به گزارش باشگاه خبرنگاران، مراسم تشییع پیکر امیرهوشنگ کاووسی ساعت 9 صبح پنجم فروردین از مقابل تالار وحدت مراسم خاکسپاری استاد اسفندیاری که شب سال تحویل دار فانی را وداع گفت، ساعت 10 صبح روز 5 فروردین ماه از مقابل موزه هنرهای معاصر برگزار میشود و پس از آن در قطعه هنرمندان بهشت زهرا پیکر این هنرمند نقاش به خاک سپرده می شوند. گفتنی است ، امراسم ختم امیرهوشنگ کاووسی ، چهارشنبه هفتم فروردین از ساعت 6:30 عصر تا 8 در مسجد نور برگزار خواهد شد.
کاووسی پس از مدتها بستری بودن در بخش ICU بیمارستان سینا دوم فروردین دارفانی را وداع گفت.
او در سال 1301 در یک خانواده نظامی در تهران به دنیا آمد. علاقه او به سینما در هشت − نه سالگی پیدا شد، زمانی که فیلمها صامت بود و رادیو و تلویزیون نیز وجود نداشت.
امیر هوشنگ کاووسی به عنوان کارگردان، فیلمهایی چون «ماجرای زندگی»، «17 روز به اعدام» و «خانه کنار دریا» را ساخته است و مدیرمسئولی مجله «هنر و سینما» را بر عهده داشته است.
همچنین، اسفندیاری متولد ۱۳۰۱ ليسانس نقاشي از دانشكده هنرهاي زيبا دانشگاه تهران، دبير هنرستانها و دبيرستانهاي تهران و بازنشسته آموزش و پرورش بود. او با علی اسفندیاری (نیما یوشیج) پدر شعر معاصر ایران نیز نسبت داشت.
وی در سال 1337 در اولین دوسالانه تهران شرکت کرد. در این نمایشگاه، یک نقاشی با موضوع طبیعت بی جان از او به نمایش در آمد که درآن اشیاء، فرم های ساده ای یافته و با خطوط رنگین دورگیری شده اند.این نقاش مدتی در دبیرستان ها به تدریس نقاشی و ادبیات پرداخت. او در سال 1354 از وزارت آموزش و پرورش بازنشسته شد و در دانشسرای عالی به طراحی تصاویر گیاهی مشغول شد.
از احمد اسفندیاری به عنوان هنرمند پیشگام هنر نوگرای ایران یاد می شود و او توانست در طول سالهای فعالیتش دهها نمایشگاه داخلی و خارجی از آثارش برگزار کند و جوایزی زیادی به دست آورد.
به باور کارشناسان هنر، احمد اسفندیاری از پیشکسوتان مدرنیسم ایران و از نسل نقاشانی بود که در دهه 20، بار سنگین تغییر قالب های بیانی فرسوده گذشته را بر دوش داشته و توانسته است آن را به مقصدی امن و مطمئن برساند./ص