مصرف روغن ماهي باعث کاهش فشار خون و افزايش HDL مي‌شوند.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران ؛ترکيبات مهارکننده کلسي نورين"Calcinurin " که جهت القاي سرکوب ايمني در موارد پيوند کليه مورد استفاده قرار مي‌گيرند خود داراي افزايش خطر عوارض قلبي عروقي هستند، از طرفي روغن ماهي سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3 با زنجيره بسيار بلند مي‌باشد که مي‌تواند با بهبود عملکرد سلولهاي اندوتليال باعث کاهش نفروتوکسيسبته از يک سمت و کاهش نرخ در پيوند کليه از سوي ديگر شود.

 به همين جهت در يک متاآناليز که توسط گروه کاکرين صورت گرفت شانرده تحقيق که بين سالهاي 1996 تا 2005 با روش
RCT (مداخله باليني شاهددار تصادفي شده) انجام شده بودند (733 بيمار در مجموع) و تاثير مصرف روغن ماهي را بر عوارض قلبي عروق، نحوه عملکرد و نتايج پيوند کليه بررسي کرده بودند مورد آناليز قرار گرفتند.

بر اساس نتايج حاصله مصرف روغن ماهي تاثيري معنادار بر بقاي بيماران يا بقاي پيوند، نرخ رد پيوند حاد، ميزان سميت کلسي نورين و يا عملکرد کليه نداشت با اين وجود مصرف روغن ماهي باعث کاهش مقادير فشار خون دياستوليک (:MD (mmhog5/4 و افزايش خفيف مقدار HDL پس از 5 ماه مصرف مداوم مي‌شد.

بنابر اين نتايج تاثير مصرف روغن ماهي قابل مقايسه با مصرف دوزهاي کم داروهاي خانواده استاتين ها مي‌باشد دو عارضه شايع مصرف روغن ماهي بروز ناراحتي هاي دستگاه گوارش و طعم ماهي در دهان بوده است که شدت زيادي نداشتند طبق نتايج فوق توصيه به مصرف متداول روغن ماهي جهت بهبود نتايج پيوند کليه از ارزش بالايي برخوردار نمي‌باشد./ع2

منبع : مجله سيب سبز

برچسب ها: روغن ، ماهی ، پیوند ، کلیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار