مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: حساس ترين زمان براي آبياري، مرحله گل دهي و اوايل كپسول بندي است.

 

سعید سلیمانی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: كمبود آب در اين مرحله موجب كاهش تعداد كپسول و دانه بندي و نيز كوچك ماندن دانه ها و كاهش درصد روغن دانه مي شود.

وی تصریح کرد: در بيشتر مناطق، 2 تا 3 نوبت آبياري در پاييز و 3 تا 4 نوبت آبياري در بهار (مراحل ساقه دهي، گل دهي، كپسول دهي و پُر شدن دانه) مورد نياز است.

سلیمانی ادامه داد: اين موضوع بستگي به شرايط محيطي، ميزان نزولات آسماني، دماي محيط و ميزان تبخير دارد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: كمبود آب اثر سويي بر عملكرد دانه كلزا مي گذارد.

وی افزود: تاخير در آبياري دوم موجب تاخير در رشد اوليه و نرسيدن كلزا به روزت مناسب و كاهش مقاومت آن به سرما مي شود.

سلیمانی گفت: در صورتي كه در طول دوره رشد و نمو گياه، حدود 25 تا 30 ميليمتر نزولات جوي به طور يك جا باريده شود، مي توان آن را به عنوان يك نوبت آبياري قلمداد كرد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار داشت: زمان آخرين آبياري در زراعت كلزا از اهميت به سزايي برخوردار است و توصيه مي شود حداكثر آخرين آبياري تا زمان 20 درصد رسيدگي كپسول هاي ساقه اصلي انجام شود.

سلیمانی تاکید کرد: در غير اين صورت تاخير در اين زمان نه تنها باعث افزايش عملكرد دانه نمي شود، بلكه موجب تحريك رشد رويشي و ايجاد شاخه هاي جانبي جديد و عدم رسيدگي يكنواخت محصول مي شود، برداشت محصول را با مشكل مواجه مي كند و كيفيّت آن را خيلي زياد كاهش مي دهد./ع

برچسب ها: مرحله ، گلدهی ، کلزا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.