوارهايش را جهالت بد خواهان مخروبه كرده بودند. پس از زيارت مسجدي كه غم از در و ديوارش مي‌باريد، چشمه آبي را ديديم كه وقتي شنيديم «هذا عيون الفاطمه » چون تشنه‌اي به سوي آن رفتيم، آيت ا... هاشمي رفسنجاني كنار چشمه نشست و قصد نوشيدن آب كرد مأموران امنيتي عربستان شديداً نهي مي كردند كه «اين آب آلوده است»

آقاي هاشمي در حالي كه قطرات اشك چشمانش با چشمه فاطمه (س) مخلوط شده بود، گفت: آيا بي‌سعادتي و حيف نيست كه انسان تا اينجا بيايد و از چشمه فاطمه سيراب نشود؟! خود نوشيد و همراهان را دعوت به نوشيدن كرد در كنار آن ايشان نشستيم و انگار مظلوميت فدك را در آيينه آب آن مي‌ديديم كه پس از اين همه بي مهري ها ، هنوز از دل زمين مي‌جوشد.

به هر حال اكنون كه ايام فاطميه است، اين جمله را به شيعيان بگويم كه اگر روزي سعادت سفر به مدينه را به دست آورديد، مي‌توانيد به فدك برويد، فدك كه امروز در جغرافياي عربستان حائط خوانده مي‌شود، در استان حائط قرار دارد، اين منطقه منتظر قدوم شيعيان است.
انتهاي پيام/
 
 
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار