به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران ،عليرضا دائمي گفت: در کل جهان و منطقه كمتر كشوري است كه مانند ايران با سرمايه گذاري هاي زياد، زيرساخت هاي قوي تامين آب شرب سالم را در سطوح گسترده اجرا کند.
وي درخصوص آبرساني به مناطق محروم در سال 91، گفت: براي تامين آب سراسر كشور طرح هاي بزرگي در حال اجراست ضمن آنکه در زمان كنوني بيش از 99 درصد شهرهاي كشور و 74 درصد مناطق روستايي زير پوشش آب شرب هستند.
وي افزود: توزيع زماني و مكاني بارش ها در كشور وضعیت مناسبي ندارد و منابع، رودخانه ها و ميزان بارش در مناطقي از كشور بيشتر و در مناطقي با كمبود مواجه است.
به گفته وي، در مناطقي كه منابع آب خوب وجود دارد مشكل كيفيت آب داريم و اگرچه نواحي شمالي كشور (استان هاي مازندران و گيلان) مناطق پرآبي هستند اما به دليل استفاده از مواد شيميايي مانند كودهاي شيميايي و سموم گياهي كه در كشاورزي استفاده می شود، منابع آب در آن مناطق به لحاظ كيفي بسيار شكننده شده است.
وي ادامه داد: در مناطق شمالي كشور، مشكل كميت وجود ندارد اما بحث كيفيت در آن منطقه بسيار مهم است.
دائمي با بیان اينكه طرح هاي بزرگي در كشور اجرا شده است و شماری از اين طرح ها در سطح جهاني نيز طرح هاي بزرگي محسوب مي شوند، گفت: 760 كيلومتر طرح انتقال آب به شهرهاي حاشيه خليج فارس طرح بزرگي است كه وقتي در يكي از كنفرانس هاي جهاني در منطقه آسيا گزارشي از آن توسط نمايندگان ايران ارایه شد، بیشتر حضار تصور كردند اين عدد به اشتباه اعلام شده است.
وي به طرح آبرساني به تبريز با طول 170 كيلومتر، طرح آبرساني به زاينده رود به طول 335 كيلومتر، طرح انتقال آب چاه نيمه ها به زاهدان به طول 200 كيلومتر، آبرساني به مشهد به طول 160 كيلومتر به عنوان طرح های بزرگ خطوط انتقال آب كشور اشاره كرد و گفت: اين خطوط بیشتر با قطر دو هزار ميليمتر اجرا می شود./عب