به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران و به نقل از بيبيسي؛ پيش از آغاز بکار ساخت خط لوله صلح و افزايش روابط ايران و پاکستان، دولت آمريکا طي عناوين مختلفي از دولت پاکستان خواسته بود تا از گسترش همکاري با ايران و ساخت خط لوله صلح صرف نظر کند.
اين در حالي است که پاکستان نيز بارها به مقامات آمريکايي اعلام کرده بود که از همکاري با ايران و ساخت اين پروژه عظيم کوتاه نميآيد.
با وجود تمام اين تهديدات و به اصطلاح مذاکرات، ساخت اين پروژه، روز گذشته (21 اسفند91) با حضور روساي جمهور دو کشور و بسياري از مقامات دولتي ديگر آغاز شد.
در همين راستا "جاناتان مارکوس" خبرنگار ديپلماتيک بيبيسي، در گزارشي نوشت؛ "کشور پاکستان با افزايش همکاري خود با ايران و مشارکت در ساخت ادامه خط لوله صلح به مقامات آمريکايي نشان داد که اهميتي به تهديدات آمريکا نميدهد و موضع خود را در قبال واشنگتن مشخص کرد.
اين در حالي است که واشنگتن اعلام کرده که در صورت مشارکت پاکستان در ساخت خط لوله صلح، احتمالا تحريمهايي را نيز عليه اين کشور اعمال کند.
وي در ادامه خاطر نشان کرد: البته مقامات آمريکايي گفتهاند که به احتمال زياد تحريمها زماني اعمال ميشود که انتقال گاز از ايران به پاکستان صورت گيرد.
همچنين اين نکته را نيز بايد در نظر گرفت که يکي از بزرگترين انتقادهاي آمريکا نسبت به پروژه مذکور اين است که انرژي مورد نياز کشور پاکستان نبايد تامين شود و اين کشورهمواره بايد نيازمند باشد."
خط انتقال گاز در داخل ایران به طول 1220 کیلومتر و با قطر 52 اینچ با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد دلار ساخته شده و تاکنون این خط لوله به شهر ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان رسیده و آماده بهرهبرداری شده است. قطعه نهایی این خط لوله نیز بطول 800 کیلومتر و قطر 42 اینچ در آینده ای نزدیک تکمیل خواهد شد.